„IKEA“ savininkas milijardierius nesibodi pirkti dėvėtų drabužių  (10)

I. Kampradas, kuriam kovo 30 dieną sukaks 90 metų, visame pasaulyje garsėja kaip tikrų tikriausias šykštuolis. Pats verslininkas sako, kad būtent taupumas jam padėjęs paversti „Ikea“ vienu iš garsiausių prekės ženklų visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taupusis milijardierius Ingvaras Kampradas, įsteigęs didžiulį pelną nešantį baldų ir interjero detalių tinklą „Ikea“, dokumentiniame filme, kuris bus rodomas per Švedijos televiziją, atskleidė drabužius perkantis blusų turguose ir dėvėtų drabužių parduotuvėse, skelbia „The Guardian“.

„Manau, kad viskas, ką vilkiu dabar, yra pirkta būtent blusų turguje. Tai reiškia, kad noriu parodyti visiems gerą pavyzdį“, – Švedijos televizijos kanalui TV4 sakė turtuolis, pasakoja verslo dienraščio „Dagens Industri“ žurnalistai, jai matę minėtąją dokumentinę juostą.

„Taupumas – visų Smolando gyventojų kraujyje“, – teigia milijardierius, kalbėdamas apie Švedijos pietuose esantį žemės ūkiu garsėjantį regioną, iš kur pats ir kilo.

Remiantis naujausiais Švedijos žiniasklaidos skaičiavimais, I. Kamprado turtas siekia apie 65,5 mlrd. eurų. Nepaisant to, labai sunku atskirti, kiek tiksliai priklauso jam, kiek vaikams ir kiek laikoma šeimos fonde Lichtenšteine. 2006 metais Amerikos verslo žurnalas „Forbes“ „Ikea“ įkūrėją įvardijo kaip ketvirtą turtingiausią žmogų pasaulyje.

 I. Kamprado taupusis gyvenimo būdas dažnai aprašomas žiniasklaidoje. Pavyzdžiui, 2008 metais jis dienraščiui „Sydsvenskan“ sakė, kad 22 eurų sąskaita už kirpimą Nyderlanduose viršija jo kirpykloms skirtą biudžetą.

„Įprastai stengiuosi nusikirpti besilankydamas kokioje nors besivystančioje šalyje. Pastarąjį kartą tai buvo Vietname“, – paaiškino pats I. Kampradas.

1973 metais jis nusprendė, kad Danijos mokesčių sistema jam per brangi ir perkėlė verslą į palankesnes sąlygas siūlančią Šveicariją. Nuo 2010 metų verslininkas ėmė palaipsniui trauktis į užtarnautą poilsį ir verslo vairą perdavė į trijų sūnų rankas. 2014 metais jis sugrįžo gyventi į Švediją.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: