Naujas pagreitis: per ketvirtį amžiaus iš Lietuvos emigravo apie 840 tūkst. žmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

thatsmeLT 2016-02-12 16:02
Atsipeikek, emigruoja dirbantis zmones, jie ten dirba ir uzdirba, kaupia pencijas anglam norvegam ir tt.. O runkeliai sedi cia geria ir nedirba. As suprantu kad tau visi runkeliai kas ne verslininkai kaip tu, bet jei liks vien verslininkai o tavo vadinami "runkeliai" isvaziuos, tai nebus kam dirbt, sedes tie verslininkai ir vergs kad nera kas dirba.. nors jau ir dabar skundziasi tuo.. Ir aisku kam dirbt kazkoki darba uz X suma jei gali tapati daryt uz dvigubai tiek. Jei tau 850tukst. isvaziavusiu darbingu zmoniu vien runkeliai, tai zinai tu runkeliu runkelis nesiorentuojantis realybeje.
Xdmin 2016-02-12 23:12
Immortal, tu isvis, kaip baiges ekonomika (nors ant tu paciu stumi kurie baige ta pati) ir gaves darba per pazistamus, kuriame panasu tik komentarus ir rasai darbo metu, turetum truputi islipti is medzio ir paziureti kitu akimis. Ne visi turi finansini uznugari, kad galetu viska mesti ir eiti mokytis, kelti kvalifikacija (kol mokaisi, apart padavejo darbo nlb ir gausi, o gyvent tai reikia), ne visu tevai pastumejo mokytis tinkamu dalyku, ale profesiju, nors ir pats tevliu issvajotaji "moksla" baiges. Tavo siulomos profesijos isvis kosmines, matosi kad darbo neesi turejes, tik prie kompo sedejes - furistas, elektrikas, suvirintojas? Ar pats save isivaizduoji furisto vietoje? Kai 6 savaites gyveni tiesiog masinoje ir vaziuoji tiesiog tiesiai? Elektriku atlyginimai nera ispudingi, paziurek skelbimus, 500-800 euru i rankas (ir ne naujokui cia), sandelininkai kai kur tiek gauna. Suvirintojas - jei pora skardu moki suvirinti, tai tu ne suvirintojas, tokiu pilna, o norint ismokti tai daryti profesionaliai, tai tau cia ne ekonomikos vadoveli perskaityti, tai yra keliu metu sudetingas mokslas reikalajauntis praktiniu igudziu, ne tik teorijos, tad tavo pasakymas jei nieko nemoki buk suvirintoju ar santechniku yra tik pavyzdys kad tu neesi nieko panasaus bandes daryti.
thatsmeLT 2016-02-13 01:58
Nesu as emigrantas Hm sulydai, tai kas gi tu tada busi? Typinis letuviukas sikantis kitiem ant galvu..
Arthuras 2016-02-13 02:20
Pagal tai, jog Europos valstybės slepia, ką pabėgeliai prisiverda, tai taip išeina, kad jiems integruotis sekasi sunkiai. Kitokiu atveju nebūtų ko slėpt.
Jomajo 2016-02-13 14:02
o nepagalvojai kodel siu "negabiu" zmoniu trukumas? pats turiu Lietuviska auksto mokslo diploma,kuris kazkur gilei stalciuje, bet nesedziu ir nekaltinu valdzios, kai vairuodamas fura UK galiu uzdirbti +/-45k £ per metus.
immortallt 2016-02-14 00:24
O su šeima gyveni UK?
Jomajo 2016-02-14 04:14
ne, dar nesukuriau, nors mano darbas netrugdo seimai, kiekviena nakti miegu savo lovoje. kalbant apie tevus jiems vidutiniskai sekasi Lietuvoje ir kolkas padeti finansikai nereikia, kaip tai daro dauguma aplinkiniu, bet galu gale susiveza seimas i cia. vien mano aplinkoje, metu begyje, ilgam isikure 4 seimos. Reikia pripazint, kad Lietuva sparciai mazeja ir jei niekas nesikeis, greitu laiku liks pensininkai ir 141 valdziazmogis. Kazkas sake, kad reikia nuo saves pradet keisti... bla bla, tada pasakykit kam tada tokia valdzia, kuri didinasi sau algas ir daugiau nieko nedaro, juk jie uz ta keitima turetu buti atsakingi uz tai jiems mokame? bandziau keistiir as-dirbau, mokejau mokescius, nerukiau rusisku cigaru, bet kazkaip niekas nepasikeite -nuo algos iki algos vos vos, ar cia taip arti reikia tris gyvenimus?