Policija įspėja dėl „Baudos pim**lų“  (29)

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta nauja agitacija, skirta įžūlių vairuotojų auklėjimui. Akcijos sumanytojai siūlo naudoti šmaikštų ir kiek vulgarų lipduką, kuris tikrai pajėgus sugadinti vairuotojui dieną. Tačiau policija įspėja, kad naudojimasis šia naujove gali užtraukti atsakomybę ne gatvių chuliganui, o jį „apdovanojusiam“ piliečiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internautams siūlomas produktas – labai lengvai įsimenančiu pavadinimu „Baudos pimpalas“. Šiuo lipduku galima „papuošti“, pavyzdžiui, neleistinoje vietoje pastatytą automobilį ir taip sugadinti nuotaiką jo savininkui. „Baudos pimpalus“ per „Facebook“ platina lipdukų gamintojai, pasivadinę „Limpalimpa“. Jie netgi tvirtina, kad tokia priemonė – kur kas efektyvesnė nei baudos kvitas.

Tačiau policija įspėja, kad tokiomis ar panašiomis priemonėmis įžūlius vairuotojus sumanę bausti gyventojai patys gali būti nubausti.

„Manytumėme, kad tokiuose veiksmuose galima įžvelgti administracinio teisės pažeidimo, numatyto LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 188 str., požymių“, – teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Jo nurodytas Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) straipsnis numato atsakomybę už savavaldžiavimą, kai „nesilaikant įstatymų nustatytos tvarkos, vykdymas savo tikros ar tariamos teisės, ginčijamos kito asmens, nepadaręs esminės žalos piliečių teisėms ar teisėtiems interesams arba valstybinėms ar visuomeninėms įmonėms, įstaigoms arba organizacijoms“.

Remiantis šiuo ATPK straipsniu, „Baudos pimpalo“ užklijavimas ant svetimo automobilio lipduko savininkui gali kainuoti nuo 100 iki 200 Lt.

Sykiu R. Matonis pažymi, kad ne pagal taisykles pastatyto automobilio savininkas atsakomybės neišvengia, nepriklausomai nuo to, kokiais lipdukais apklijuota jo transporto priemonė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Šarūnas Černiauskas
(36)
(4)
(32)

Komentarai (29)