Visi taškai ant „i“: kiek gi iš tiesų yra cholesterolio kiaušiniuose?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andrulis 2016-03-29 11:05
Neperseniausiai buvo pilna straipsniu, kad pagal naujausius tyrimus, kiausiniai neitakoja cholesterolio kiekio organizme ir nereikia bijoti ju valgyti. Sitas straipsnis vel apie senus faktus. Tai jei tai technologiju puslapis, gal reiktu pateikineti informacija remiantis naujausiu tyrimu medziaga, o ne sena is google istraukta informacija.
UTF16 2016-03-29 11:41
Tokių tyrimų, kurie būtų vienareikšmiškai įrodę žalą ar žalos nebuvimą, nėra buvę. Tai, kad buvo vienas ar keli žalos nerodantys tyrimai, dar nereiškia, kad pranyko tam tikrą žalą rodantys tyrimai.
Shinigami 2016-03-29 12:32
Nežinau, kiek kiaušiniai kenkia ar nekenkia ir man tai visiškai neįdomu. Nes vien nuo straipsnių apie kenksmingumą galima numirti. Ar tai naujas tyrimas ar senas nėra jokio skirtumo, nes neaišku kaip tyrimas buvo atliktas. Ar nebuvo klaidų pačiame tyrime ir ar teisingai padarytos išvados, be išankstinio nusistatymo. Ir tai svarbiausia tiems kurie nėra tos srities specialistai. Todėl, naujas tyrimas nereiškia, kad jis teisingesnis tyrimas. Čia tie tyrimai, kaip delfyje straipsniai apie dietą. Per savaitę po kelis skirtingus dietos straipsnius išeina. Nuo smėlio dietos iki acto dietos. Ir visas dietas bebandydamas kojas tikrai užversi.
cometinas 2016-03-29 12:34
Dar nei vieno tyrimo nemaciau, kuris irodytu, jog kiausiniuose esantis cholesterolis didina cholesterolio kraujyje kieki. "Chicken eggs are high in cholesterol, but the effect of egg consumption on blood cholesterol is minimal when compared with the effect of trans fats and saturated fats. The risk of heart disease may be more closely tied to the foods that accompany the eggs in a traditional American breakfast — such as the sodium in the bacon, sausages and ham, and the saturated fat or oils with trans fats used to fry the eggs and the hash browns."
UTF16 2016-03-29 13:08
nightex 2016-03-29 14:40
Kiek is tu 200mg cholesterolio yra blogasis cholesterolis? Nes realiai kenksmingas tik zemo tankio cholesterolis LDC.
sub 2016-03-29 15:37
Nežinau ir aš kiek tame straipsnyje yra tiesos ir kiek kiaušinio trynyje yra nenaudoingo cholesterolio, bet aš trynį dažniausiai išmetu, nes viskas, kas naudinga kiaušinyje spaortuojančiam žmogui, viskas yra baltyme.
andrulis 2016-03-29 16:52
as esu tos nuomones, kad kiausiniai yra vienas idealiausiu maistu. Kiausinyje yra visos medziagos, reikalingos gyvybei susifomruoti, reiskia kiausinis turi gausybe reikalingu ir butinu organizmui medziagu. Aisku, jei jis keptas arba virtas, tuomet jis netenka dalies naudingumo. Tad zali putpeliu kiausiniai, ko gero idealiausias maistas. Ir kiek teko skaityit, putpeliu kiausiniuose nera salmoneliu, nes putpeliu temperatura ar tai 42 laipsniai, kas yra jau per didele temperatura salmoneliu veisimuisi.
UTF16 2016-03-29 17:26
jull 2016-03-30 19:56
O matei kur nors tyrima, kuris tyrinetu, ar 2x2=4? jei tu ji suvalgei, tai jis absorbuojamas plonojoje zarnoje, dalyje, kuri vadinasi jejunum. Yra aprasytos keletas medziagu, kurios is dalies blokuoja cholesterolio pasisavinima, bet ne taip ir zymiai ir ju nera paciuose kiausiniuose. Tiketina, kad maziau absorbuotu ir suvalgius visa sveika kiausini su lukstu:) Tavo citatos su su cholesterolio kiekiu isviso nesusije, cia kalbama apie kenksminga kitu riebalu poveiki. Cholesterolis padidintais kiekiais zalingas su ar be riebalu, tai yra moksliskai irodytas faktas. Kitas dalykas, kazkur esu mates studija, kuri lygino skirtingu desimtmeciu tyrinejimu rezultatus. Jie konstatavo, kad cholesterolio kiekis kiausiniuose smarkiai keitesi, ir svarste, kad galbut tai susije su naudojamu vistu lesalu. T.y, atrodo didziausia kieki rado mazdaug tuo laikotarpiu, kai vistu pasaras pagrinde buvo kaulu miltai.
jull 2016-03-30 20:04
Bet tu ne besiformuojanti gyvybe ir ne paukstis. Mikroorganizmai gali prisitaikyt prie aplinkos, yra tokiu kurios iskencia kelias ar keliolika valandu 100 C temperaturoje. Be salmoneliu yra ir kruva kitu ligu sukeleju, kuriu netgi nebutinai turi buti paciame kiausinyje. Galetu but, pvz., putpeles uzpakalyje ir sekmingai patekt pas tave nuo kiausinio luksto, kad ir kiek tu ji beplausi.