Kaip išdurti Merfio dėsnius ir lengvai nulupti kiaušinį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2016-03-24 20:58
Pradedant reikėtų paminėti, kad kiaušiniai šiaip jau neturėtų būti šaldytuve, lėčiau ges ir nereikės laukti kol sušils iki kambario temperatūros..
trapecijus 2016-03-25 00:24
Ar tikrai? Manau visi biologinės kilmės maisto produktai kaip lėčiau genda vėsesnėje temperatūroje. Kad dėl didelio kiaušinio ir verdančio vandens temperarūrų skirtumų kiaušiniai yra labiau linkę skilti jau senai pastebėjau. Prieš dedant kiaušinius į verdantį vandenį pakišu juos po karšto vandens čiaupu. Kokiom 30 sekundžių. Kad lukštas ''aklimatizuotųsi''. Dar druskos žiupsnį įberiu į vandenį iškart jį užkaitus. Nežinau ar padeda nuo skilimo, bet čia iš senelių laikų tokie papročiai išliko. Dėl skylučių kiaušinyje ne naujiena. Turėjau kiaušinių virimo aparatą (garuose verda), tai komplekte buvo plastmasinis daiktas su 2-3mm ilgio adatėle ir instrukcija kaip tai panaudot.
VytautasK 2016-03-25 09:37
Sako durti ne per giliai, o nuotraukoje smeigtuką sukiša iki pat pagrindo ))
SaMaras 2016-03-25 12:13
Na informacijos neieškojau, bet pasakysiu iš atminties. Pati logika dėl biologinės kilmės produktų ir temperatūros kaip ir teisinga, bet didžiausia bėda yra kad kiaušinio lukštas nėra visiškai sandarus, negana to jis dar turi savo apsauginę plėvelę, kuri kiaušinius plaunant arba laikant žemoje temperatūroje pažeidžiama, taip kiaušinis labiau sąveikauja su oru ir prasideda gedimo procesai. Esmė, kad jei kiaušinius perki parduotuvėje ir suvartoji greitai tai skirtumo nėra didelio kaip laikysi, jei perki iš kokios bobutės ar vežiesi iš kaimo ir laikai ilgesnį laiką tai geriau laikytis rekomendacijų. Išsamių tyrimų neatlikinėjau, bet per ~ 2sav skirtumas akivaizdus šaldytuve laikomų nenaudai (šaldytuvas su NO FROST, gal paprastame būtų mažesnis skirtumas)
punktyras 2016-03-25 18:01
Taip, išdžiūvimas veikia, todėl rekomenduojama kiaušinius apversti kas kelias dienas.