Jei nenorime dar vieno antausio, nebėra ko laukti: jau dabar reikia ruoštis dirbtinio intelekto valdomam pasauliui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-03-14 15:43
Visi dabar veikiantys "dirbtiniai intelektai" nesugeba patys mąstyti ar kažko kurti. Jie veikia pagal iš anksto parašytus algoritmus ir negali atlikti kažko, kas nėra jų funkcijoje. Jie nesuvokia ką daro, nesuvokia savo egzistavimo. Apie tikrą DI jau kalba 50 metų, bet iki jo nelabai pasistūmėjome. Žinoma, gąsdinti žmones reikia, gi iš to kai kurie puikiai gyvena.
Niemand 2016-03-14 16:50
"Bėda" tame, kad šiuo metu veikiantys DI veikia NE pagal iš anksto parašytus algoritmus, o pagal evoliucionuojančius algoritmus ir jau senai niekas nebesupranta, kaip tiksliai tie sugeneruoti algoritmai veikia. Ko ger, tu teisus dėl funkcijos, bet galvos neguldyčiau, vienok sunku vertinti galimybes algoritmų, nesuprantant jų veikimo.
immortallt 2016-03-14 17:04
Pažiūri input, pažiūri output ir žiūri ką atliko.
Niemand 2016-03-14 17:18
Ir matai krūvą matematinių operacijų, tik vat jų prasmė absoliučiai neaiški... Dirbant su evoliuciniais algoritmais rezultatai beveik visais atvejais žmogui nesuprantami, nors veikia daug geriau nei žmonių rašyti.
Pjovėjas 2016-03-14 17:52
tarp kitko, mes patys savų smegenų veikimo dar nesuprantam (kas kad žinom +/- kokia sritis už maždaug ką atsakinga). Tai tikėtis, kad nepagausim esmės kito evoliucijos būdu sukurto proceso gana logiška... (bent jau kai ta evoliucija pasiekia tam tikrą sudėtingumo lygį).
Creatium 2016-03-14 19:12
Panikuoti dar nėra reikalo, bet miegoti irgi būtų kvaila. Save vis raminsim raminsim, o kai ateis laikas paleist kiek normalesnį AI, tada visi susigriebs, kad net neaišku kaip užtikrinti jo veikimą žmonijos labui.
Niemand 2016-03-14 20:12
Reikėtų turėti omenyje, kad, įvertinant tokių DI programų evoliucijos tempus ir mūsų absoliučiai susietą webu infrastruktūrą, labai rimtoms eibėms prikrėsti visiškai nebūtina žmogaus lygio DI, su kaupu pakaktų žiurkės, kuri potencialiai be jokių blogų kėslų įsisavintų visą web ekologinę nišą ir velnią tu tokį adaptyvų padarą paskui iš ten išrūkysi.