Ne šventieji puodus lipdo: šuns rentgeno nuotrauka suerzino šeimininką  (2)

Į vieną veterinarijos kliniką savo sunegalavusią 14 metų vokiečių aviganių kalytę nuvežęs vilnietis Lukas buvo labai nustebintas, kai peršvietus šunį rentgeno nuotraukoje pamatė tai, ko ten neturėjo būti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Joje buvo matyti pilve paliktas chirurginis instrumentas – spaustukas. Pasirodo, jis pilve liko po praėjusiais metais kitoje veterinarijos klinikoje atliktos sterilizacijos operacijos.

„Peršvietė šuniui sąnarius ir, kai pamačiau rentgenogramą, pasakiau veterinarei, kad patrauktų tas žirkles nuo stalo. Bet juokų čia buvo mažai, mano šuns pilve iš tiesų buvo paliktas spaustukas“, – kalbėjo vyras.

Kaip pasakojo šuns šeimininkas, dabar nėra aišku, vertės traukti tą įrankį iš šuns pilvo, ar ne. „Šuo senas, nežinia, ar išgyvens dar vieną operaciją su narkoze, nes be jos to įrankio neišoperuosi“, – tikino Lukas.

Paklaustas, ar šuo nejautė skausmų dėl palikto instrumento, Lukas teigė, kad senas šuo ir taip nemažai sveikatos problemų turi, tad atspėti ar sužinoti nuo ko jie – sudėtinga.

Susisiekęs su veterinarijos klinikos gydytoju, kuris ir atliko tą nelemtą operaciją, vyras susitarė, kad jiedu susitiks ir situaciją aptars.

„Iš vienos pusės nesinori žmogui pakenkti, iš kitos pusės gaila, kad taip nutinka. Tikiuosi, kad jie bent atsiprašys ir suras žmogišką būdą, kaip šią situaciją išspręsti“, – sakė vyras ir pridūrė, kad dabar svarbiausia ne kompensacija, o tai, kad visuomenė žinotų, jog tokie dalykai vyksta.

Vis tik jei neras kompromiso, šeimininkas tikino kreipsis į visas įmanomas institucijas ir net teisininkus.

Pasiteiravome „Vetfauna“ veterinarijos gydytojo, ką ketina daryti su kliento šunimi, vyras sakė, kad pirmiausias susitiks su šeimininku ir aptars situaciją.

„Tokių dalykų operacijų metu nutinka net ir žmonėms, tad pasitaiko ir operuojant gyvūnus. Tą instrumentą palikau netyčia“, – prisipažino aplaidžią operaciją atlikęs veterinarijos gydytojas Evaldas Galdikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(30)
(11)
(19)

Komentarai (2)