Kaip išdurti Merfio dėsnius ir lengvai nulupti kiaušinį (5)
Artėjant kiaušinių padėklų tuštėjimo metui, neprošal išbandyti greitojo lukštenimo meną.
Kiekvienam pažįstamas šis apmaudas… Kai pusė virto kiaušinio lieka ant lukšto, visada labai nemalonu. Tačiau žinome, ką reikia daryti, kad kiaušinis visad luptųsi lengvai!
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Naudojant šią gudrybę, kiaušinius išvirti visada pavyks idealiai. Lukštas nuo turinio atsiskirs lengvai ir visiškai!
Kaip teisingai virti kiaušinius
Prieš verdant kiaušinus, reikėtų juo išimti iš šaldytuvo, kad jie sušiltų iki kambario temperatūros.
Adata ar smeigtuku bukajame kiaušino gale padarykite mažą skylutę.
Svarbiausia skylutę padaryti tvarkingai. Ji neturi būti pernelyg gili ir reikia sergėti, kad kiaušinio lukštas neskiltų.
Nesijaudinkite, iš kiaušinio niekas neištekės: apvaliojoje jo dalyje yra turinį apsauganti ertmė.
Štai taip turi atrodyti nedidelė skylutė! Dabar kiaušinis parengtas virimui
Į verdantį vandenį kiaušinius sudėkite šaukštu.
Jei pageidaujate minkštų kiaušinių, virti reikia 6–7 minutes, o jeigu kietų, tada 7–10 minučių.
Išvirtus kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu.
Akimirka – ir lukštas lengvai nusilupa! jokių problemų.
takprosto.cc