Einame genetinio tautos išsigimimo keliu: kodėl lietuviai nebemoka švęsti be alkoholio?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kadras 2014-12-16 13:22
Butu juokinga, jei nebutu graudu.... Ok, uzteks tas reklamas ziureti, laikas adblock junktis...
vytra 2014-12-16 13:25
okupacijai asmenybės buvo pavojingos, ir nesvarbu kokia ta asmenybė, svarbu kad ji susilietų į vieningą purvą.
tomzaslt 2014-12-16 13:35
Perskaičiau diskusiją ir net nežinau kuria pusę palaikau. Tikriausiai reiktų apsistoti ties tuo jog kekvienas žmogus turėtu daryti tai kas jam asmeniškai yra malonu ir su saiku. Esu iš to žmonių tarpo kur seniau studentaudamas geriau kekvieną savaitgalį ir daug , dabar labai retai bet visdėlto išgeriu. Minusu milijonas , bloga savijauta , daug išleistu finansų aišku ir sveikatos neprideda... Bet atsipalaidavimo budas man patinkantis. Lengvai išgėręs žmogus yra daug nuoširdesnis , atviresnis ir nesukaustytas. Žinoma sakysit jog negeriantis žmogus gali toks būti taip pat , bet kažkodėl tokių sutikt neteko... Tačiau teko labai daug pamatyti begalo gerų žmonių kurie išgėrę tampa agresyvus, pagiežingi ir su visa kita puokšte bjaurių savybių, Galima kaltinti alchoholį , tačiau tuomet kodėl ne visi tokie ? Tai vienas iš būdų daug artimiau pažinti asmenybę su kuria nori susieti savo ateitį kažkokiais ryšiais verslo , draugystės , meiles ir kt) Taip pat vienas iš nedaugelio pliusų kuriuos davė alchoholis: su jo pagalba susipažinau su daug svarbių ir reikalingų žmonių kurių draugyste man palengvina , pageriną gyvenima ir jo kokybę. Nelabai isivaizduoju kaip kitaip bučiau turėjęs galimybe su jais susipažinti... Taigi viskas prie visko manau jog saikingai kažką darant neatsiras labai didelių problemų ir galima gauti truputėli naudos. Piknaudžiavimas yra didelis blogis... ir tai faktas. O dėl visiškos abstinencijos nors gėda sakyt ( gal mano smegenys praplautos) , o gal tėsiog nemegstu radikalumo. Tai nėra kažkoks labai didelis pasiekimas kuriuo reiktu didžiuotis ir pasakoti kiek daug naudos tai duoda. Išgerus per vestuves ar kitą svarbią proga nemanau jog tapsite daug blogesniu žmogum nei abstinentas. O ir sveikas organizmas jam mirtinos grėsmės tikrai nesukelsite išsivalys pats kaip ir nuo betkokio kito dalyko kurį valgome
giedrius.saugai 2014-12-16 14:28
1. Tau asmeniškai nieko nerašiau pirmas. O kas būtų jei pasakyčiau, kad geriantys ateina į namus ir siūlo iš gerti ir sako : -o gal pradėjai, gal apsigalvojai? Mano manymu, jeigu taip jau nori sužinoti,- patys didžiausi alkoholikų ir abstinentų kritikai yra tie taip save laikantys "saikingais" vartotojais. Tokia mano nuomonė. 2. Citata apie priežastis "Yra dvi priežastys kodėl taip daug Lietuvoje geriama : pirma būti "baltai varnai", ir antra,- svarbiausia- vertybių sistemos krizė,- kai alkoholis vertinamas kaip gėris, draugas. Kol galvosi, kad alkoholis yra gėris, tol mesti nepavyks ". 3. Nė viena replika nebuvo nukreipta į tas priežastis, kurias išdėsčiau, tačiau buvo bandoma parodyti, kad negeriantys ir yra "baltos varnos". 4. Klausimukas : o kokia CCCP okupavo Angliją? Juk ten kas met vartojimas tik didėja. Ar ir ten kalta tarybinė Rusija ? Kai po CCCP išardymo praėjo 25 metai, o vartojimas ne tik kad nemažėja, o didėja, tai rodo, kad priežastis nebeta. Be to tas žemėlapis pasenęs ,- Lietuva jau aplenkė Rusiją ir tai parašė net Lrytas Geros dienos
vytra 2014-12-16 14:52
- Kaip nebūtų keista, bet jie irgi totaliai okupuoti.. Tai baubas, vienas iš bjaurių izmų, vardu "global_izmas".
sub 2014-12-16 16:12
Gal nekišam į šias temas tikybos, nežemiškų gyvių (kurių beje dar nieks nematė), bei dvasių. Su alkoholiu tai niekaip nesusiję. P.S. bandau suprast, bet nevisada išeina, Vytra!!! Prašome mintis dėstyti kiek aiškiau.
Atk 2014-12-16 16:34
Kai mano pusbrolis išheria, tada pradeda priekabiaut, anksčiau dar visaip kuteno, bet niekaip jo nesustabdysi, po kelių minučių pamiršta ką jam sakei. Žodžiu nemalonu kai jis išgėręs. Jam tai gal ir malonu, jis iš tikrųjų toks atviras ir drasus pasisaro, visi kompleksai tarsi dingsta, sako tai, ko ir nesakytų kitom aplinkybėm. Bet kiek kvailysčių žmonės per istoriją padarė būdami girti.
vytra 2014-12-16 16:35
- Tik labai nedidelė ir nereikšminga statistiškai grupelė mūsų pasaulyje girtauja dėl skonio, mados ar malonumo. Žmogus ima girtauti galutinai pasidavęs, kai pilnai įsitikina bet kokios veiklos pilna beprasmybe. Taip atsitinka praradus laisvę, praradus idealus, praradus viltį. Anglija nėra okupuota tiesiogei, bet ir Angliją valdo globalizmas, atimantis bet kokią viltį ką nors nuveikti.
sub 2014-12-16 21:09
Balti arkliai labiau gal psichologijos padarinys nei dvasios. Dėl kitko galiu tik pritarti, bet kai kuriems Anglijoje yra pavykę kažką nuveikti, net mūsiškiams. Nesureiksminciau globalizmo kaip alkoholizmo įtakos.
JediMindaugas 2014-12-18 18:24
Kaip visada, straipsnyje perdedama, bet kartu yra ir nepatogiai daug tiesos. Lietuvoje vartojama tikrai per daug. Bent dalis to tikrai iškilo iš sovietmečio, bet tai tikrai ne vienintelė priežastis. Aš pats tai absoliutus abstinentas, pats niekada net neragavęs - ir nenoriu - dar patiks. Ir tai įtariu kad galiu turėti polinkį į alkoholizmą - giminėje yra alkoholikų, o ir pats tėvas nusmurgęs alkoholikas. Visą vaikystę sugadino, ir aš pats pilnas kompleksų dėl to. Taigi nevartoju, nevartosiu, ir nepropaguoju vartojimo jau vien dėl asmeninės skaudžios patirties. Kitas dalykas tai kad nesuprantu to argumento, jog alkoholis atlaisvina žmogų, parodo jo tikrąsias spalvas, leidžia atsipalaiduoti ir pasilinksminti. Na, jei jau reikia būti apsvaigusiam kad išvis praleistum gerai laiką, tai kam čia linksma - tau ar alkoholiui? O ir sakyti kad tik taip pamatysi tikrąjį žmogų irgi diskutuotina - žmogų visgi sudaro ir jo sugebėjimas valdyti savo impulsus. Dėl visuomenės požiūrio tikrai neramu - nors mano aplinkoje niekas pernelyg nekreipė dėmesio kad visiškai negeriu, jog susitikus reikia išgerti niekam kažkodėl nekyla klausimų. O jau dėl vieno dalyko tai aktyviai kovoju su seneliais - kai tik ateina svečiai, tuoj ieško butelio pavaišinti. Jei jie sako kad jau nebenori, užtenka, vis tiek pila, bruka, rodos, įsižeis jei neišgersi. Tai šlykštu - ko gi taip mokoma prie stalo sėdintiems vaikams? Aš suprantu kad tai kilo iš tų laikų kai geras alkoholinis gėrimas buvo prestižinis, bet tai nepateisina tokių iškrypimų.
Niemand 2014-12-19 09:10
Tai ne iškrypimas, tai tradicijos, kurių sudėtinė dalis, be kita ko, yra ir mokėjimas gerti, o ne prisigerti. Tokia leksika tik dar kartą įrodo, kad esi labai kompleksuota asmenybė. Taigi vietoj kovos su seneliais geriau pasinaudok kokio psichologo pagalba.
JediMindaugas 2014-12-19 14:29
vytra 2014-12-19 14:50
- Nepriimk asmeniškai, diskusijose rašoma ne tau, net jei oponuoja tau! p.s. .. tradicijos yra keistokas reiškinys, kai lietuviai iš Lietuvos nuvažiavo į JAV, vos nemirė iš bado! Ten jų paklausia: "ar norit valgyti", jie iš tradicijos atsakydavo: "ne", tikėdaniesi kad dar pasiūlys, tačiau JAV to nėra, jei ne tai ne.
Atk 2014-12-19 18:06
Dabar nei gerti, nei vartoti tabako nereikia. Tokia mano nuomonė. Kad ir kokios būtų tradicijos, nors ir visa žmonija pradės gerti, gerti nereikia. Tai, kad daro dauguma, nereiškia, kad jie elgiasi teisingai. Kaip tik progresas atsiranda per vienetus, kiti nesubrendo iki kažko labiau teisingo, todėl ir dauguma daro neteisingai.