Trigubas smūgis „rusiškam“ Krymui per vieną dieną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kaunas 2014-12-28 10:58
as vistiek nesuprantu, o prie ko cia paprasti Krymo gyventojai? Rimti dedes su kostiumais susipese del interesu tai dbr visiem pz kas i fronto linija pateko.
Shinigami 2014-12-28 11:12
Kokie paprasti Krymo gyventojai? Kiekvienos šalies gyventojo pareiga yra ginti savo šalį ir jos nepriklausomybę. Jei sėdi namuose ir žiūri kaip okupuoja tavo šalį tuomet nesitikėk pagalbos ir iš savo šalies. Kodėl kiti turi kovoti už tave kai tu sau saugiai ir ramiai prie televizoriaus sėdėsi? Be to vyko juk balsavimas ir buvo nubalsuota už atsiskyrimą. Tai jei norėjai atsiskirti, kodėl tave kita valstybė turi išlaikyti? Krymas juk nebėra Ukrainos dalis. Neseniai buvo video kur pensininkė ima pensija tiek iš ruskių tiek iš Ukrainos. Tai kas čia? Parsiduodi ruskiams ir dar nori pinigų iš Ukrainos? Kodėl Ukraina tokius turėtu išlaikyti? Reikėjo anksčiau viską atjungti su Krymų ir pastatyti tokia pat siena kokia norėjo palei ruskių pasienį statyti.
DJ_LFS 2014-12-28 11:57
Prieš psichopatiškai šūkaujant „rasija“ reikėjo mąstyti galva. Azijatiškos (nepainiokit su azijietiškos) kultūros mentalitetas daro savo. Na nieko, putka degtinę atpigins, pasimirš problemos
Marius.brn 2014-12-28 13:04
Būtent, ko žmonės norėjo, tą ir turi. Iš patirties žinau, kad ten dauguma rusai ir šiaip labai rusiškas regionas ir kad gal žmonės būtų net palankūs prisijungimui (jei galvoti apie tikrą referendumą, o ne spontaniškai sukeltas emocijas). Bet faktas kad jei darai, tokius referendumus , kaip padarė pavasarį, tai ir galės sėdėti kaip padniestrė ar net blogiau.
Kaunas 2014-12-28 13:21
nemanau, kad balsavimo rezultatai tikri.
vilius123 2014-12-28 13:42
Aha, nepasiseke krymieciams. Butu kariave sau, o dabar tik retkarciais elektra atjungia - nuobodu.
immortallt 2014-12-28 13:48
Kaunas, nu tikri. Gi visi biuleteniai dar spaustuvėje buvo tinkamai atžymėti. Dar padalini saviems žmonėms po 20 biuletenių, kad anų nesugadintų ir gaunasi rimtas balsavimas. Yra bendradarbės visa giminė Donbase. Tai ta bendradarbė aukština rusus ir susipyko su savo visais giminaičiais, įskaitant mama ir sese, nes nesueina makaulėje, kad visgi rusai ten sugriovė jų gyvenimus, o ne naciai ar amerikonai, kurių ten nėra.
vytautas50 2014-12-28 13:52
enzim 2014-12-28 14:04
Kaip bebūtų gaila, ten ukrainiečiai nesugebėjo įtikinti vietinės rusų daugumos, kad jie bendrapiliečiai. Apskritai Ukraina vystėsi depilietizacijos kryptim, o dabar turi, ką turi.Žmonių apsisprendimo teisė turi prioritetą prieš sienų neliečiamumo teisę. Net jei referendumas ir neatitinka standartų( čia vėl galima ginčytis iki pažaliavimo), tendencijos nieko gero Ukrainai nežadančios, jei Rusija ištemps visus 12 raundų
Ernestass 2014-12-28 14:22
Dabar Ukraina visiškai sukiršino joje gyvenančius Rusus su Ukrainiečiais. Šalis tapo poliarizuota ir neverta kalbėti apie Krymo grąžinimą. Netgi ir normaliame referendume niekas nepasikeistu, o ir Rusija turi daugiau teisių į tą kraštą nei kas kitas. Jeigu tai neigiate, tai būkime sąžiningi ir Lietuvos Klaipėdos bei Vilniaus atgavimą pripažinkime kaip plėšikavimą tarptautiniu mastu, nes męs į šiuos regionus turėjome netgi dar mažiau teisių nei Rusai į Krymą. O taip, kvailai elgiasi Ukrainiečiai. Žaisti ekonominį karą su Rusais yra kvaila, norės ir į viduramžius juos nuvilks Rusai, nustoję tiekti žaliavas, kurą, energiją ir pareikalavę išankstinio skolų grąžinimo, sugriaus Ukrainos finansų sektorių. Šį manevrą reikia naudoti kaip derybų kortą, pavyzdžiui neseniai Rusiai pradėjo tiekti anglis ir elektrą Ukrainai be išankstinio mokėjimo, o tai gal būt ir yra Krymo sukelto ekonominės izoliacijos pasekmė. Rusai gali šią ''salą'' padaryti pilnai nepriklausoma, nutiesiant ten tiltus ir pastatant atomines jėgaines, bet tam reikia labai daug laiko, kurio jie neturi.
Shinigami 2014-12-28 14:54
Kas yra Krymas ruskiams? Kodėl ten tiek daug ruskių? Krymas yra rusų karinė bazė, todėl ten ir yra daug ruskių. Tai tu dabar siūlai kad Ukraina išlaikytu ruskių karines bazes iš kurių paskui ruskiai puls Ukrainą? Tu čia logikos matai?
Ernestass 2014-12-28 15:31
Rusams Krymas yra: 1) Istorinės žemės; 2) Simbolinis- pasipriešino naciams simbolis; 3) Kultūrinis (tai Rusų gyvenamos žemės); 4) Nelegaliai atjungtas nuo Rusijos (buvo ignoruota USSR ''konstitucija'' bei niekas tokiam sprendimui nepritarę); 5) Strategiškai labai svarbus sektorius (karine ir dabar jau ekonomine prasmėmis); Dėl to, jeigu nenorite pripažinti, kad Krymas realiai (nepaisant kaip jis buvo atimtas) yra Rusų, tai aš Lietuvius vadinsiu vagimis už Vilniaus ir Klaipėdos krašto okupavimą. O dėl karinių bazių išlaikymo, tai geriau patiems neeskaluoti konflikto, nes nudegti nuo tokių žaidimų ne Rusija labiau rizikuoja, o Ukraina. Reikia susitaikyti, Krymas dabar visados bus Rusų ir geriau vietoje to, kad mąstytume kaip Krymiečiams labiau įkasti ir naiviai tikėtis, kad jie perbėgs atgal, geriau reikia pagalvoti kaip čia daugiau išpešti iš šūdinos situacijos.
vytautas50 2014-12-28 15:54
kionig 2014-12-28 16:08
P.P.S. Putkė labiau permyžo dėl NATO ir JAV priešraketinių sistemų, kurios potencialiai galėjusios atsirasti Ukrainoje - tai dabar toji paranoja peraugo į šalių okupacijas, gelbėjant vargšus ruskelius.
vytautas50 2014-12-28 16:13
kionig 2014-12-28 16:25
? Na ir pokštas. Problemų labai daug, o jos tuo gilesnės kai jas reikia spręsti ginklais.
Shinigami 2014-12-28 16:27
Ar Krymas priklauso rusijai priklausys nuo to kiek tolį eisime į istorinius laikus http://www.blacksea-crimea.com/history1.html Štai kiek Lietuvai istoriškai priklauso žemių http://lt.wikipedia.org/wiki/Lietuvos_D ... tyst%C4%97 P.S. Nukreipei nuo straipsnio ir mano komentaro temos su tuo savo "Krym naš". Čia ne apie tai kam Krymas priklausė, priklauso ar priklausys. Čia kalbama apie tai kodėl Ukraina turėtu padėti išlaikyti priešo armiją su kuria greičiausiai patys ir bus paskui užpulti. Bet matu kad dėl kelių rublių gali ir savo motina su tėvų parduoti organu pardvėjams. Bet ne visi kaip tu, tai ir neparsiduoda.
enzim 2014-12-28 17:13
Oi chebra, kaip aistringai komentuojat, pamiršdami" auksinę" politikos taisyklę. Perfrazuojant klasiką: politikoje nėra amžinų draugų, yra tik amžini interesai. Ar protinga stoti į tarpą tarp dviejų atlekiančių traukinių?
Kirtiklis 2014-12-28 17:58
Melas. Tokių strategiškų vietų tiek daug, kad laikas ir Lietuvius atiduoti, juk tai strategiškai svarbi zona, ir t.t Vėl Melas. Vilniaus okupavimas? Ar tu durnas, ar tokiu apsimeti, kaip gali kita valstybė po kažkokio generolo (net patys nerpipažino kad Lenkijos vardu jis veikė,) buvo 20 metų sudėtije, jau tampa kitos valstybės? Tai vėl galim save atiduoti jau, nes gi buvo ilgiau Rusijos sudėti nei Vilnius Lenkijos. Klaipėda - nebuvo mūsų, tik mūsų žmonės visa laiką gyveno ten. Oi ne Rusija nerizikuoja, tik į Unitazą keliauja sėkmingai po šių bajerių. Ir tas "visados bus Rusų" skamba kaip prastas juokelis.
Ernestass 2014-12-28 18:02
Kad patiems nedaeina politikoje paprastas dalykas, didžiosios valstybės labai retai traukiasi nuo savo padarytų stambių veiksmų. Galite gyventi fantazijuose, kad Putinas kita rytą atsikels ir nuspręs grąžinti Krymą. Tačiau realybė yra tokia, Krymas jau Rusijos dalis ir jeigu niekas drastiškai nepasikeis, toks jis ir išliks. Todėl geriau neapsimetinėkime ir bent neoficialiai pripažinkime de facto valstybių teritorijas. kionig, kitą kartą pasakyk kodėl nesutinki su manimi. Neužtenka tik pasakyti ''aš nesutinku, tu nusišneki'', kad pats būtum teisus. Shinigami, pačioje tavo nuorodoje rašo, kad šios žemės buvo Rusijos nuo 18'to amžiaus. Tai kiek šimtmečių reikia, kad turėtum istorinį pretekstą į tas žemes? Ir be to, čia tik vienas iš kelių Rusijos pretekstų į jas. O dėl neteisėto prijungimo, tai tiesiog jis buvo nelegaliai atjungtas ir atiduotas Ukrainai USSR diktatoriaus ir tiek. Esat protingi priminti Sovietmečio padarytą žalą, bet kai reikia kalbėti kiek patys Rusai nukentėjo nuo to, tai niekas net nenori pradėti kalbos. Sąžiningumas turi būti taikomas ne tik ''saviems'', bet ir visiems. Nesvarbu ar mėgsti savo kaimyną ar ne, bet negali būti nesąžiningas jo atžvilgiu vien dėl to, kad jis tau nepatinka. O kodėl Ukraina turėtų išlaikyti Krymą? Tai dėl to pačio kodėl Rusija išlaiko Ukrainą. Dėl elementaraus solidarumo. Rusija neužsuko savo žaliavų tiekimo Ukrainai. Susimoki- žaliavos tiekiamos. O dėl anglių ir elektros, tai jos praktiškai yra Rusijos dovanojamos Ukrainai. Siųsti resursus į tokią šalį be išankstinio mokėjimo yra vos ne tas pats kaip juos prarasti. Rusija maitina Ukrainos kariuomenę tai kodėl Ukraina nesugeba padaryti to paties vardan solidarumo? Ypač kai žaidi su valstybėmis kurios tave gali pusryčiams suvalgyti...