JAV grimzta į rasizmą: „viskas prasidėjo nuo didžiulių vilčių, o baigiasi giliu nusivylimu“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

JediMindaugas 2014-12-08 14:58
Kur jau juodųjų bendruomenės ten nebijos jei jie statistiškai užpuola baltuosius 25 kartus dažniau negu baltieji juodaodžius. Yra rimtų problemų su jų bendruomene ir išsivysčiusioms nuostatoms. Nė kiek nesumenkinu fergiusono tragedijos, bet rasizmas taip įkyriai kartais visur kišamas kad amerikiečiams jau kartais baisu ant juodaodžio nusikeikt kad niekas neapkaltintų.
vytra 2014-12-08 15:07
taip pat numato gan griežtas bausme, jei viešoje vietoje "apkeiksi" afrikietį, indą, rusą, lenką, lietuvį ar kinietį.
RamasX 2014-12-08 15:15
Kas bent kelis kartus lankėsi JAV - puikiai žino, kad juodukai moka žaisti "rasizmo korta". Seniau buvau labai tolerantiškas ir tikrai neturėdavau nieko prieš juoduosius, tačiau po daugybės apsilankymų JAV pastebėjau, kad dauguma juodųjų tik ir bando išprovokuoti konfliktą, kur jie galėtų baltaodį apkaltinti rasizmu. Daugiau pabendravęs su statistiniu juoduku JAV nejučia pradedi jų vengti. Kažkodėl nieko panašaus nėra su "geltonaisiais" ar kitų rasių atstovais
enjoy.slurm 2014-12-08 15:24
'teigė Prinstono universiteto profesorė ir garsi afroamerikiečių intelektualė Cornel West' http://www.princeton.edu/africanamerica ... rnel-west/ Nuo kada jis yra ji? Nebent lyti neperseniausiai pasikeite, protestuodamas pries rasima. Beje, ne i tema, bet buvo bandymu atsikratyti juodaodziu Amerikoje, vienas garsesniu "Back-to-Africa" judejimu, deja baigesni nekaip.. Dabar tenka taikytis su tuo ka turi O Europa turetu siek tiek stabtelti su savo multikulturizmo idejomis, nes gali baigtis baisiau negu US'oj jeigu isileisim didziules musulmonu grupes...
Shinigami 2014-12-08 16:30
Rasizmas nelygu baltaodis. Juodaodžių rasistu manau ne ką mažiau nei baltaodžiu, o gal ir daugiau. Ar nebus tie juodaodžiai JAV kaip pas mus čigonų tabaras? Juk tabare taip pat pastoviai rėkia, kad su jais elgiamasi nesąžiningai ir pažeidžia jų teises.
manciukaz 2014-12-08 16:37
Tai jau isileido ES perdaug musulmonu, jie sparčiai dauginasi, dažnai gyvena iš pašalpų vadinasi nesukuria jokio bvp, nenori integruotis i visuomene, nepripažysta kitų kultūru ir tikėjimu... Es jau prasidėjo grandininė reakcija ir tik laiko klausimas kada musulmonai sudarys dauguma ir valstybės ims vadovautis šariato istatymais gal 50metu užteks gal prireiks ir šimto, bet tai nėra labai svarbu gal jūsu vaikai ir nevaikščios su burkom, bet anūkai ar proanūkiai turėtu.. Aš netu nieko prieš kitataučius kitų rasiu ar religiju atstovus, tačiau manau, kad mes žmonės turim per daug skirtingas pažiuras ir isitikinimus, kad galėtume visi kartu ilgai ir laimingai gyvėnt... abejoju ar musulmonas sugebės atsispirti paauklėti savo žmona jei ji išeitu i gatve pamiršus kokia burka užsimest, net jei tos valstybės istatymai tai draudžia... jiems koranas ir šariatas yra kurkas svarbiau nei mūsu istatymai...
Arns 2014-12-08 16:41
tai aišku visokių bus, ypač kaip kaip žinom JAV didžioji dalis juodaodžių gyvena ties skurdo riba. Tačiau čia ir gaunam kokteilį, kai visi turi ginklus, visi pajutę pavojų iššaudo apkabą ir tik tada domisi kas ir kaip. Kad ir tas atvejis kai žaisliniu pistoletu mojuojantį vaiką sušaudė. Klausimas, kam į įtariamą pažeidėją iš kokių 5 metrų atstumo paleisti visą apkabą, kas net būnant neapmokytu šauliu, labai padidina tikimybę jog sužeidimai taps mirtinais? Koks čia iš vis, šaudant iš automobilio sėdint, bandymas sulaikyti?
Simplicity 2014-12-08 17:13
Visų pirma, tai tokio amžiaus „vaikai“ (pistoletu ten mojavo 12-metis) Lietuvoje žmones negyvai užtrypia. Antra, gyvenantys JAV puikiai žino įstatymus ir tai, kas gresia už mojavimą ginklu viešoje vietoje. Trečia, sulaukusius 12-os metų, JAV teismai gali teisti kaip suaugusius. Vadinasi, teismai mano, kad 12-mečiai jau nėra vaikai ir puikiai supranta ką galima ir ko negalima daryti. Sprendžiant iš vaizdo įrašo, snarglius gangsterį vaidino gana ilgą laiką, kol kažkas iškvietė policiją. JAV visi netikri ginklai (žaisliniai, dažasvydžio, šratasvydžio) turi po ryškų oranžinį žiedą ant vamzdžio galo), o šitas šlaistėsi su didelio kalibro pistoleto replika. Ekipažas atvažiavo ir padėjo gangsterį į vietą. Kur problema? Tame, kad gangsteris buvo juodas? Policininkai ten kasdien rizikuoja savo gyvybę, tad jei tave patį tokiam Detroite įdarbinti policijos patruliu, tai irgi pirmiau šautum, o jau po to klausimus uždavinėtum. Kalbant apie socialinę atskirtį, tai patys kalti, kad sėdi į savo getus sulindę ir savo juodos bendruomenės įsikibę. Čia kaip ir su Lietuvos čigonais: gyvenantys tabore skaityt rašyt nemoka, pragyvena ir vagiliavimų ir narkotikų, o iš ten ištrūkę ir visus ryšius nutraukę ne tik mokyklas baigia, bet normalios visuomenės dalimi tampa.
Arns 2014-12-08 17:31
Simplicity, niekas per daug ir neteisina vaiko veiksmų. Tačiau koks buvo policijos tikslas? Išsiaiškinti situaciją ar nužudyti? Pusė skandalo būtent dėl to, kad policija švelniai tariant nusiplovė nuo pareigų atlikimo (atsiminkim kokie ir pas mus skandalai kyla, kai girtas policininkas suvažinėja žmones), iškart įvertino situaciją kaip reikalaujančią susišaudymo. Kita pusė skandalo būtent dėl to, kad JAV didelė socialinė atskirtis, kada vargingesni (kurių dauguma ir yra juodaodžiai) traktuojami kaip menkesni piliečiai. "Didžiosios žiūri" sprendimai netirti panašių įvykių, kada balansuojama policijos veiksmų legitimumo ant ribos, ir sukelia didelę isteriją. Vis dėl to čia žmogaus sušaudymas, o ne tiesiog nurašymas jog girtas pakliuvo už vairo.
Simplicity 2014-12-08 17:49
Ne Lietuvoj sėdint aiškinti kaip JAV pareigūnai turi dirbti. Policininkų tikslas buvo grįžti namo pas savo šeimas po pamainos. Pamatė ginklą rankose ir neutralizavo grėsmę sau ir visuomenei. Šitas snarglius puikiai suprato kur gyvena, ką išdarinėja ir kuo tai gali baigtis. Jei būtų kritęs ant pilvo ar metęs pistoletą, tai būtų likęs gyvas, bet vaidino gangsterį, kelis žingsnius į patrulių pusę padarė, pistoletu pamojavo ir krito nuo kulkos. Kas kaltas, kad durnas?
PupuDede 2014-12-08 18:01
Ir as buvau tolerantiskas kol giminaitis gryzo is jav ir papasakojo realybe. O realybe PARAZITAI, reikalaja visko nors patys nieko neduoda ir cia svelniai pasakius. Pavadink ka nors baltasikniu, bobkrusiu tai nieko tokio o pavadink juodasikniu arba pydaru ka nors vsio teises visokios izeidinejimai rasizmai kur musu teises ir visas kitas pastovus meslas.
Arns 2014-12-08 18:01
Simplicity, pats pasižiūrėk video ir pasakyk, kokios dar pasaulio policijos pareigūnai pirmieji būtu atidengę ugnį į žmogų nė nepabandę kitų būdų. Kad per garsiakalbį pakarksėjo kelis žodžius, nereiškia jog iškart nustatytas mirtinas pavojus policininkų gyvybei. JAV praktika taip dirbti? Na žmonės akivaizdžiai rodo jog jiems pabodo tokia savivalė. Įpareigojimas visiem pareigūnams nuo šiol nešiotis asmenines kameras fiksuosiančias kiek įmanoma daugiau policininko veiksmų tik "nesusijusios" su paskutiniais skandalais Būtent todėl protestuose žiniasklaida labiausiai mėgaujasi skambiomis raistinėmis antraštėmis, tačiau reportažuose dauguma žmonių pirmiausia prieš policijos veiksmus, ir tik paskui, kad būnant nebaltam, iškart nustatomas didesnio pavojingumo laipsnis ir imamasi agresyvesnių veiksmų.
PupuDede 2014-12-08 18:16
Tave 25 kartus dazniau uzpuola juodckiai tai ko tu labiau bijotum ??? Kinu???
lucy 2014-12-08 18:28
https://www.youtube.com/watch?v=Zhgwy9y5ttA šitas labai gerai apibūdina juos "nigga moment" panašiai kaip pas mūsų forsai
Kirtiklis 2014-12-08 18:58
Nupylė juodą - sukilo visa bendruomenė protestai ir bla bla bla. Būtų nupylę baltą? Ar būtų kažkas panašaus? Nei velnio, spėju būtų pranešę kad tai buvo "netyčinis atvejis, pats vaikas kaltas, kad mojavo su muliažu kuris atrodė kaip tikras". O dabar.... tai kas čia rasistai, dar geras klausimas. Ir tas dar geras, kad su Azijiečiais, tokių bajerių nebūna....
Anonimiausias 2014-12-08 19:29
Čia kaip su lenkais, visur įžvelgia rasizmą. O farai amerikoj tai su išvalytais protais.
Simplicity 2014-12-08 20:58
Pasikartosiu. Ne Lietuvoje sėdint aiškinti kaip JAV pareigūnai turėtų dirbti. Pas juos ginklą viešoje vietoje galima išsitraukti tik tuo atveju, jei ruošiesi jį panaudoti. Tai va, yra nustatytos taisyklės, kurių visi turi laikytis. Vaikis mojavo daiktu, panašiu į kovinį pistoletą, taikėsi į praeivius. Atvažiavo ekipažas, perspėjo per garsiakalbius, o toliau jau gangsterio reikalas— gult veidu į žemę ar toliau gangsterį vaidint. Vaikis buvo gangsteris, tai ir krito garbingai kaip gangsteris. Būtų ten baltas mojavęs, tai būtų ir tą į vietą padėję, nes pareigūnų namuose laukia žmona, vaikai. Padirbtum tokį darbą ir pats kyborgu taptum. Nereikia toli eit, pakalbėk su Lietuvoje dirbančiais tyrėjais ir greitosios pagalbos darbuotojais— tie tiek kraujo ir faršo matę, kad pas retą bent lašas žmogiškumo yra likę.
Rudlow 2014-12-08 21:00
Aisku, jei zmones tiesiog sedi ant sofos, nieko nedaro ir gyvena is socialiniu pasalpu, tai naturaliai ju "pajamos" bus mazesnes. Visiskai nesvarbu, kokia tu zmoniu odos spalva. Visi sunkiai dirbdami gali pasiekti materialiai geresni gyvenima (jei tai isvis svarbu).
Pumper 2014-12-08 21:11
Iš kur tokius "faktus" trauki? Policajai tiesiai per žolę įlėkę į parkelį ir per 2 sekundes sušaudė. Viskas. Nebuvo ten tam vaikėzui kada gangsterį vaidinti prieš mentus. O ir tas sušaudęs mentas buvo pripažintas netinkamu tarnybai dėl negebėjimo valdyti emocijų, todėl todėl buvo išmestas iš kito policijos departamento: "Officer Timothy Loehmann, who killed Tamir Rice on 22 November, was specifically faulted for breaking down emotionally while handling a live gun. During a training episode at a firing range, Loehmann was reported to be "distracted and weepy" and incommunicative. "His handgun performance was dismal," deputy chief Jim Polak of the Independence, Ohio, police department wrote in an internal memo." - http://www.vox.com/2014/11/24/7275297/t ... e-shooting
sloggi 2014-12-08 21:34
Siu dienu zmoniu problema, kai susiduria du blogi dalykai visad vertinamas ir baudziamas tas katras padare didesni bloga dalyka, o kaip tas katras galbut isprovokavo visa tai? Uzmerkiam akis i tai ir neziurim jis varksas. Tikrai matos kokie laikai dabar, kad ir su butinaja gintim(apsiginimu) gali virsyt ikarscio metu ir pats uz tai sest.. Bet shit happens, life goes on. Neabejoju, kad dar daug juodaodziu mirs ir tai eskaluos kaip ir visur blogos zinios parsiduoda geriau ir i blogaja puse zmogu palengkt lengviau.