Dėl „kalniečio“ sindromo vyras įkalintas 10 metų berniuko kūne  (4)

Beveik visi žmonės norėtų išlikti amžinai jauni. Pietų Korėjoje gyvena vyras, amžiams įstrigęs 10-mečio berniuko kūne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

10-ies metų pūstažandis berniukas užsuka į naktinį klubą ir priėjęs prie baro bando užsisakyti gėrimą. „Berniuk, eik namo, tau jau seniai laikas miegot“,- sako jam barmenas. Įsižeidęs „berniukas“ parodo savo pasą : Hyomyungas Shinas, gimimo metai – 1989-ieji.

Auka amžinos vaikystės

H. Shin gimė kaip normalus vaikas ir iki 10-ies metų tėvai negalėjo atsidžiaugti savo mažyliu – protingas, judrus, linksmas. Atšventę 10-ąjį gimtadienį visi jo bendraamžiai pradėjo stiebtis į viršų, tačiau H. Shinas augti neskubėjo, apkūnaus berniuko ūgis tesiekė 136 centimetrus.

Jo ūgis nepasikeitė nei po metų, nei po dviejų ar trijų. Šiandien korėjiečiui 26-eri ir jis nepaaugęs nei centimetro, jam neželia barzda ir jo balsas išliko vaikiškas.

Kad ir kaip šis pietų korėjietis bando atrodyti vyresnis, tai niekaip nepavyksta. Nepadeda nei griežti kostiumai, nei grimas, o pažvelgus į H. Shinas, jis atrodo vis tiek toks pats jautrus 10-metis vaikas.

26-erių metų vyras iki šiol vis dar miega vaikiškoje lovelėje ir vilki pižamą su paukščių ir dramblių iliustracijomis. Ir visai ne todėl, kad jis tokias mėgsta, o paprasčiausiai kitokių, atitinkančių jo dydį, parduotuvėse nėra.

Nevaikiškas pono Shino gyvenimas

Visais kitais atžvilgiais H. Shinas yra gana suaugęs žmogus ir jo psichika atitinka 26-erių metų vyro, net jo humoro jausmas visai nevaikiškas.

H. Shinas likimo nekaltina, jis jaučiasi visiškai atsipalaidavęs bei nesiruošia praleisti gyvenimo metų žliumbdamas dėl tokios ilgos vaikystės. Dienomis jis dirba, o vakarais siaučia naktiniuose klubuose. Tiesa, jis nuolat turi visiems rodyti savo pasą, tačiau mano, kad tai nėra didelė našta.

Daug labiau šį vyrą liūdina ir sunkumų kelia pažintys su merginomis. Merginos pakviestos šokti tik pačiupinėja „berniukui“ skruostą ir toliau laukia „mačo“ su dvi dienas neskusta barzdele. Jaunas vyras viliasi, jog kažkada įveiks kliūtis pažintims megzti. Taip pat jo kambaryje ant durų kabo ir gražiosios aktorės Scarlett Johansson plakatas, su kuria jis tikisi kada nors susitikti.

Pietų Korėjos „kalnietis“

Gydytojai ištyrė H. Shiną, tačiau vienintelis dalykas, kurį jie sužinojo, tai, jog ponaitis Shinas visiškai sveikas ir jokių organizmo pakitimų nerado. Ši anomalija buvo pavadinta „kalniečio sindromu“. Pavadinimas kilo iš filmo apie nemirtingąjį Dankaną Maklaudą.

Manoma, jog šis sindromas „įjungia“ organizme esančius mechanizmus, kurie apsaugo nuo senėjimo. Mokslininkai nežino, ar šis „Piteris Penas“ kada nors pasens, tačiau ir toliau jį nuolat stebi. Šio vyro egzistavimas suteikia viltį jei ne nemirtingumo, tai bent užsitęsusios jaunystės.

Sustabdyti senėjimo procesą kuomet tau 25-eri, ar gi kas atsisakytų? O ir pats H. Shinas pasakė, kad būtų buvęs kur kas laimingesnis, jei šis sindromas jį būtų užklupęs bent 10 metų vėliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(75)
(0)
(75)

Komentarai (4)