Irakas pasirengė užtvindyti rinką nafta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2015-05-28 05:19
Kur brangsta?
immortallt 2015-05-28 08:16
Šiaip, kad skalūnų savikaina 70 dolerių per barelį tai jau pasenusi info. Dabar skaičiuoja, kad priklausomai nuo telkinio, svyruoja tarp 35-55 dolerių. Kuro kaina susijusi ne tik su naftos kaina, bet ir su euro ir dolerio santykiu? Tiek nesupranti? Sveikinu, penktokų už tave protingesnių yra. rwc, Norvegijoje ~99% elektros pagaminama iš hidroenergijos. Dujos naudojamos itin mažai Bet principas tas pats. O šiaip kuras dabar gal ~20ct/l pigesnis nei prieš metus, tai kaip čia jis pabrangęs? Dar pasižiūrėk EUR/USD santykį.
sub 2015-05-28 10:00
Mažiau miaukti reikia ir nesamones skiesti, daugiau skaityti tikros info. Gazpom sumažino kainas, kai pamatė kad Lietuva rimtai ėmėsi šio projekto. Taip terminalas atplaukė prieš Naujus metus, bet pats prjektas buvo pradėtas vystyti 2012 metais, kas davė įtaką Gazpromui. Jie suprato kad prarandą Lietuvos dujų rinką ir po dviejų metų sumažino kainos, nu po 1,5 metų. http://www.sgd.lt/index.php?id=lng Jei projektas nebūtų buvęs pradėtas vystyti, dar dabar gyventume su aukščiausiomis regione dujų kainomis. P.S. stop trolling
sub 2015-05-28 10:08
Naftos kaino toliau krenta, manau visi nori išsiparduoti naftą, laikai keičiasi ir naftą, dujas keis atsinaujinantys energijos šaltiniai. Manau todėl dabar degalinės prilaiko pastovią kainą, nors naftos kaina krinta, kad dar užsidirbtų, kol nepriviso elektromobilių.
immortallt 2015-05-28 10:49
Skalūnai stipriai padidino pasiūlą, aišku, dabar kai taip JAV padidino pasiūlą, kitiems trūksta pinigų biudžete, priprato gyventi geriau. Apie išsipardavimą nežinau kiek galvoja, dar truputį anksti tikėtis visiškos revoliucijos, bet taip, panašu artėja laikai, kai vartojimas naftos gali pradėti mažėti augant ekonomikai.
rwc 2015-05-28 16:04
Dėl 99% hidroenergetikos Norvegijoje - kažką perlenkei. Tada kame logika žiemą sukti turbinas tokiu tempu, kad dar ir kaimynams būtų galima parduoti, o vasarą stabdyti ir pirkti iš Danijos? Ar aš neteisingai suprantu, kad vasarą kalnų upių vandeningumas kaip tik didesnis?
- 2015-05-28 16:15
Taip. Krituliai juk ne kieto būvio, plius gi ledo tirpsmo vanduo.
rwc 2015-05-28 16:38
Tai vat, dėl ko ir klausiu: jei immortallt teigia, kad 99% elektros Norvegija pasigamina ne iš dujų, o iš hidroenergetikos, tai kurių galų jiems žiemą prekiauti elektra (kai jos neva pagaminama mažiau), o vasarą ją supirkinėti (kai perteklius ir patys neturi kur dėti)? O aš sakau, kad tai apsimoka deginant pigias dujas. Ir dar Katei sakau, kad vien šio fakto pakanka, jog teisingai valdomas terminalas galėtų būti pelningas nepriklausomai nuo pasaulinių kainų.
immortallt 2015-05-28 17:16
Dujos reikalingos balansuoti kažkiek, taip pat šildymui truputį naudoja. Šiaip žiauriai daug sunaudoja norvegai elektros, tai tos dujos paskęsta hidroenergijoje. Galbūt per paskutinius 5 metus dujų svarba iššaugo, netikrinau po to kai grįžau iš ten. rwc, dėl kuro kainų jei ką rašiau, tai turbūt ne tau jau In 2008, hydroelectricity generated 141 terawatt-hours (TWh) and accounted for 98.5% of the national electricity demand. EIA senas reportas. Paieškosit jei naujų, rasit gal 2012 mix'ą. Actual mix gali skirtis, nes vykdo jie trade'ą. Hidro gamina, kai rinkoje kaina šokteli ir tada ją pardavinėja. Kai kainos nukrenta stipriai žemyn - perka iš rinkos.
Evil Goku 2015-05-28 17:27
-> didesnis vartojimas + didesnis eksportas ir iš viso to išplaukentis gėris. Kalbant analogijom: JAV ūkininkas, kuris užuot parduodamas pieną, parduoda sūrius, varškę, sviestą ir t.t. Tiaip netik gauna didesnį pelną, bet leidžia užsidirbti ir savo šeimos nariams. Importo draudimas, kuris vidaus rinkoje pakeltu žaliavų kainas (jos būtu didesnės nei pasaulinėje rinkoje), būtu tarsi šūvis sau į kojas. Greičiau JAV subsidijuotu žaliavų gavyba, nei dirbtinai savo įmones darytu mažiau konkurencingas.
Talkatif 2015-06-03 15:20
Akivaizdu, kad JAV nori išmušt Rusiją į kurios nugarą įsispyrus Kinija. Tada galės ramiau su kinais pasikalbėti. Tam ir lakstė JAV diplomatai pas saudus. Po tų lakstymų prasidėjo naftos kainų krytis. Tada pradėjo derėtis su Iranu, kuris irgi gali mušt kainas. Dabar Irako paprašė šlangas atsukt. O kad artėtų kokia rimta pamaina naftai nei girdėt, nei matyt. Technologijos, gal ir yra, bet be dvidešimtiems metų, jų į masinį vartojimą nepaleis. Čia ne meškafoną pakurt.