Kur karaliai pėsti vaikšto: labiausiai stebinantys pasaulio tualetai (Foto)  (1)

Įvairiausių kelionių metu apsilankymas viešajame tualete gali būti labai nemaloni, o kartais stulbinamai puiki patirtis. Vieni tualetai verčia raukytis dėl kvapų ir vaizdų, o kiti stebina naujausiomis technologijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio žiniasklaidoje paviešintos prasčiausių ir geriausių tualetų nuotraukos. Šios kampanijos tikslas yra atkreipti dėmesį į prastas sanitarines sąlygas, rašo „The Daily Mail“.

Pasaulyje galima išvysti įvairiausių tualetų: nuo kabinos permatomomis stiklo sienomis viduryje sodo iki tualeto, apsupto sniegynų Aliaskoje spaudžiant 45 laipsnių šalčiui.

Jungtinės Tautos praneša, kad maždaug 2,4 milijardai žmonių žemėje neturi tinkamų sanitarijos sąlygų, o maždaug milijardas yra priversti tuštintis atvirose vietose, kur kyla rizika užsikrėsti įvairiausiomis ligomis ir tyko kitokie pavojai.

Pradėdama šią kampaniją Jungtinių Tautų organizacija sakė, kad dėl prastų sanitarijos sąlygų padidėja ligų ir prastos mitybos tikimybė, ypač vaikams. Be to, JT pabrėžė, kad švara labai svarbi moterims ir mergaitėms.

„Viena iš trijų moterų pasaulyje neturi prieigos prie saugių tualetų. Dėl to ieškodamos vietos tuštintis jos užsikrečia įvairiausiomis ligomis, susiduria su pažeminimu ar net užpuolimais“, – sakė JT generalinis sekretorius Banas Ki-moonas.

Kai kurie pasaulio tualetai nelabai nusipelno būti taip vadinami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(19)
(-5)

Komentarai (1)