Vienas sakinys apie merginas Nobelio premijos laureatui kainavo profesoriaus vietą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2015-06-14 22:20
Manau tokiem žmonėm nėra skirtumo už kokį ***izmą maikes plėšytis, svarbu išgarsėti. Nes na kaip kitaip tu gali apsireikšti pasauliui jei nieko ypatingo nesugebi, bet tiesiog ang galvos nukrenta proga apjuodinti kažkokį garsų žmogų? Iš esmės gresia tuom, kad mokslo žmonės (arba gal tiksliau jų valdžia) "pasimokys" ir į jokią viešumą neis - apsistatys specialiai mokytais PR žmonėmis, nieko neraukiančiais atstovaujamoje srityje, bet užtai visiškai politokorektiškais. Nykuma žodžiu.
Ernestass 2015-06-18 00:35
O vakaruose kartais tamsta neatsiranda ,,sveikatos problemų'' kai po teismus įtakingus žmones pradeda tampyti? Kai reikėjo slaptąsias tarnybas JAV tupdyti už grotų už narkotikų platinimą tai žmonės staiga pasiligoja ir miršta. Skirtumas tik tas, kad Rusai nežino kas ricinas yra ir atliekama ne taip subtiliai viskas. Kitas skirtumas, nėra skiriama kuri cenzūra atliekama sistemos ir valdžios. Sistema vyksta kai yra pasiekiama inercija ir patys žmonės ją propaguoja be jokios intervencijos. Pavyzdžiui, Rusijoje alternatyvi žiniasklaida turi problemų dėl to, kad niekas nenori jiems nuomoti patalpų. Ne valdžia jiems užkerta kelią, tiesiog niekas nenori su jais turėti nieko bendro ir dėl to nepadeda jiems kai yra sužinoma kokią informaciją jie skleidžia. Kitas aspektas, ne Kremlius žudo žmones, o sistema. Kokiam Oligarchui ar banditėliui nepatiko kas ką parašę ir pykšt į galva, nebėra žmogaus. Toks paprastas dalykas yra iš karto kaltinamas ant Kremliaus nors toks žingsnis yra visiškai nelogiškas bei nėra jokių tiesioginių bei netiesioginių įrodymų. Maskva toleruoja disidentus, nes jų pašalinamas padaro daugiau žalos Kremliui nei, kad koks blogeris ar žurnalistas galėtų per savo karjerą. Žinoma yra išimčių kai pats Kremlius nupylę vieną ar kitą žmogų tačiau bendrai viską suversti vienai organizacijai ne tik yra nelogiška, bet ir taip yra nepastebimas platesnis vaizdas.
Ernestass 2015-06-18 00:42
Ironiška yra tai, kad Rusijoje yra daug menkesne galimybė susigadinti sau ateitį leptelėjus kokį nors durną ar politiškai nekorektišką dalyką. Nesiginčiju, kad bendras cenzūros lygis Rusijoje didesnis, tačiau reikia atsižvelgti kokio tipo tai cenzūra ir kaip ji atsiliepia visuomenėje. Vakarietiškas cenzūravimo modelis man yra daug šlykštesnis, bet ne čia esmė. Reikia pripažinti, kad abi pusės cenzūruoja informaciją, tik kitais metodais ir kiekiais. Pavyzdžiui čia (straipsnyje) buvo visiem aiškiai priminta kaip reikia mąstyti bei kalbėtis. Tai buvo padaryta pačios sistemos ir jeigu tu pagal ją nešoksi, būsi jos pamintas. Tam, kad turėtum kokį nors svarbų postą, reikia pagal ją šokti. Profesorius matomai to nesuprato ir vsio, nuplaukė jo karjera ar bent 10'imt metų ji atsikėlę. Žinoma, jeigu moka politikauti, turi draugų tai jis po metų, kitų tuoj vėl atgaus viską, tačiau tai nesumažina fakto, kad jis buvo nubaustas už savo žodžio laisvės propogavimą prieš vakarų politine cenzūrą (politinį korektiškumą).
J.Jay 2015-09-29 06:11
Gal ir simpatiškas, bet Nobelio premijos lauretų už nieką lauk nemėto į gatves.