Paslaptis atskleista: kaip laimėti „Akmuo, popierius, žirklės“ žaidime (Video)  (2)

Turbūt visi esame žaidę seną gerą žaidimą „Akmuo, popierius, žirklės“. Jis labai pravartus, kai reikia greitai susitarti, pasiskirstyti vaidmenimis ar tiesiog išspręsti ginčą. Tačiau kaip jį laimėti? Rodyti ženklą aklai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, kliautis savo intuicija – visada gerai, tačiau psichologai pristato būdą, kaip galima nuspėti priešininko veiksmus racionaliu būdu.

Kadangi šis žaidimas dažniausiai žaidžiamas ženklus parodant tris kartus, pirmą kartą nėra kitos išeities, reikia spėti. Tačiau nedarykite to aklai, galite atsižvelgti į savo priešininko lytį, charakterį bei nuotaiką – šie veiksniai dažnai veikia mus nesąmoningai. Pavyzdžiui, jei žaidimą žaidžia vyras, pagal statistiką jis pirmą kartą meta akmenį, mat nori vyriškai ir tvirtai lyg akmuo įžengti į mūšio lauką.

Skaičiavimai ir logika prasideda atėjus antro ėjimo eilei. Jei pirmąjį kartą jūsų priešininkas laimėjo, tikėtina, jis vėl parodys tą patį sėkmę jam atnešusį ženklą. Taigi čia daug mąstyti nereikia – tiesiog parodykite tai, kas padėtų jums laimėti prieš ženklą, kurį jau matėte.

Kebliau darosi jei pirmąjį kartą laimėjote jūs. Priešininkas, pralošęs su akmeniu, tikriausiai dabar rodys popierių, o jei jam nepasisekė su popieriumi, tikriausiai kitas jo ėjimas bus žirklės. Taigi viskas vyksta ratu šia tvarka: akmuo, popierius, žirklės.

Na, ir paskutinė šio žaidimo paslaptis: jį labai naudinga žaisti užsimerkus ar užsirišus akis, mat rankos nejučia perima signalus prieš pat priešininkui parodant savo ženklą. Sakote, kad tai neįtikėtina? Pabandykite. Statistiškai pasaulyje šį žaidimą dažniau laimi akli žmonės.

Be abejo, ši technika ne visada pasitvirtins šimtu procentų, mat skaičiavimai atlikti analizuojant tik tam tikrą skaičių žmonių. Visgi verta pabandyti, mat žmonės dažnai mąsto panašiau, nei patys galėtų pagalvoti...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Augustė Špokaitė
(38)
(109)
(-71)

Komentarai (2)