Kasdien 34 kilometrus į darbą pėdinęs amerikietis sulaukė pagalbos  (23)

Detroito gyventojas 56 metų Jamesas Robetsonas kasdien suvaikšto beveik po dvi maratono distancijas. Gamykla, kurioje dirba vyras, yra už 37 kilometrų nuo jo namų. Visuomeniniu transportu galima įveikti vos mažą dalį atstumo – apie 3 kilometrus. Tuo tarpu likusius 34 kilometrus vyrui tenka pėdinti, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelionė į darbą jam užtrunka apie keturias valandas. Tą patį atstumą vyrui tenka įveikti ir po darbo.

Nepaisant tokių sunkumų, vyro vadovas Wilsonas iš „Schain Mold & Engineering“ tvirtina, kad J.Robertsonas kone niekada nepavėluoja.

Išgirdęs apie tokį J.Robertsono atsakingumą, Detroite studijuojantis Evanas Leedy sekmadienį sumanė atidaryti sąskaitą ir surinkti vyrui šiek tiek pinigų, kad jis galėtų bent susimokėti už autobusą ar taksi.

„Iš pradžių nusistačiau 5 tūkst. dolerių ribą, kad bent šiek tiek padėtume“, – teigė studentas.

Tačiau praėjus vos dviem dienoms ir 9200 žmonių pasidalijus idėja socialiniuose tinkluose, J.Robertsonui paaukoti nutarė 6426 žmonės. Išvis į sąskaitą pervesti 172 tūkst. dolerių.

Dabar E.Leedy mano, kad J.Robertsonui bus galima nupirkti automobilį ir sumokėti pradines draudimo įmokas. Tačiau gali neprireikti ir to – „Honda“ ir „Chevrolet“ jau pasisiūlė nelaimėliui mašiną tiesiog padovanoti.

Anksčiau J.Robertsonas turėjo automobilį, tačiau jam visiškai sugedus beveik dešimt metų vyras vertėsi vaikščiodamas pėsčias.

Kad pasirodytų darbe 14 val., iš namų jis išeidavo apie 8.30 val. Vakare darbą baigęs apie 22 val. namo J.Robertsonas pareidavo apie 4 val. ryto.

Jis gauna tik minimalų atlyginimą – 10,6 dolerius už valandą darbo arba 84,8 JAV dolerio už 8 val. darbo dieną (240 Lt arba 70 eurų už darbo dieną., t.y., 1 400 – 1 500 eurų per 20-21 darbo dieną per mėnesį, t.y., maždaug 3-4 kartus daugiau nei siekia minimalus atlyginimas ES narėje Lietuvoje). Tokio uždarbio tam, kad sutaupytų automobiliui, nepakako.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(113)
(9)
(104)

Komentarai (23)