Benzino kaina JAV nukrito žemiau 10 centų už litrą  (7)

Litro benzino kaina viename Mičigano valstijos mieste nukrito žemiau 10¢/l (0,09€/l). Ekspertai tai aiškina ne tik naftos kotiruočių mažėjimu, bet ir kainų karu


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša televizijos kanalas ABC, Houghtono mieste (Mičigano valst.) galono (~4l) benzino kaina sumažėjo iki 47 centų, kas yra pastarųjų 10 metų rekordas. Be to, degalinė Beacon Bridge Market ženkliai atsiplėšė nuo kitų JAV degalinių, aplenkusi Virginijos valstijos degalines 81 centu.

Kaip ABC paaiškino Patrickas DeHaanas, GasBuddy.com svetainės, stebinčios benzino kainas JAV, atstovas, tai, kas įvyko Mičigane, yra kainų karo tarp trijų vietinių degalinių pasekmė. Monitoringo duomenys rodo, kad be Houghtono, joks kitas šalies regionas taip į krentančias naftos kainas nesureagavo. Dabar vidutinė benzino galono kaina yra 1,89 $ (~0,46€/l), o tai 17 centų mažiau, nei vidutinė kaina 2015 m.

DeHaanas priminė, kad 2008 metais, naftos kainų viršūnėje, galonas benzino šalyje vidutiniškai kainavo 4,12 $ (~1€/l), o kai kuriose degalinėse siekė netgi 6 $ už galoną.

Sausio 19 dienos vidurnaktį GasBuddy užfiksavo, kad degalinė Beacon Bridge Market grįžo prie 1,40 $/gal kainos.

Артем Филипенок
www.rbc.ru/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(16)
(7)
(9)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: