Mikro-origamio šedevras: tobulas veikiantis V8 varikliukas iš... popieriaus (Video)  (8)

O paklausykite, kaip jis burzgia - prijungtas prie vaikiško oro balionėlio turbinos!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra kategorija žmonių, savo malonumui ardančių ir surenkančių variklius per duslintuvą. Panašaus kalibro maniakams galima priskirti ir šį auksinių rankų meistrą, besidarbuojantį mikro lygmenyje.

Popieriaus juvelyras Aleksejus Žolneris (Aliaksei Zholner) sukonstravo identišką ir veikiančią V8 variklio kopiją, kuri telpa staigmenai skirtoje šokoladinio kiaušinio kapsulėje. Savo burzgiantį šedevrą jis sukonstravo tik iš popieriaus ir trupučio lipnių medžiagų.

Miniatiūrinės popierinės V8 versijos stūmokliai yra vos 6 mm ilgio, o cilindrai – 5,5 mm pločio. Įstabiausia tai, kad šis popieriaus variklis ne tik atrodo tikroviškai, bet ir veikia – varomas jis oru iš žaislų parduotuvėje pirkto pripučiamo balionėlio. Detalės nepriekaištingai sukasi – yra ir garsas.

Beje, šedevro autorius pripažįsta, kad variklio konstrukcijoje yra ne vien popieriaus, bet ir šiek tiek lipnios juostos – ji išsprendžia trinties problemą cilindruose.

Informacija skubantiems audiogurmanams: popierinio V8 riaumojimo galima pasiklausyti nuo 2:20 min.

Ką gi, liko sulaukti tik... nano-origamio šedevrų? Na, bent jau popierinio superautomobilio, po kurio variklio gaubtu būtų galima įstatyti šį popierinį galios agregatą :)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(67)
(5)
(62)

Komentarai (8)