Užvis svarbiau Šv. Grafikas? Ekvadoro autobusų vairuotojams nebaisios jokios (k)liūtys (Video)  ()

Viena iš Lietuvos vardo kilmės versijų – lietūs? Akivaizdu, kad šios teorijos sumanytojai nesilankė pusiaujo kraštuose. Pvz., Ekvadore. Kritulių ten neretai iškrenta tiek, kad šalį būtų galima vadinti Liūtuva. Ir ne tik dėl liūčių ar jų sukeliamų kliūčių – bet ir dėl liūtų... prie autobusų vairo. Jūrų liūtų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nekasdieniški vaizdeliai nufilmuoti viename iš Ekvadoro miestų, kur liūtis užtvindė gatves. Užtvindė taip, kad aukšti ir galingi pikapai-visureigiai plaukioja bangomis nelyginant guminės valtys.

Kas gi kelia tas bangas miesto vidury, gatvėje? Ogi minėtų "jūrų liūtų" vairuojamas viešojo susisiekimo transportas – maršrutiniai miesto autobusai.

Sunku pasakyti, ar prie jų vairo sėdintiems nutrūktgalviams užvis svarbiau Šv. Grafikas, ar šiaip smagu kelti bangas, tačiau faktas lieka faktu: autobusai Ekvadoro gatvėse kursuoja net ir tada, kai vanduo autobusams semia langus.

Vaizdas iš tikrųjų neįtikėtinas: nors vanduo gatvėje pakilęs gal net 70-80 cm, autobusai nestabdo ir važiuoja kaip važiavę. Žiūrint iš šono, jie kažkuo primena vandenį donkichotiškai stumdančius buldozerius.

Ne mažiau įspūdingos ir autobusų keliamos bangos – ant jų lyg valtys linguoja ne tik šiukšlės ar didžiuliai visureigiai, bet ir lyg paplūdimyje pasijutę pėstieji. Ko gero, nereikėtų nustebti išvydus iš už kampo viražais atšniokščiantį... banglentininką?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()