Kitoks gyvenimas: mergina, iš buto išsikrausčiusi gyventi į… traukinį  (11)

Kai kiti keleiviai išlipa iš traukinio, kad pagaliau grįžtų namo, 23 metų vokietė Leonie Muller lieka, nes ji… jau namie. Traukinys yra jos butas, ir jai tai labai patinka, rašo britų dienraštis „The Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Studentė iš savo nuomoto buto išsikraustė praėjusį pavasarį.

„Viskas prasidėjo nuo ginčo su mano šeimininku, – pasakojo mergina. – Iš karto nusprendžiau, kad ten gyventi nebenoriu. Ir tada suvokiau: iš tiesų tai niekur nenoriu gyventi.“

Vietoj naujo buto ji nusipirko bilietą, kuris suteikia jai teisę Vokietijoje nemokamai važiuoti bet kuriuo traukiniu. Dabar plaukus Leonie trenka traukinio tualete ir didžiuliu greičiu skriejančiuose traukiniuose rašo savo studijų darbus. Jai labai patinka ta laisvė.

„Traukiniuose jaučiuosi kaip namie ir galiu aplankyti gerokai daugiau draugų ir miestų. Tai tarsi nuolatinės atostogos“, – sakė mergina.

Dėl savo neįprasto sprendimo Leonie išgarsėjo savo gimtojoje šalyje, apie ją rašė šalies spauda. „Aš skaitau, rašau, žvalgausi pro langą ir nuolat susitinku su maloniais žmonėmis. Traukiniuose visuomet yra ką veikti“, – vieno interviu Vokietijos televizijai SWR sakė mergina.

Visas Leonie gyvenimas – drabužiai, planšetinis kompiuteris, studijų dokumentai – telpa į nedidelę kuprinę. Ligšiolinė jos patirtis prieštarauja neseniai paskelbtoms mokslinių tyrimų išvadoms, kuriose sakoma, jog „ilgos kelionės tiesiog žudo.“

O ir finansiškai jai labiau apsimoka gyventi traukiniuose: už savo bilietą ji sumokėjo maždaug 380 JAV dolerių, o už ankstesnio buto nuomą per mėnesį turėdavo mokėti maždaug 450 JAV dolerių. Tačiau pigesnis gyvenimas nėra jos vienintelis tikslas.

„Noriu įkvėpti žmones abejoti jų įpročiais ir dalykais, kuriuos jie laiko normaliais, – sakė L. Muller. – Visuomet yra daugiau galimybių nei manome. Kitas nuotykis gali jūsų laukti tiesiog už kampo. Žinoma, jeigu norite jį patirti.“

Leonie dažnai keliauja naktimis, nors paprastai stengiasi nakvoti pas draugus ar giminaičius. Ji taip pat dažnai apsistoja ir pas savo draugą, mamą ar močiutę.

„Įprastomis aplinkybėmis mums tektų draugauti per atstumą, tačiau gyvenimas traukiniuose suteikia man galimybę su juo matytis nuolat, – apie savo draugą minėtai vokiečių televizijai sakė Leonie. – Daugumai mano draugų tikrai patinka ši idėja, nors kai kurie mano, kad tai yra gana drąsu ir rizikinga. Kiti reaguoja negatyviau. Tokie žmonės jaučiasi įsižeidę, kad abejoju įprastu gyvenimo būdu.“

Verta paminėti, kad Leonie gyvenimas traukiniuose turi ir akademinį tikslą. Mergina savo tinklaraštyje aprašo šį neįprastą eksperimentą, kuris taps jos baigiamojo darbo pagrindu. Vienintelė problema?

„Tikrai reikia turėti geras ausines, kurios leidžia išvengti visų aplinkinių garsų“, – pabrėžė mergina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(40)
(3)
(37)

Komentarai (11)