Irakas pasirengė užtvindyti rinką nafta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PupuDede 2015-05-27 16:23
Ar čia nevyksta išpardavimas. Sezonas keičiasi (elektromobiliai ateina) ir gali naftos tokio poreikio nebelikti tai geriau iškišti už mažiau nei iš vis pasilikti.
Marius18 2015-05-27 16:49
Žinau ,kad čia delfinio lygio komentaras bus ,bet pabandysiu-kodėl kuras vis tiek nepaliaujamai brangsta?
amas 2015-05-27 17:29
Kai kuras brangsta tai tiesiogiai susiję su naftos kaina, o kai nafta pinga, tai kuro kainos niekaip nesusiję su naftos kainom. Arba už kiek pirksi už tiek ir parduos, būtu kvaila parduot pigiau nei pirkėjas ruošiasi mokėti.
rwc 2015-05-27 18:30
Kodėl paminėta JAV? JAV totaliai dzin - turi tiek rezervų, kad nebėra kur jų saugot, o eksportą riboja ir jai tie OPEC sprendimai neaktualūs. Na, apmažins gavybos tempus ir tiek. Jei arabai numuš kainą pigiau nei JAV kainuoja išgauti, tada pirks. Trumpiau: JAV negyvena iš naftos eksporto. O, spėkit, kas gyvena ir kam dar labiau smukusi pasaulinė naftos kaina kirs per pautus? Sąmokslo teoretikams siūlau tokią versiją: amerikonų papirkti arabai susimokė su ES, idant vargšę raudonąją motušę nuvarytų į bankrotą, Putinėlis atšauktų kosminius ir „superkompų“ kūrimo planus ir galų gale būtų nuverstas, pastatant imperialistinių kiaulių chuntą.
sabotan 2015-05-27 19:36
Na jav yra kita beda tai skalunu dujos kur gali but nemazi bankrotai jai kaina kris .
Katė 2015-05-27 19:56
Išeina, jog nuo pat pradžių buvęs nuostolingas Klaipėdos dujų terminalas iš vis taps akmeniu po kaklu valstybei?
rwc 2015-05-27 20:16
ir uždirbtų iš tų, kurie tokio terminalo neturi (taigi, jei nepirks iš mūsų, gaus pilną svyravimų smūgį).
Katė 2015-05-27 20:29
Man taip neatrodo. Naftos, tuo pačiu dujų kanoms mažėjant, terminalo nuoma ir aptarnavimo mokesčiai lieka tokie pat. Dabar, sako, šie mokesčiai sudaro trečdalį iš parduodamos dujų kainos ir jau niekas tų dujų iš terminalo neperka, prievarta termofikacinėms elektrinėms bruka, o jei kainos taip kris, kad nuoma sudarys 50%, ar dar daugiau? Jei Gazpromas nutars pasekti Irako pavyzdžiu ir iš vis pradės dempinguoti dujų kainas?
kiesza 2015-05-27 20:41
Čia laikina pigimas metai du duok dieve ir vėl į aukštumas. Nafta dujos baigtinis resursas. Belieka džiaugtis pigiU kuru
lucy 2015-05-27 20:57
Tai, kad paprastiems žmonėms nėra ko džiaugtis, čia gal kažkokie naftos perekupai iš to uždirba ir džiaugiasi, nes kaip kažkas minėjo jau degalinėse naftos kainos ir didmeninės naftos kainos neatrodo labai susijusios. Aišku tai visada galima logiškai paaiškinti ir spėju koks storas dėde per televizorių būtinai argumentuotai paaiškins.
Evil Goku 2015-05-27 21:30
Tu tikrai nepajautai, kad dabar kuras kainuoja daug mažiau nei priėš metus? Praeita vasarą už panašią kainą buvo galima nusiprikti tik neakcizinio a.k.a. žalio dyzelio arba "importinio".
Nerkus 2015-05-27 21:44
Jei Iranas susitars su pasauliu ir jam atšauks blokadą, tada dar vienas rimtas dalyvis atsiras, nors dar iki nauju metu blokada tikrai nebus atšaukta.
Katė 2015-05-27 22:46
Ne-a. Gazprom, reaguodamas į pasauliniį angliavandenilių kainos kritimą dujų kainą Lietuvai sumažino praeitų metų vasarą, o terminalas atplaukė po pusmečio - prieš Naujus metus. Ir kiek čia tų dujų Lietuvai reikia? Didžiausias vartotojas iš Jonavos kratosi tų dujų iš terminalo, net negražu taip prievarta grūsti. Kažkas ne taip.
Kadras 2015-05-27 23:06
Gal uzteks komentuoti pagal sablona, nes uz tokius komentarus kremlius mazai moka. Per praeitus metus, Lietuvoje duju kaina atpigo labiausiai t.y 19%
Shioks 2015-05-27 23:34
Kate, beveik teisingai, arbitrazas sumazino kainas taip pat. Logiskai imamt ir nezinant visu ivykiu galima butu teigti, kad pats terminalas tai padare, nes buvo uzsakytas pastatyt kur kas anksciau, nei Rusija nuleido kainas. Beje terminalas realiai nelabai gali ir uzdirbti pinigus, kol nera geros infrastrukturos. Dabar terminalas "uzdirba" is paprastu gyventoju ir stambiuju imoniu kurios vartoja dujas. Taip, kad siuo metu dujos kainos Lietuvai sumazejo, del arbitrazo ir pasaulines naftos/duju rinkos stipriu pokyciu.
DJ_LFS 2015-05-28 00:24
Nerašyk nesąmonių, eik geriau ikspres nidėlia paskaityt jei nesusivoki situacijoj
DJ_LFS 2015-05-28 00:32
Lietuva turėjo keturis tūzus rankoj - Terminalas, besibaigianti sutartis su Fašistprom, Arbitražas, Skalūninės dujos. Vieną tūzą (Skalūnines dujos) akmens amžiaus mąstymo lygio asmenys sudegino. Liko trys. Taigi vis dar turim neblogų šansų. Ir tik visiškas nevisprotis gali turėdamas tokias kortas pralošt. Bet faktas, kad tokių individų vis dar apstu. Bet yra ir tų kurie tokiais apsimeta, nes jų tikslas neleisti mum priartėti prie vakarietiško gyvenimo lygio, kad kaimyninė valstybė iš Azijos gelmių galėtų į mus badyti pirštas: „va mes šūde sėdim, bet jie dar didesniam!“
enzim 2015-05-28 01:01
Jei Irako kurdai valdo savo naftos dolerius nepriklausomai nuo centrinės valdžios, tai yra realus pavojus Irakui suskilt.Žiūrėk ir susijungs Irako ir Sirijos kurdai į vieną valstybę. Kas per košmaras artinasi Turkijai ir Iranui, kur tų kurdų gyvas galas. Oi nusimato naftos kainų pasiutpolkė. Amerikonų ir rusų "koviniai šunys" susiriejo ir kieno persvara dar anksti spręsti.
kag 2015-05-28 01:21
DDDDDDD greičiau jau proto nuostolis man buvo net malonu girdėti, kaip kala "stulpus" į jūrą.. dudūn... dudūn... dudūn.. visą parą... nes šis "karo kūjis" negailestingai daužė gazprom.. kurio tikslas žlugdyti Lietuvą ekonomiškai nuo pat sovietų sąjungos griūties, prisidengiant apgailėtinai bukom propagandom, kaip Lanzbergis kaltas, kad brangios dujos! niekas ir nesitikėjo milžiniško tiesioginio pelno iš terminalo. o tuo tarpu paksas burnojo... kam jums tas terminalas... (kartojasi istorija... prieš tai ES, dar prieš tai gėdingesnis išėjimas iš politikos. aš auka! paviešintos sutartys melas, bet vis tiek laikysiuos jų (borisovo akibrokštas - "in your face")). tesiu... aš prikakojęs į kelnęs ir mane šantažuoja pro visus galus.. parsidaviau velniui... dudūn dudūn dudūn! po velnių, kaip visiems skaudu! o dabar visi įsiklausykime į tylą... dudūn! galingasis toro kūjis! p.s. kaip meniškai ir gražiai gavosi manau neverta niekam nieko aiškinti, nes kas iki šiol nesuprato, tai arba nenorėjo arba... todėl trūksta pakankamo kalibro parako pasakyti dudūn melagiams.
rwc 2015-05-28 04:07
Ne nu, , negi tau kaip mažam vaikui aiškinti, kaip veikia akumuliatoriai, taupyklės, automobilių KER sistemos? Kai turi kažko perteklių, kai per didelė pasiūla ir nepakankama paklausa - pigiai kaupi. Po to, kai paklausa, kaina ir vertė pakyla - ištrauki ir su antkainiu parduodi. Klausimas ne tas, ar terminalas uždirbs. Aišku, uždirbs. Dabar nusipirksim kad ir iš tos pačios Norvegijos pigių dujų, kurių jie neturi kur dėti. Žiemą, kai reikės šildyti miestus, brangiau parduosim kad ir tiems patiems latviams, arba panaudosim patys, jei Gazpromas kainas užkels. Kaip ir kiekviena taupymo/spekuliacijos priemonė, ji kainuoja - išlaikymas, priežiūra, aptarnavimas, infrastruktūra, amortizacija, paskolų grąžinimas. Klausimas tik, ar pelnas bus pakankamas, kad visas išlaidas ir investicijas atpirktų. Ir, kuo daugiau bus svyravimų, kuo jie bus didesni - tuo bus ir pelnas didesnis. Taip kad nemyžk į batą kiekviena proga (nebūtum Katė). Jei būtų pasirodęs straipsnis, kad Irakas kaip tik mažina gavybą ir pasaulinės dujų kainos kils - surastum ne ką mažiau argumentų klykaut, kad dangus griūva. Ale vat nei vienu atveju negriūtų, abiem būtų išlošis. Terminalas pakankamai didelis - jis turbūt niekad nebus pripildytas iki pat lubų tam, kad visuomet būtų galima jį papildyti, jei kainos netikėtai kristų. Ir priešingai - niekad nebus išsunktas kaimynams tiek, kad patiems neliktų šildymo sezonui. In fact, būtent taip Norvegija dulkina apsidurninusią Daniją, mes ir čia galime norvegams pavasalaut. Danai su savo vėjo malūnais ir saulės kolektoriais vasarą prigamina niekam nereikalingos elektros, kurią norvegai perka pusvelčiui (dujas tuo metu kažkur kaupia). O žiemą, kai saulės nėra, o vėjai pernelyg neprognozuojami, norvegai atgal pardavinėja tas pačias kilovatvalandes, tik iš dujų - keliskart brangiau. Beje, JAV šiuo metu krizė su saugyklų nuomom. Jie turi tokius rezervus, kad terminalų trūkstant verkia, paskubom įrenginėja naujus, ir už sandėliavimą prašo nerealių kainų. Mes galim padaryti tą patį. Galim išnuomoti dalį terminalo ir nesirūpinti, ką jie ten talpins, iš kur ir po kiek pirks, kur paskui parduos - tegu tik moka saugyklos nuomos mokestį.