Žavinga! Ką apie jus sako daiktai, kuriuos paliečiate per dieną? (Foto)  (2)

Įsivaizduokite visus daiktus, kuriuos jūs paliečiate per vieną dieną. Ką jie sako apie jus ir apie jūsų kultūrą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Argentinietė menininkė Paula Zuccotti paprašė 62 žmonių užsirašyti visus daiktus, kuriuos jie laikė rankose 24 valandas. Kūrėja tada surinko visus objektus, išdėliojo juos eilės tvarka ant 4x2,7 metrų drobių ir nufotografavo.

P.Zuccotti keliavo po pasaulį ieškodama įdomių žmonių, tarkime, Arizonos rančoje dirbančio kaubojaus, virėjo Marakeše, vyriškos lyties geišos Japonijoje, moteriškais drabužiais besirengiančio aktoriaus.

„Pajutau, kad noriu įamžinti mūsų dabartinį santykį su šiais objektais“, – sakė menininkė, kuri  antropologiškai reikšmingą medžiagą sudėjo į knygą.

Pasak jos, daugelis dalykų apie praeities civilizacijas mums žinomi dėl daiktuose slypinčių reikšmių: „Jų įrankiai, rakandai, drabužiai, rankraščiai ir meno kūriniai mums atskleidžia, ką jie kasdien dirbdavo, ką medžiodavo, augindavo, kaip rengdavosi ar išreikšdavo save. Ar mūsųdaiktai sako tą patį?“

P.Zuccotti atrado, kad žmogus per dieną vidutiniškai paliečia apie 140 objektų – neskaitant sienų ir tokių įrenginių kaip čiaupas ar durų rankena.

Toliau - kelios daiktų fotografijos, iš kurių galima nesunkiai nuspėti ne tik savininko lytį, bet ir jo pomėgius, gyvenmo būdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(30)
(-25)

Komentarai (2)