Europa skęsta narkotikų liūne: ekstazio tabletės vietoj saldainių (Infografikai, paplitimo žemėlapis)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

validot.ratk 2016-06-02 14:37
Ekstazis nei mirtinas nei sukelia priklausomybe. Kodel jis nelegalus???
MindaugasV85 2016-06-02 18:45
Tu čia turbūt iš tų, kurie nori pagerinti xtc vardą Paauglystėje daug draugų (tame tarpe ir aš) valgė "ratus". Man asmeniškai po jų vartojimo pasireikšdavo depresija. Žinoma paauglystėje apskritai daug kam pasireiškia dažnos nuotaikų kaitos, "psichozės", gal tik linkstama tai susieti su narkotikais. Bet! Pamenu mama davė 100Lt ant batų, tai nusipirkau batus maximoj už ~35Lt, o likutį paskyriau ratams. Su žiemine striuke taip pat - iš skuduryno už 9 Lt (paskui jos net nenešiojau), o likutis ratams. Jau nekalbu apie meškerių ir kito asmeninio turto pardavimą Koks nuo xtc mirtingumas tai nelabai žinau, bet kad Opuse (tuo metu ketvirtadieniais vykdavo narkomų vakarėliai) ne vienas bešokdamas buvo nukritęs nuo perdozavimo tai tikrai. O aplinkiniams nė motais - jiems gi reikia šokti Priklausomybė... Turėjau pažįstamą, kuris nei valgyt, nei miegot nenueidavo neprisišniokštęs amfos. Žinoma amfa kiek baisesnis narkotikas už xtc (nors veiklioji medžiaga berods ta pati). Amfos bandžiau tik kartą, o prasidėjus rytinei depresijai nusprendžiau apskritai sustot! (amfa gydo) Nors prabėgo kokie 13-15 metų po paskutinės dozės, bet net ir šiandien prisimenu tą kartų ratų skonį - fui nu! Būdavo ne tik kad valgom, bet ir smulkinam - šniokščiam Mano asm. nuomonė - šlykštus narkotikas! Jokiais būdais negalima jo legalizuot. O ir perkaitinti smegenis su šiuo narkotiku gana lengva.
Berserkas 2016-06-02 18:52
Sakyt, kad nesukelia negalima sakyt. MDMA akivaizdžiai sukelia toleranciją, bet priklausomybę nuo MDMA labai sunku įvertinti, tai dažnai labai savita priklausomybės forma. Bendrai galima pasakyti, kad MDMA priklausomybės vertinimai labai kontroversiški, su dažnu siekimu išpūsti padėtį, todėl tiksliai apibūdinti gryno MDMA priklausomybės formą ir dydį labai sunku. Labiausiai tikėtina, kad sukeliama stipri psichologinė priklausomybė ir ilgesnį laiką vartojant lengva, savita fizinės priklausomybės forma. Galimi poveikiai: euforija apetito praradimas sutrikusi orientacija haliucinacijos kyla širdies plakimo ir kvėpavimo dažnis kyla kūno temperatūra, gausėja prakaitavimas sunku atlikti tai, kas reikalauja ilgalaikio dėmesio sutelkimo trumpalaikiai atminties sutrikimai ar net atminties praradimas raumenų įtampa sunku pasiekti orgazmą, vyrams gali nevykti erekcija (anorgazmija) vandens praradimas, troškulys (būtina nuolat pamažu gerti) hipertermija (perkaitimas, negalima per daug gerti, ypač vienu kartu) pykinimas, vėmimas galvos skausmas, apsvaigimas, pusiausvyros praradimas kai poveikis praeina – nusiminimas, nostalgija praėjus poveikiui galimas smarkus nuovargis, depresija galima psichologinė krizė (panikos priepoliai ir pan.) itin stipri alerginė reakcija ir mirtis Taigi, nėra toks ir nekaltas narkotikas kaip tu manai.
Kilgoras Trautas 2016-06-02 22:51
Nėra jokių fizinių ar psichologinių priklausomybių yra tik priklausomybė ir savaime aišku, kad ji psichologinė todėl, kad visas priklausomybes sukelia psichotropinės medžiagos. Jus tikriausiai "fizine priklausomybę" maišote su "abstinencijos sindromų". Nors Lietuvoje abstinencijos sindromas dažniai maišomas su pagiriomis. O "fizinei priklausomybei" priskirčiau sėdėjimą, gulėjimą, valgymą, šikimą.... p.s O MDMA ne tik sukelia priklausomybe, bet ir gan greita asmenybės degradacija, be to ir organizmo pakitimus.