Atominis Rusijos blefas: sukčiai nelinkę žudytis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Justas777 2015-07-24 20:52
Kokie cia pasvarstymai ir paglvojimai? Ar sitas portalas negali laikytis nesaliskos nuomones apie RF ir USA konflikta? Ar butina sekti kitu lietuvos portalu pavyzdziu ir skleisti propoganda? I diena po 2 straipsnius apie blogaja Rusija.
Katė 2015-07-24 20:55
Tai bus karas ar nebus? Tokie straipsniai išmuša iš vėžių. Nes valdžia mums sako, - ruoškitės. Rusai jau tuoj, tuoj.... Jei ne šiandien, tai rytoj tikrai...
Justas777 2015-07-24 21:09
As manau nebus. O jeigu ir bus tai mes busim pirmi kurie nukentes, lietuva frontas kuris gins vakarus. O kodel valdzia ir ziniasklaida mus nuteikineja pries Rusus, kas galetu atsakyti i sita klausima?
Nukainotas 2015-07-24 21:32
a Nei nuteikinėja, nei prieš rusus. Tiesiog yra atskleidžiamas tikrasis Putino režimo veidas ir žmonėms pamažu nuo akių nuslenka priešų pripūsta migla. Tai atsvara propagandai ir labai gerai, kad ji yra. Kodėl turim leistis mulkinami ir nešviesti saviškių apie realią situaciją? Rusija yra Lietuvos priešas numeris vienas, jie mūsų tautą yra žiauriai sužaloję ir toliau bando užkrėsti savo pūliais, bet Lietuva pagaliau sako „gana“. Paprasti rusai Rusijoje yra geri žmonės (nors ir prasigėrę mulkiai), o blogis tai yra tie žmonės, kurie tuos mulkius smukdo (kad jie ir liktų tokiais) ir išnaudoja kaip tik gali. O tu dabar atsakyk į klausimą, kodėl rašai „rusus“ iš didžiosios?
Ernestass 2015-07-24 22:10
Ir geriausia tai yra atskleidžiama iš žmogaus nuomonės kuri netgi pagrindinių koncepsijų nepasivargino pasitikrinti? Paiima eilinė nuomonė kaip koks faktas ar argumentas ir iš jo kaip visada bandoma kažkas išpūsti. Nekaltinu žiniasklaidos, sunku jiems tiek naujos propogandos tokiais tempais spauzdinti pagal užsakymus todėl ir kokybė stipriai krenta.
Ernestass 2015-07-24 22:35
Rusai mąsto kitaip nei mes. Tai puikiai parodo jų karo planai per Sovietmetį: http://www.nationalinterest.org/feature ... ttle-13355 Tie mūsų ''blefai'' bei ''retorika'' tėra intelektinis tingumas ir nematymas kitos perspektyvos. To fakto, kad Sovietai buvo pasiruošė liberaliam branduoliniam karui kurį jie tikėjosi laimėti. Netgi ir šiandiena Putinas prisipažino, kad dėl Krymo jie buvo pasiruošė ir branduolinį ginklą panaudoti. http://www.independent.co.uk/news/world ... 09615.html
punktyras 2015-07-25 00:15
Pratęsiant, … tuo pačiu rasdamas pretekstą savo karinio biudžeto didinimui ir pateisinimą prastai bei prastėjančiai ekonominei padėčiai – „priešas už vartų!“
agentxio 2015-07-25 00:29
Reik dometis branduoliniais ginklais ir tam ruostis ,turet atitinkama sleptuve ir reikalui esant ramiai stebet populiacijos mazinima.branduolinis akras bus neuzilgo del per didelio atotrukio tarp turtingu ir paprastu zmoniu.Musu rase tikrai nepasidalins esamais lobiais ir istekliais
desp 2015-07-25 01:12
Sutinku, jog rusai mąsto kitaip nei vakariečiai, bet. Šaltojo karo metu įvairaus intensyvumo branduolinio karo planus kūrė abi pusės, ne vien sovietai. JAV pareigūnų susitikimų metu būdavo pristatomi branduolinio smūgio padariniai, apskaičiuojamas numatomas aukų skaičius, vienos atakos metu sieksiantis dešimtis milijonų. Žinoma, vien mintis apie tokį scenarijų keldavo siaubą, tačiau esmė ta pati - šie atrodytų nesuvokiami planai egzistavo, o kartu su jais - pergalės galimybė(viltis) net visą naikinančio branduolinio karo atveju. Galų gale, tobulėjant karinėms technologijoms, visų pirma priešraketinės gynybos sistemoms, atsirado galimybė kariauti ribotą branduolinį karą, t.y suduoti smūgį ir galbūt išvengti visą naikinančio atsako. Kalbant apie šiandieną - taip, didžiąją dalimi branduolinę rusų retoriką galima pavadinti blefu, bet minimali branduolinio smūgio iš Rusijos pusės tikimybė, žinoma, išlieka. Nors mąstymo skirtumai ir egzistuoja, sunku patikėti, jog sąmoningos atakos taikinys būtų Vašingtonas, nes tai deja reikštų pasaulio pabaigą, Putkos administracija tai suvokia. Tačiau visiškai nėra aišku, kas įvyktų rusams sunaikinus, pvz, vieną iš Ukrainos, o galbūt ir Baltijos šalių miestelių? Ar NATO pasirinktų lygiavertį atsaką? Pagunda išbandyti šį scenarijų - labai didelė, kadangi nerizikuojama susinaikinimu. Riboto konflikto tikimybė tebe išlieka maža, nors galbūt ir didesnė nei bet kada anksčiau. Belieka tikėtis, kad sveikas protas nugalės, nors iracionali žmogaus prigimtis ir verčia tuo abejoti.
Justas777 2015-07-25 04:31
Lietuva sako gana, stodama i fronta i garsiausiai rekdama pries Rusija, Tu manai cia geriausias variantas ka mes galejome sugalvoti per 25 nepriklausomybes metus? Zmones jus atsimerkit mes nuo meskos prie vilko priejom ir jei jus manot kad mus kazkas karo atveju gins tai jus labai klystat..ne mus gins o mes ginsim visa vakaru pasauli...o man asmeniskai Rusas yra 3 kartus artimesnis nei koks vokietis, prancuzas, ar anglas tuo labiau amerikietis, ir pries ka mes nusistatome priesiskai?? cia vos ne tas pats kas ukraina pries rusa broliai ir pusbroliai...ATSIMERKIT propogandos apsvytinti jus visi..
sloggi 2015-07-25 07:59
Dar reiketu tau justai po savo postu dadet ta rusu vaizdeli "ja okupant", kad labiau itikint zmones jog jie mums atnese labai daug gero.
Nerealiai 2015-07-25 13:01
Galiu pasakyti iš visų šiame portale esančių prorusiškų "draugų", tamsta esate silpniausias. Tiesiog blevyzgojate apie nieką, be jokio sąryšio ir net ne į temą. Man įdomu atlygis už komentarus priklauso nuo turinio kokybės, ar svarbu prirašyti kuo daugiau?
trapecijus 2015-07-25 14:10
Ar čia tik man vienam jau antra diena atrodo, kad straipsnio antraštėj klaida bus įsivėlus?
Ernestass 2015-07-25 22:54
Kad branduolinis ginklas nėra toks ir stiprus. Rusai dabar keičia savo silpnus branduolinius užtaisus į konvekcinius kurios galės svaidyti be jokių diplomatinių problemų: https://www.youtube.com/watch?v=OJzASnmmxIM
punktyras 2015-07-25 23:09
Dėkui už pastabumą, klaida jau pataisyta.
punktyras 2015-07-25 23:17
Ar čia tokia prevencija, kad Rusija meta visas jėgas gynybai nuo invazijos, kurios niekas nė neplanuoja, ir tuo pačiu pati vykdo invazijas į kaimynines šalis? Kada gi išgis didžiai kompleksuota kaimynė nuo klaustrofobijos ir atsisakys XIX amžiaus sąvokų, kur teritorijos dydis = galia…
trapecijus 2015-07-26 02:01
Paskaičiau durniaus ''Ernestass'' komentarus, sekundei pagalvojau atrašyt, bet paprasčiau bus jei paspausiu 'x' ant tab'o. Kaip Kate - visiškas tuščias nulis, kuriam neverta net 10s komentarui skirt.
kiesza 2015-07-26 08:55
Šaltojo karo metais nato blokas su Amerika priesaki turėjo tokį gynybinį planą: nuo Baltijos iki juodosios jūros,juostą, primėtyti atominių bombų, nes taip būtų sulaikyta rusų sausumos kariuomenė. Nemanau, kad ir šiandien kasnors keistųsi, pajudėjus rusų tankų masėms į vakarus. Mes geriausiu atveju nato buferinė zona nuo Rusijos. O prasidėjus karui mes būtume paaukoti vardan milijonų europiečių.
Katė 2015-07-26 09:12
Jūs tiesiog nesugebėjote įžvelgti sarkazmo mano žodžiuose. Aš atvirai šaipausi iš Lietuvos informacinę erdvę užvaldžiusios karo isterijos.
Marius.brn 2015-07-26 10:58
Yup, jei neatsirastų kurie kimba ant tų kremltrolių, tai ir nebūtų idiotiškų diskusijų. Bet, matant teiginius, be jokios logikos, tai taip sunku padaryt.