Šokiruojantis vaizdo įrašas: tradicinės Rusijos futbolo sirgalių muštynės (N-18) (Video)  (10)

Gerai organizuotas futbolo sirgalių muštynes jau turbūt galima pavadinti Rusijos tradicija. Internete išplitęs šokiruojantis vaizdo įrašas rodo, kad šis „sportas be taisyklių” aktyviai praktikuojamas ir šaltuoju metų laiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gerai organizuotas futbolo sirgalių muštynes rengiamos, iš anksto suderinus laiką, vietą ir dalyvių skaičių. Iš pažiūros jos gali priminti senovinę pramogą, kai būdavo „siena prieš sieną” mušamasi Maslenicos (rusiškų Užgavėnių) proga, tačiau sirgaliai nesilaiko daugelio tradicinių taisyklių, tokių kaip draudimai smogti priešininkui į nugarą ir veidą ar jį spardyti.

Skelbiama, kad „sienelė prieš sienelę”, iš abiejų pusių po 38 jaunus vyrus, susirėmė pusiaukelėje tarp Jekaterinburgo ir Čeliabinsko, viduryje sniegu padengtų laukų. Kaip rašė „Novy region”, jau ne pirmą kartą santykius aiškinosi Čeliabinsko „Spartak” ir Jekaterinburgo „Dinamo” aistruoliai.

„Į mūšio vietą abi pusės organizuotai atvažiavo autobusais. Vieni buvo apsirengę baltai, kiti - juodai. Greitai išėjo, greitai pajudėjo vieni prieš kitus – ir geras penkias minutes mušėsi rankomis bei kojomis”, - pasakoja leidinys.

Pabrėžiama, kad mušeikos vieni kitų negailėjo ir kojomis spardė jau gulinčius ir nebejudančius priešininkus. Tik abiejų pusių atstovų su vaizdo kameromis niekas nelietė. Tik įsitikinę, kad laimėjo, juodarūbiai jekaterinburgiečiai liovėsi mušti Čeliabinsko sirgalius, o kai kuriems net padėjo atsistoti ant kojų.

Ironiška, kad vaizdo įrašas sumontuotas su Mendelssohno maršo, dažniausiai skambančio per vestuves, garselio takeliu.

Jekaterinburgo ir Čeliabinsko, kuriuos skiria kiek daugiau nei 200 km, futbolo komandų aistruoliai santykius dažniausiai aiškinasi prieš pat rungtynes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(30)
(51)
(-21)

Komentarai (10)