7 šiurpiausi „Wikipedia“ straipsniai  (1)

Naršant po „Wikipedia“, lengvai galima įkristi į „wiki duobę“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsukate tik pasižiūrėti, koks aktorius vaidina tą vyruką jums patikusiame filme, bet jūs visai nepastebimai atsiduriate jo žmonos puslapyje ir išsiaiškinate, kad jie abu lankė tą mokyklą, kur užpuolikas surengė masines žudynes, o dar po to perskaitote visą ginklų Jungtinėse Valstijose istoriją.

Kol mes galime gauti prieigą prie tiek daug informacijos, pasižiūrėkime, kokie keisčiausi ir šiurpiausi straipsniai skelbiami šioje svetainėje. Independent.co.uk pristato kelis iš jų.

1. Vladimiras Demichovas

V. Demichovas buvo mokslininkas, kuriam kilo organų transplantacijos idėja. Praėjusio amžiaus 4-ajame ir 6-ajame dešimtmečiuose jis eksperimentavo su organų transplantavimu, beždžionei persodindamas širdį, o šunims prisiūdamas svetimas galvas. 6-ajame dešimtmetyje jis vienam šuniui prisiuvo dar vieną galvą, sukurdamas dvigalvį šunį.

Manoma, kad neurochirurgą, daktarą Robertą White`ą, kuris išplėtojo galvų persodinimą gyvoms beždžionėms, įkvėpė būtent V. Demichovas.

2. Joyce Carol Vincent

Joyce Carol Vincen buvo rasta negyva savo bute Londone. Būtų nieko keista, jei ne tas faktas, kad ji mirusi išgulėjo tris metus. Sąskaitos už komunalines paslaugas ir buto nuomą buvo apmokamos automatiškai, jos namuose tebebuvo įjungtas televizorius ir šildymas, taigi visiems atrodė, kad ji tebėra gyva. Prieš mirtį moteris jau buvo nutraukusi visus kontaktus su artimais draugais ir giminaičiais.

3. June and Jennifer Gibbons

Šios dvynės buvo vadinamos „neatskiriamomis“: jos vienodai judėdavo ir net kalbėdavosi tik tarpusavyje. Aplinkiniams toks elgesys atrodydavo keistas. Nepaisant pastangų išskirti dvynes, pasiunčiant jas į skirtingus pensionus, seserys atsitvėrė nuo aplinkinių, kol vėl susiėjo draugėn. Dvynės pradėjo daryti nusikaltimus ir netrukus buvo pasiųstos į Brodmuro ligoninę, kur praleido 14 metų.

Teigiama, kad seserys buvo susitarusios, kad vienai iš jų mirus, antroji gyvens normalų gyvenimą ir normaliai bendraus su žmonėmis. Manoma, kad šis susitarimas netrukus išsirutuliojo į mintį, kad viena iš jų turi mirti. Netrukus Jennifer mirė nuo širdies uždegimo, o June pradėjo gyventi įprastą gyvenimą be psichiatrijos tarnybų priežiūros.

4. Arminas Meiwesas

Šis vokietis pagarsėjo tuo, kad nužudė ir suvalgė žmogų, kuris savo noru sutiko būti nužudytas ir suvalgytas. Tinklalapyje „The Cannibal Cafe“ A. Meiwesas paskelbė ieškąs žmogaus, kuris sutiktų būti nužudytas ir „suvartotas“.

Į skelbimą atsiliepė Berndas Jurgenas Armando Brandesas iš Berlyno, sutikęs tapti savanoriu. A. Meiwesas galiausiai nupjovė B. J. A. Brandeso penį ir bandė jį išsikepti ir suvalgyti, tačiau gaminimo metu jį sudegino. Tuomet B. J. A. Brandesas buvo nužudytas ir pakabintas ant mėsos kablio skerdimo kambaryje, kurį A. Meiwesas buvo įsirengęs savo namuose. A.Meiwesas buvo suimtas ir nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

5. Gimdymas karste

Šis reiškinys mokslo sferoje vadinamas pomirtiniu kūdikio išstūmimu. Jis gali įvykti mirus nėščiai moteriai, kai pilvo viduje susikaupusios dujos išstumia vaisių. Šiais laikais dėl pažengusios medicinos ir galimybės balzamuoti palaikus tai įvyksta retai. Tačiau XVI amžiuje medikai fiksuodavo tokius atvejus.

6. Roanoko kolonija

Tai Šiaurės Karolinoje esanti teritorija, kurioje XVI amžiuje Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta I mėgino įkurti anglų gyvenvietę. Seras Walteris Raleigh pasiuntė 115 kolonistų įkurti koloniją Česapiko įlankoje. Kolonijai vadovavo Johnas White`as. Kai J. White`ui buvo liepta nuvykti į Roanoką ir pažiūrėti, kaip sekasi anglų gyventojams, kolonijos vietoje jis rado tik vieną skeletą. Daugiau nieko nebuvo rasta ir netrukus gyvenvietė buvo praminta „dingusia kolonija“.

7. Ilgiausias sąrašas paslaptingai dingusių asmenų

Jeigu turite ilgą popietę, kodėl neperžiūrėjus šio išsamaus sąrašo su žmonėmis, kurie dingo paslaptingomis aplinkybėmis? Sąraše, kuris prasideda dar nuo XVIII amžiaus pabaigos, surašyta daugybė asmenų.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(40)
(11)
(29)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: