Vokietijos miesto sienos nesiduoda apšlapinamos (Video)  (7)

Ką daryti, kai iki gyvo kaulo atsibosta girti žmonės, besišlapinantys ant jūsų miesto sienų? Na, jei esate tokie išmanūs, kaip St Pauli, Hamburgo raudonųjų žibintų kvartalo, bendruomenė, kreipiatės į mokslą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kvartalas, kuris yra viena iš pagrindinių miesto švenčių vietų, nupurškė dažniausiai nukenčiančias sienas hidrofobiniais dažais, kurie taip stipriai atstumia skystį, kad šis tiesiog nurieda, ar kartais atšoka nuo paviršiaus. Tai reiškia, kad kai kas nors šlapinasi ant sienos, ši šlapinasi atgal.

Kaip matote vaizdo siužete žemiau, šie dažai tikrai galingi ir gali nukreipti šlapimą tiesiai ant besišlapinančiojo batų. Tai lyg nedelsiant įgyvendinamas karmos dėsnis.

Vietiniai tikisi, kad šie dažai ne tik garsiai ir plačiai paskleis žinią kad sienos nėra skirtos šlapinimuisi, bet ir tikisi, kad padės ilgiau išlaikyti apylinkių gražų vaizdą (ir kvapą).

Blogoji hidrofobinių dažų panaudojimo pusė yra ta, kad jie gana brangūs – organizatoriai sakė Reuters, kad šešių kvadratinių metrų ploto nupurškimas atsieina apie 700$. Bet jie mano, kad kainą atpirks valymo kaštų sumažėjimas.

„Palyginus kasdieniam netvarkos valymui sunaudojamą darbą, dvoką, o taip pat netiesioginius nuostolius, dažymas tikrai apsimokėjo,“ Reuters pažymėjo Julia Staron, organizavusi gyventojų grupę.

Ir galbūt, tik galbūt, taškymosi efekto pakaks įtikinti vaikinus (ir merginas) girtiems naudotis tualetais, o ne pasitaikiusiais senais skersgatviais.

O kol kas sadistiška norėtume išvysti ką nors nusišlapinti ant šio, anksčiau šiais metais sukurto lazeriu išraižyto superhidrofobiško metalo.

Šaltiniai: Junkee, ABC

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai (7)