Lietuvė neatsidžiaugia valytojos darbu Norvegijoje: žiūri pagarbiai, alga – puiki

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2016-06-06 13:51
?
hamann 2016-06-06 14:01
nes visi vargdieniai pradeda loti, kaip verslininkai išnaudoja "paprastus žmogelius". Ne verslininkai nustato nekvalifikuotos darbo jėgos kainą, o rinka. Tik kad tokie lodoriai kaip aurimukas to nesupranta ir nenori suprast. Nes suvokus tokias elementarias tiesas, dėl savo nesėkmių nebeliks ką kaltinti tik patį save.
Profesorius :) 2016-06-06 14:02
kaltas zemas zmoniu mentaliteto lygis
Vytax 2016-06-06 14:09
Ne automobilyje esmė. Esmė yra atlyginime. Didelis atlyginimas, net ir esant didelėms kainoms, suteikia daugiau ekonominės laisvės. Nei kad mažas atlyginimas ir mažos kainos. Pvz.: Norvegai gali sutaupyti dantis taisydami kokioje nors Ukrainoje. O štai ukrainiečiai tokios laisvės neturi.
Profesorius :) 2016-06-06 14:12
sakai rinka? o kas ta rinka kuria? ne verslas? tai va mano nuomone verslas ir nusprendzia kiek kam mokes. ir vistiek kiekvienoje tavo zinuteje matau neapykanta ne tokiems protingiems ne tokiems sekmingiems kaip tu
immortallt 2016-06-06 14:18
O tu supranti, kodėl norvegai sau tokį dalyką galėjo leisti? Dėl milžiniškų naftos išteklių. Ne dėl to, kad kažką gamina. Ne dėl to, kad jų socialinė sistema kažkokia gera. Jei ne nafta, būdų skurdžiai tie norvegai, net suomių lygio greičiausiai nebūtų pasiekę. O šiuo metu, jei nafta neatsigaus bent iki 60 dolerių ilgam laikui, Norvegija pradės gyventi iš sutaupytų pinigų iš naftos, nedarbas augs, nes beveik nieko konkurencingo negali eksportuoti. Profesoriau, nu kur tavo teksto suvokimas? Kur aš niekinu nekvalifikuotus? Niekinu melagius ir veltėdžius, kurie iškraipo tiesą, pavydi dirbantiems ir uždirbantiems. Nekvalifikuotas darbas nieko gėdingo, bet nenorėk už jį didelės algos, kai nekvalifikuotų nors su vežimu vežk. Kainas nustato rinka ir niekas nemokės daugiau tik todėl, kad kažkas nori. Kodėl? O kodėl tu renkiesi prekes pagal kainas? Kodėl neperki to pačio televizoriaus ne ten, kur pigiausia kaina, o ten kur didžiausia? Beje, profesoriau, kaip tau atrodo, kiek procentų grąžos verslas turėtų gauti už kapitalą? Iš Aurimoko matau nesulauksi geresnio atsakymo, kaip naujas mersas ir atostogos karibuose už 100€ per 2 mėnesius. P.S. kiekvienas pasirenka jam patinkančias/aktualias temas. Man asmeniškai aktuali Lietuvos ateitis, kuo jinai geresnė, tuo beveik visiem, tame tarpe ir man pačiam bus geriau. Sveika investicinė aplinka yra vienas tų variklių, kurie Lietuvai galėtų padėti aplenkti Airiją. Pvz., mano taip siūloma vėjo energetika ar anksčiau siūlytas biokuras. Kalbant apie biokurą, Lietuva dabar turi visą eilę biokuro katilų, kurie konkurencingi pasaulinėje rinkoje. Lietuva taip pat pripažinta kaip efektyviausiai perėjusi ant biokuro šildyme ir sparčiausiai sumažinusi dujų naudojimą šildymo sistemoje, kur likęs pasaulis stagnuoja. Nors su vėju pasaulyje nieko naujo negalėtume pristatyti, bet galėtume įsitvirtinti regione pradedant detalių gamyboje, projektavime, statybose, priežiūroje, laivų ar specializuoto aptarnaujančio transporto gamyboje bei žinoma pačios elektros gamyboje iš vėjo. Bet tokie norai ir pareiškimai, kaip čia kai kuriem atrodo, kad pelnas tai darbuotojų nuosavybė - tikrai nebus investicijų, ypač kai tokie žodžiai išeina iš kokio Bradausko ar Gražulio lūpų. Abu dėl pigių reitingų dirba, bet realiai tai kenkia visai šaliai.
boom 2016-06-06 14:37
Bet jei ten taip blogai yra, viskas brangu ir neįperkama, gyvenimo kokybė blogesnė, nė euro atsidėti neišeitų nuo atlyginimo, negi mūsiškiai ten taip ir sėdėtų "labdarą" suteikinėdami?
immortallt 2016-06-06 14:52
boom, niekas nesakė, kad ten yra blogai, sako tik pasakų nėra. Sutaupyti tikrai Norvegijoje galima, bet ne gyvenant taip plačiai, kaip Lietuvoje įpratę.
hamann 2016-06-06 15:02
tu kaip iš medžio iškritęs. ant galvos. tris kartus. Nei aš išskritinai protingas nei sėkmingas, bet bent suvokiu elementarius ekonomikos dėsnius. Kaip ir immortal rašė, verslininkas lygiai toks pats žmogus kaip tu. Ir taip pat nepirks tos pačios prekės (šiuo atvėju nesamdys darbuotojo) už 700€ kai eilėje stovi dešimt norinčių dirbti už 350€. Viskas dėl ko piktinatės yra sveika konkurencija. Darbuotojai konkuruoja tarpusavyje, keldami savo kvalifikaciją, o darbdaviai konkuruoja siūlydami geresnius atlyginimus vertingiems darbuotojams. Manęs nebetenkina dabartinis atlyginimas - nerėkiu koks mano darbdavys negeras, kaip mane išnaudoja. Ieškausi kito darbo, einu į kvalifikacijos kėlimo kursus, stoju į magistrą taip keldamas savo kaip darbuotojo vertę, ir tada galiu tikėtis didesnio DU.
Profesorius :) 2016-06-06 15:06
kaip ubagu salyje galima normaliai gyventi? o kiek zmoniu Lietuvoje yra iprate placiai gyventi? 10-20%?
Profesorius :) 2016-06-06 15:13
tingiu su plikais pesiotis... nes cia susirinke baisus ekspertai kurie zino ko reikia LT ir jos zmonems...lenkiuosi pries jus ismintingieji tikiuosi,kad jusu komentarus perskaitys ir valdzios zmogystos ir asmeniskai su jumis susisieks,kad jus pasidalintumete savo ismintimi...
immortallt 2016-06-06 15:17
Ubagų šalyje, kur 85% gyventojų turi nuosavą NT (Vokietijoje tik 15%) ir TOP3 Lietuva patenka pagal automobilių skaičių tūkstančiui gyventojų. Tikrai ubagai. O gal nemokėjimas elgtis su pinigais? Kas tau sakė baisūs ekspertai? Aiškina tau elementarius ekonomikos dėsnius, kurie net vidurinėje besimokančiam turėtų būt aiškūs. Ir nei aš, nei hamman, nei kitas tikisi, kad čia kažkas sėdintis valdžioje skaitys. Tikimės, kad pradėsite mąstyti bent kiek, pradėsite domėtis, kaip pasaulis veikia, o ne piktintis, kad upės teka žemyn, link jūros dažniausiai, o ne priešingai. Tada galbūt bent po kelis atvesim į protą ir neberinks tų, kurie žada pakelti MMA iki vidutinės algos.
Profesorius :) 2016-06-06 15:46
nejuokink su tais 85% gyventoju kurie turi NT o tu bent pagalvoji koks tas ju NT??? a??? sodo namelis ir keli arai zemes darzovems pasiset? o tu palygink Vokieciu ir Lietuviu atlyginimus,perkamaja galia ir t.t ir pan o tu nepastebejai kokio amziaus musu automobiliai? del ekspertu niekas nesake as pats tokia nuomone susidariau nu as ne ekonomistas,bet si bei ta tikrai raukiu. patikek as mastau ir domiuosi kas vyksta aplink kaip veikia pasaulis ir pan... o politikai man kelia sleikstuli...dar nesu mates slykstesniu zmogystu uz juos.... netikiu nei vienu is ju nes visi iki vieno budami ten siekia naudos sau ir savo ratui.
hamann 2016-06-06 16:03
čia, manau, kalba ėjo apie tai, kad lietuviams būtinai reik įsigyti nuosavą būstą. tai yra atsilikusios šalies bruožas. tūlam lietuviui neįkalsi į galvą, kad nuomotis būstą gali būti ekonomiškai naudingiau.
Rukis 2016-06-06 16:09
Ne diktatūroje gyvename, tai rinkis šviesius žmones. O tie kas sako kad nėra ką rinkt, tai greičiausiai net nežino kad yra ir daugiau parlamentarų, negu tik tie kuriuos rodo per TV.
immortallt 2016-06-06 16:25
Nesvarbu, koks turtas, visas jis reikalauja kapitalo, ir finansų išlaikymui. Ypač kai kalba eina apie automobilius. Automobilį išlaikyti kainuoja tikrai daug, asmeniškai jo ir neturiu. Turi mano draugė ir pilnai užtenka. Įprastą dieną, jei nėra reikalų jis stovi. Bet kai pasižiūri gatves, pas mus visi važinėja ir >90% automobilių sėdi po vieną žmogų, nesvarbu, kurią sankryža pasiimsi skaičiuoti, sėdinčių daugiau nei vienas žmogus mašinoje vienetai. Tai yra prabanga, dar net 2006 kai atvažiavo mano prižiūrimi Erasmus studentai iš Šveicarijos, jie būtent ir atkreipė mano dėmesį į šį faktą sakydami, kad mes labai turtingi, jei taip sau galime leisti. Žūtbūtinis noras turėti bet kokį NT, porą automobilių, mandriausius mobiliakus veda prie neatsakingo finansų valdymo. To pasekmė - skurdas.
Rukis 2016-06-06 16:30
Asmeniškai man turėti savo butą yra didžiausia siekiamybė. Manau čia yra Lietuvių bruožas, tas noras turėti savą stogą virš galvos ir tame tikrai nematau kažko blogo. Dėl automobilių pirkimo kas du metus tai aš irgi nesuprantu, kažkokia kvaila mada pas mus, bet butas tai jau kažkoks garantas, kad netekus darbo ar pajamų nebūsi išmestas į gatvę.
Profesorius :) 2016-06-06 16:31
o man rodos,kad kalba ejo apie tai,kad mes esam labai turtingi... tai jis aiskiai parasė,kad 85% Lietuviu turi NT... tai apie koki cia nuosava busta kalbi? buk geras paaiskink savo paskutini sakini.
Profesorius :) 2016-06-06 16:41
"Automobilį išlaikyti kainuoja tikrai daug" kiek tas daug? tau gal daug kitam tai gal bus centai... tai aisku,kad vazineja jie ir skirti vazineti ;D tu tik pagalvok net sveicarai buvo priblokstyi,kad pas mus po viena vazineja ir is to padare isvada,kad mes labai turtingi...nu grynai griuk negyvas ;D tai,kad visi nori tureti sustra masina telefona ir t.t nematau cia nieko blogo. nu,bet su tais sveicarais tai.... DD
immortallt 2016-06-06 17:15
prof... studenčioke, tai mes ubagų kraštas, tai jau kažkam centus kainuoja. Nu apsispręsk, dar bent ne tam pačiam komentare prieštarauji sau. Norėti kažką turėti - nieko blogo, bet nereikia piktintis, kad sėdi skolose, kai savo finansų nevaldai. Aš irgi noriu daug ko, aš galėčiau per 30s išvardinti realius norus, ko noriu, bet kuriems reikės viso mano gyvenimo darbo, kad juos įgyvendinčiau. Bet tai nereiškia, kad jų neturėdamas esu nelaimingas, kad jų negalėdamas sau leisti esu ubagas, ar kad dėl to turiu prasiskolinti. Suprantu skirtumą tarp poreikio, noro ir derinu tai pagal savo finansinę situaciją. O tu kaip 12 metų mergaitė, pamatau, noriu, vadinasi privalau gauti, nes kitaip neteisinga. Nori - kurk planą, kaip finansiškai išgalėti sau tai leisti. Kad nori į Marsą nuskristi nieko nereikš, net jei turėsi milijardą. Kurk planą, kaip sukurti reikiamas technologijas ir tada nuskrisi. O tu krioki, ant žemės voliojiesi, "noriu į Marsą" ir kaltini kitus, kad tau neleidžia, nors tau visi sako, taip nieko nebus, nėra kaip nuskristi iki Marso. P.S. automobilio išlaikymas grubiai 100€ metams civilinis draudimas. Jei nusiperki už 1,000€ grabuką, tai bent 200€ metams ant nuvertėjimo. Tada dar skaičiuok remontams metams išleisi bent 200€ tikrai (jei pasiseks tik tiek). Padangos - na tarkim daug nezulini ir metams užteks 100€ (na arba važinėji su šūdinom kinietiškom, kurios net ant sauso asfalto slysta). Ir metams pravažiuoji tarkim 30,000km ir važinėji palyginus taupiu dyzeliu 7l/100km. Dyzelis dabar 1€ beveik, ir taip pigiai amžinai nebus (nors turėtų kaina labai ir neaugti) - 2,100€ kuru. Taigi automobilis metams, ~2,700€, jei ne su visai grabu važinėsi, pats tik labai jau paprastus darbus pasidarysi ir važiuosi kaip statistinis lietuvis nevogdamas iš valstybės perkant kontrabandinį kurą. Daug ar mažai 2,700€ palieku spręsti tau.