Rąstus pjovusį norvegą išgąsdino lentoje pasirodęs E. Muncho "Šauksmas"  (0)

Netoli Seljordo (trijų valandų kelias automobiliu į vakarus nuo Oslo) gyvenantis norvegas Erlingas Vindfjellas pjovė lentas savo namui. Staiga vyriškis neteko žado – ant vienos šviežiai išpjautos lentos žiojėjo norvegų dailininko Edvardo Muncho legendinio paveikslo "Šauksmas" kiaurymės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Staiga pajutau gamtoje sklindantį ir kiaurai veriantį nežmonišką, nesibaigiantį šauksmą“, – apie savo šedevrą kadaise yra sakęs „Šauksmo“ autorius E. Munchas. Panašu, kad dailininko įvardytas šauksmas prasiskverbė ir į kai kurių medžių kamienus.

„Mano tėvas lentpjūvėje iš rąstų pjovė lentas, – pasakojo keistą „reprodukciją“ kamiene radusio norvego duktė Gunn Helga Vindfjell. – Ir staiga vienoje lentoje pamatė štai tokį vaizdą. Tėvas pasikvietė mano vyrą, o šis ir patarė unikalios lentos nesunaikinti.“ Nes vyriškiai kaip tik ruošėsi pasišildyti ir užsikurti laužą.

Vindfjellai netruko šią gamtos išdaigą pakrikštyti „Miško Šauksmu“ ir ruošiasi „šedevrą“ įrėminti ir eksponuoti.

„Norime jį išsaugoti, – sakė moteris. – Šis „Šauksmas“ neabejotinai turi būti traktuojamas kaip meno kūrinys. Nemanau, kad čia kas nors antgamtiško ar nežemiško. Tai – tik gamtos išdaiga. Bet neabejoju, kad kai kurie žmonės joje įžvelgs nežemiškų mistinių dalykų.“

Tai – nebe pirma E. Muncho „Šauksmo“ „reprodukcija“, atrandama Norvegijos medžių kamienuose. Pernai analogiškas „meno darbas“ buvo pastebėtas ir kitame medžio kamiene. Tąsyk „Šauksmą" augančio medžio kamiene pastebėjo po mišką vaikštinėjęs norvegas.

Beje, tenka pripažinti, kad medžio kamiene susidariusi trijų šakų kombinacija labai panaši ne tik į E. Muncho „Šauksmą“, bet ir į liepsnotąją pelėdą (lot. – Tyto alba).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(22)
(-8)

Komentarai (0)