Lietuvė neatsidžiaugia valytojos darbu Norvegijoje: žiūri pagarbiai, alga – puiki

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2016-06-05 11:59
o nepabandei atsisiusti ta lempute? itariu butu kainave 2 eurai. o kai tokie atstumai tikrai nepatingeciau visad tureti atsarginiu lempuciu, beje nepamirsk ir saugikliu komplekta isimesti juos ir reikia karts nuo karto pakeisti
immortallt 2016-06-05 14:13
Taip, turek visa sandeli visko. Nes Lietuvoje butent tai ir darai. Kazkaip uzsienyje pradeda visi labai taupyti, ir 4 skarbonkiu alaus dienai nereikia, ir 2 pakeliu cigareciu ir masinos kiekvienam seimos nariui, ir 4 kambariu buto. Aurimokas, teksto suvokimo igudziai nuliniai. Ir is savo vaikystes ismokau, nori valgyt - eini dirbti. Durnas esi - dirbi sunkiai fiziskai. Beje, tu tikiuosi visad perki brangiausia preke ir paslauga? Kitu atveju isverstaskure atmata esi. Kurid nori, kad kiti uz viska moketu brangiai, o pats ne.
immortallt 2016-06-05 15:00
P.s. vakaruose pamoka, kuria sakau, dauguma jau ismoko, tad nera kam juodu darbu dirbti. Lietuvoje deja didzioji dalis atsparus, tame tarpe ir tu, Aurimokai. Niekada as nezeminau jokio zmogaus del dirbamo darbo, net buomzo besirausiancio siukslese, tai tavo ismislas. Tavo budas sumenkinti oponenta. Bet nesibodziu menkinti tu, kurie tingi, kurie nori, kad kiti elgtusi kitaip nei pats, pvz moketu kazkodel uz paslauga brangiau nei rinkoje. Menkinu tuos, kurie ant subines sedi, pemkis metus nedirbe ir aiskina, kad mazai moka arba prastos darbo salygos, bet nieko pats nedare. Va, pats trauki tokias nesamones, kad valytoja vos MMA surenka, nes dirba puse etato. Kas trukdo dirbt visa etata ar pusantro ir uzdirbt laisvai bent 700e? Su dabartinem kainom normali valytoja per men dirbdama plius minus 160h, turetu gaut 900e, jei dirba gerai ir greit. Bet zinoma, dauguma ju net nesupranta, kad kas 40kv.m. isvalyto ploto reikia keist vandeni, kad reikia kampus isvalyti, voratinklius nuvalyti, isstumdytus daiktus grazinti i vieta, tai ir dirba uz MMA. Kaip uzkalnis su bezdzione gerai rase. Priejo bezdzione palme ir ant jos kokosas kabo. Pradejo kratyt bezdzione - nieko nevyksta. Dresuotojas jai parodo: sustok ir pagalvok. Pagalvojo, pasieme pagali ir numuse kokosa. Ejo homus sovieticus, aka runkelis, aka tokie kaip tu, kaltinantys visus aplink, bet ne save. Pamate ta pacia palme su kokosu ir pradejo, purto ir nieko nevyksta. Tas pats dresuotojas homus sovieticus sako: sustok ir pagalvok, o jis jam atsauna: nera kada galvot, reikia purtyt. Reziume, neniekinu kurie varo uzsienin uzsidirbti, tik nekenciu tu, kurie meluoja, kaip ten gerai, nors taip nera. Daznai uzsiima ir siek tiek kontrabanda, slepia mokescius, gyvena daug prasciau nei cia, o tada aiskina kaip ten gerai.
HiTech 2016-06-05 15:25
Bet tu tai rimtai kažkokiam, fantazijų pasaulėly, gyveni. O tu bent žinai kiek visko reikia periodiškai keist automobilyje? Vien su lemputėm ir saugikliais neišsisuksi. Pagal tave, pilną priekabą, iš paskos savęs man tampytis reikėtų. Arba parsisiūst iš viskaspodueurus.com Ir išvis aš nesuprantu ką tu čia bandai įrodyt. Aš tau aiškinu kokios Norvegijoj kainos, o tu man savo kažkokius niekuom nepagrįstus įtarimus mėtai, kaip būtų jeigu būtų.
Vytax 2016-06-05 21:51
Baikit jūs su tais automobilių remontais. Norvegijos valytojai uždirbančiai 2500€/mėn., tereikia tik 10% algos, tam kad ji galėtų sau leisti važinėti nauju automobiliu, keičiamu kas dešimtmetį.
Xdmin 2016-06-05 22:05
kiek? Lemputes ir saugikliai turbut vieninteles detales kuriu reikia tureti atsargoje, nes jos nusibaigia neprognozuojamai. Skysciai, kaledeles, akumuliatorius, visu ju periodiskukuma ir bukle galima sekti. O lemputes pirkti degalineje tai tas pats kas popcornus kino teatre, tai aisku kad tai bus brangu.
immortallt 2016-06-05 22:09
Vytax, nu nemeluok. Automobiliu mokestis perkant milziniskas, keliu, draudimo mokesciai, kuras, parkavimas jei gyveni mieste - 1/5 geriausiu atveju. Nuoma bent puse. Like ant maisto ir wualia, nieko neliko sutaupyt. Ir toli grazu iki 500 euru Lietuvoje.
Instruktorius 2016-06-05 23:08
Cia komentuoti apie alga gali tik ten dirbe o cia gyvene. As irgi ten dirbau, elektromontuotoju, 2men ten 2sav cia Lietuvoj, tai taip metus iskenciau. tai litais isvertus, tada litai dar buvo LT, maziausiai parsivezdavau 12000 i 2 men. o vidutiniskai po 18000lt i 2 men. tai taip Lietuvoje su tokiais pinigais jautesi skirtumas. Bet Norvegijoje mums mokejo pati minimuma, tai jei ne : 1 buto nuoma , gyvenome po viena atsikuose butukuose , kaip viesbutyje,,, vaizdas i vandenyna fiorda 2 automobilio nuoma, remontas ir kuras is kompanijos saskaitos, (nebet patys nedarbo reikalais po apylinkes vazinejom tai uz tuneliu pravaziavima jau is savo kisenes mokedavom ,,,, 3 lektuvo bilietai pirmyn atgal, 4 darbo drabuziai, yrankiai, ir visa kas susije su darbu is kompanijos saskaitos... 4 cocialiniai mokesciai 5 medicinine pagalba taipat nemokamai , nes buvom apdrausti valstybes, tai mus visus skiepijo nuo tuberkuliozes. taigi,,,, jei atvaziavai savo saskaita ir svetima sali , reikia apie tai pagalvoti. ir visa kita ... nebeatsimenu... mokejo kompanija kur dirbome... ))) jei visa tai mums butu reikeje moketi is savo kisenes mums patiems reiketu dar ir primoketi uz savo buvima Norvegijoje, nes kai apsilankeme ju parduotuveje i mesa paziurejus Akys sprogdavo, kai vienas is musu nusipirko vistienos tai visi miestelije lietuviai zinojo , nes kg 70 litu apie alkoholi tai isvis nesneku,(stengavausi negerti bet kiti nupirkdavo ) o apie miesto pasivaiksciojima ir pirkima normaliose parduotuvese, jokiu minciu, ka uzdirbi ta ir isleidi. Pasnekedavau ir su valytojom, jos labai dziaugdavosi savo darbu, bet jos ne vienos atvaziuodavo, koperuodavosi , ir gyvendavo nevienos, kazkiek laiko praleisdavo Norvegijoj kol kontraktas baigiasi tada namo, o Norvegijoj dirbti uz minimuma yra taspasts kas cia dirbti uz minimuma.
Vytax 2016-06-05 23:25
Iš lietuviško 500€/mėn. niekaip nevažinėsi nauju automobiliu. Tam reiktų skirti bent pusę atlyginimo.
Instruktorius 2016-06-05 23:31
Kai gryzdavome namo i Lietuva, +- puse lektuvo gerdavo bet as su kaikuriais negerdavom ir isvis as pav negeriu.... bet tekdavo nes neprie hebros tada budavai, ipildavo ir i sveikata )) tai kiek jie pragerdavo .... gaila ziureti budavo...Valytojos ir lietuvoj gerai uzdirba, tik reikia moketi suktis, ir saves nenuvertinti. Bet jos sakydavo jei oficialiai viska reiketu daryti ir sumoketi visus mokescius kiek reikalaujama, tada jau nebeapsimoka. Nes ji ant saves dirbo ir tik ji viena darbuotoja. Ir jai yra apie 50 metu. mokesciai per dideli. visada sakydavo.
vardasas 2016-06-06 07:40
kaikurie matosi kad net tualetinio neperka be didelio reikalo, tikriausiai laikrasti naudoja.
Rukis 2016-06-06 08:09
Aš šiaip negeriu, bet...
aurimokas 2016-06-06 08:38
Nubek pas savo draugeli Numaviciu ir pasakyk kad jis savo valytojom moketu po 700-900 eur, nes pas ji maximose visos valytojos dirba 160 val., plius per visas nedarbo dienas kai ispuola us ta pati vergiska minimuma. Norvegijoj ir visose normaliose salyse darbas savaitgali ir per s.ventes yra priskiriamas virsvalandziams ir mokamas dvigubu tarifu, net jei dirbi slenkanciu grafiku. Tik pas mus tokie verslininkai nesibodi pasakyt kad nesvarbu ar s.vente ar ne, tavo slenkantis grafikas ir tau priklauso dirbti. Ar tavo tevuku firmoj siuvejom irgi dviguba tarifa uz naktines ir savaitgalius moka, jeigu yra dirbanciu slenkanciu grafiku? Jeigu ne, tai lysk i krumus ir net nebandyk aiskint kad zmones nedirba ir todel neuzsidirba. Zmones neuzsidirba todel, kad vergvaldziai juos isnaudoja ir nemoka tiek kiek turetu moketi, o geriau patys varo i Karibus ir perka nuliovas masinas, vis verkdami kad pas juos imonej amzina krize ir nera is ko atlyginimu kelt.
immortallt 2016-06-06 09:58
Vytax, tiesa, naujo automobilio nenusipirksi. Tik naujo auto ir trūksta žmonėms iki laimės. aurimokas, o taip, tik pas Numavičių valytoja ir galima dirbti? Už MMA? Tikrai? Tu debilu baik apsimetinėti. Kiekvienas renkasi kur nori dirbti. Pvz., namus valyti valytoja 1€=3kv.m. Per dieną išvalo 2-3 butus, priklausomai pagal plotą. Jei bandysi derėtis - jinai neis. Aišku, tokių, kur "pas Numavičių" dirba už MMA taip dirbti neina, nes jos ir vieno buto per dieną neišvalo. Siuvėjos šiais laikais pamainom nedirba. Siūlysi darbą pamainom - išeis iš darbo. Tad baik išsigalvoti nesąmones. Kiek norėtum gauti už savo visų santaupų investiciją į rizikingą verslą procentais? 10% norėtum gauti? Turėk omeny, kad bet kada gali visas verslas ir visos santaupos pradingti - bankrutuoti. Kas yra 10% nuo pvz 1,000kv.m. ploto ir įrangos vienam žmogui už maždaug 15,000€? Tai kelionė į Karibus yra mažiausia ką turi gauti. Kitu atveju visą verslą uždarytų, sukištų į valstybines obligacijas, kur rizika minimali, o palūkanų 1-2% išspausi ir keliauji po pasaulį ištisai. Bet ne tau, vergui, suprasti, kad už kapitalą turi būti grąža. Kad už verslininkų darbą be išeiginių ir kiaurą parą turi būti atlygis. Ne tau suprasti, kad viso gyvenimo sukištos santaupos turi būti atlygintos. Ne tau suprasti, kad rizikuojama viskuo, o darbuotojui dzin - užsilenks, kitur išeis ir nepraras nei buto, nei mašinų, nei savo iPhone'ų, kai direktorius vaikšto su Nokia.
aurimokas 2016-06-06 10:22
Cia kuris direktorius vaiskto su nokia? tas kur panamoj saskaitas atsidares pinigus siuncia i ofsora? Kai direktorius atvaro su 2015 metu 7 klases BMW ir pasakoja kaip nera is ko atlyginimus kelt, man tik juoka kelia. Kuo jis rizikuoja? Imones turtu - dviem kedem ir automobiliu, kuris pirktas ant imones, kad PVM susigrazint? Kiek zinau nei AB nei UAB direktorius/savininkas asmeninu turtu nerizikuoja, taip kad nepasakok man apie savo santaupu investicijas. Ok as tau duodu savo santaupas investavimui, bet as iskart noriu S klases mercedeso 2015 metu, iphone 6 ir Liepos pabaigoj keliones i karibus. Sutiksi priimti mano 100 eur investicija? Zinojau viena toki direktoriu, kuris statybu sektoriuj dirbo. Pats is vieno pastato pastatymo pasistate nama, visai seimai naujus prabangius automobilius supirko, o po poros menesiu pareiske kad nera is ko atlyginimus statybininkam moket ir issikele imones bankrota ir niekuo nerizikavo.
immortallt 2016-06-06 10:30
Aurimokai, tu absoliutini. Tai tu kalbi apie mano tėvus, tai Numavičių, o tada verslininkas=direktorius. Išsirink. Direktorius - samdomas darbuotojas. Naujas BMW kiek kainuoja? 400€ prie algos ant popieriaus arba ~260€ į rankas jis gautų. Savininkas asmeniniu turtu nerizikuoja, taip, tik asmeninėm santaupom sukištu į verslą. Ir nebent būtų apkaltintas tyčiniu bankrotu. Tai pala pala, tu nuo 100 eurų nori kiek grąžos? 10,000 kartų? Nu tai eik loterijos bilietų nusipirk ir džiaukis kas gaunasi. Kuris verslininkas per porą mėnesių tiek uždirbo? Esi pavyduolis vergas, kuris nemato kitų darbo, tik rezultatus. Kas tau trukdo eiti daryti verslą? Tai tu žinai sukčių, jei dar viskas buvo taip kaip tu rašai, ne verslininką. Skirk du skirtingus dalykus. Ir kas vertė pas jį dirbti? Yra daug įmonių, kurios jau dirba po 20 metų ir daugiau. P.S. aš tavęs rimtai klausiau, kokios nori grąžos nuo savo gyvenimo santaupų.
aurimokas 2016-06-06 13:01
Pries tai parasytam poste as tau jau pasakiau. Jeigu netenkina tokios salygos investavimo, ne mano kalte tuomet. Verslininkas visuomet gali isleisti papildoma akciju emisija ir jas parduoti. Manau kiekvienas darbininkas mielai bent kazkokia dalimi taptu imones akcininku, bei mielai susizertu pelno dividendus jeigu tik galetu. Bent as tai tikrai. Deja, visos akcijos buna isleistos imones steigimo pradzioje ir issidalintos tarp seimos nariu/draugeliu, su kuriais daromas verslas, o darbuotojui lieka riestainio skyle.
hamann 2016-06-06 13:28
tai kas tau, amžinas verkšliantojau, trukdo atsidaryt savo įmonę, išsidalint akcijas tarp savo draugelių ir važinėt tuo 7-series? Ir nebereiks verkti, kad visi aplink apgaut bando. Kiek pagal tavo logiką, žmogus investavęs į savo verslą 10mln eur, galėtų gauti grąžos per metus?
immortallt 2016-06-06 13:36
Juokingiausia, kad Aurimokui atrodo, jog investuos savo 100€ ar 1,000€ ir galės sau mašiną nusipirkti. Nuo 1,000€ max gausi 50€. O tada vėl skėryčiosis, verslininkas nusipirko pernai BMW7, o tau tik ant ledų. Yra akcinių bendrovių Lietuvoje, pirk jų akcijas ir eik dirbti. Kas trukdo? Jei tokių būtų daugiau, ir daugiau bendrovių eitų į biržą. Gerai beje pasakei, jei netinka sąlygos, eik kitur. Tik kodėl tu nori prismesti, kad jau verslininkas, tai neturi tokių pačių teisių kaip tu. Tu esi aukščiau verslių žmonių? Kažkuo geresnis, labiau nusipelnės? Aukštesnės rasės palikuonis ar kaip? Visiems sąlygos turi būti vienodos. Tarp visų yra sukčių ir nusikaltėlių, bet tai nesukuria priežasties diskriminuoti kažkuriuos.
Profesorius :) 2016-06-06 13:42
pastebejau kai tik tema ar pokalbis nukrypsta link verslo ir darbuotoju tai immortallt iskarto stoja uz versla ir visi nekvalifikuoti darbininkai jam yra vos ne atliekos kurios jei nera protingesnes tai ir nenusipelne geresnio atlyginimo gyvenimo ir pan. immortallt sakyk is kur ta neapykanta tam paprastam vargdieniui zmogeliui?