JAV grimzta į rasizmą: „viskas prasidėjo nuo didžiulių vilčių, o baigiasi giliu nusivylimu“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-12-09 17:46
Arns, kodėl nepasakoji, kaip Rusijoje pavyzdingai veikia milicija? Jūs čia diskutuojate taip, tarsi puikiai žinote situaciją. Amerikoje žymiai labiau ginama teisė į tavo paties gyvenimą. Jei tave puola su peiliu ir šaunu į galvą - savigyna ir laisvas net be didesnių teisminių procesų. Europoje tuo tarpu bus pripražinta, kad peržengta būtinoji gintis ir galbūt jei jis serijinis žudikas, po aukščiausiojo teismo sprendimo būsi nuteistas tik lygtinai. Iš čia ir visas skirtumas kyla, kokią laisvę elgtis turi pareigūnai, kur bet kuris vaikigalis einantis pro šalį gali pasirodyti besąs draugelis ir su uzi suvaryti pareigūnus vietoje.
GM 2014-12-09 17:56
Konstitucija (ir įstatymai kai kuriose valstijose) tai leidžia. Ko čia nesuprasti? Tiesiog kitokia valstybės kultūra ir istorija. Man tai sunkiau suprasti tai, kad Lietuvoje niekas ginklų iš esmės neturi, o žmogžudysčių vis tiek daugiau tenka 100k žmonių nei JAV.
Arns 2014-12-09 18:02
immortallt, eik paverks į kampą, nes visad tavo įsivaizduojamos "tiesos" labai vertinga ir tikslia info paremtos. Tad ir dabar aiškini jog "pats kaltas" kad suvarė kulkų apkabą į žmogų, bet nė nesistengi suprasti jog didžioji dalis protestų ir kyla būtent dėl grandinės, kuri prasideda nuo išankstinio nusistatymo prieš juodaodžius, o baigiasi aplaidžiu sušaudymu, nes pasirodo visos baimės policininko galvoje buvo. Taip, JAV yra kitokie įstatymai ir sutinku, kad ten tiesioginis šūvis į galvą sulaikant gali būti nuleistas pro šalį, tačiau visa apkaba... Na dėl to visoje amerikoje ir kyla pasipiktinimas. Bet argi tau suprasti
Thrasher 2014-12-09 19:29
Paskaičius kai kuriuos komentarus pasijuntu lyg būčiau papuolęs į delfį. Kaip bebūtų nemanau, kad incidentas Fergusone buvo lydimas rasinės neapykantos, greičiau policininko neprofesionalumas išlindo iš maišo...
Charger 2014-12-10 07:25
... Noreciau pamatyti tave policininko vietoje pvz. kokiame Kvinse ... nespetum nusitaikyt ir kitos dienos nesulauktum. Ai, kam as cia taip toli ... Tau vietinio geto uztektu. Matau tu cia tai labai informuotas, apie JAV policija ir jos darba ... tai kodel niekas neraso ir nekelia skandalu apie 3 nusautus "baltuosius" per sia savaite ... negirdejai matomai ? Is kur tas nuotraukas istraukei ? (Kokia valstija ? Ar tik tai nebus Teksasas ? Misisipe ? Alabama ?) Gal sakau pabandyk issitraukt ginkla viesai tame paciame Fergusone ? Dar klausimas: O kas ten protestuoja ? Dauguma juodaodziu ? Teisingai ? (oij tie baltieji rasistai ... ) ) Jeigu gali, buk malonus papasakok man dar apie JAV ir jos policijos darba P.S Jei gali pakomentuok, kaip ant I95 greitkelyje sustabdyti juodaodziai 2 keturiolkmeciai persove policininka ? As cia izvelgiu rasizma )))
GM 2014-12-10 17:33
https://www.youtube.com/watch?v=UsRV3y37qcs
Arns 2014-12-10 17:39
Charger, tai gal papostink pakeitimus, kad sulaikyti įtariamąjį nebesvarbiausia policijos JAV užduotis? Skandalas greičiau ne tiek dėl to, kad nušautas juodaodis, kiek greičiau jog sušaudytas beginklis, abejotinoje situacijoje, o policija iškart bandė apsimesti jog čia normalu. Cinizmo votis ankščiau ar vėliau pratrūksta. P.S Patarčiau įsigyti tinkamo stiprumo akinius arba atsiminti kaip lietuviška skyryba veikia, nes man priskyrei švelniai tariant mažiausiai dviejų žmonių postus. Turėčiau už juos irgi pasiaiškinti?
sub 2014-12-10 17:40
man atrodo charger yra rasistas. Trashed komentare visi atkreipkit dėmesį į statistiką, po to kalbėkite apie juodukus blogiems. dažniausiai problema yra ne rasime, o įgaliojimų viršijimas. Problema yra ne odos spalva. Tokiu pvz kaip charger negalima pateikti, nes pilna baltaodžių dar ir blogiau pasiilgusi yra.
sub 2014-12-10 17:41
sorry už klaidas, phone typing sucks
GM 2014-12-10 20:12
Kaip policija iš taikių protestų bando išprovokuoti riaušes: https://www.youtube.com/watch?v=CVmyMKtmwU4 Lygiai taip pat, kaip pačioje pradžioje Fergusone.
sub 2014-12-11 15:32
Būtent, kai kuriose valstijose policija bando išprovokuoti incidentą, taip viršydami savo įgaliojimus. Kad ir Gm pateiktas vaizdo klipas, aiškiai matosi kaip prieš taikius studentus su lazdomis į pilvo sritį daužomą, atseit einą, bet su lazdos galu tuo pačiu smogia. Pradžioje išvis agresyvūs buvo, vyresnysis policininkas matyt pristabdė biški.