Didžiausių grėsmių tyrimas: ko labiausiai bijo Europa

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2016-06-15 10:17
surprise surprise..cia tik provincijose kaip LT ir PL visas gyvenimas sukasi apie piktojo Putino asi..Gebantys mastyti kritiskiau i pasauli ziuri placiau. Isvis, kas cia per palyginimas-IS, klimato kaita ar Rusija? IS-bene barbariskiausias siandienines zmonijos vezys, Europoje jau nuzudes simtus nekaltu zmoniu. Nuzude simtus, o ne milijonus tik del to, kad tik tiek sugebejo-jei galetu, iszudytu visus. Idomu, kiek is tu, kurie mano, kad Rusija yra didesne gresme nei IS, mieliau gyventu IS valstybeje nei Rusijoj. Arba, kiek is ju mieliau isileistu i savo sali 1000 IS nariu, nei 1000 rusu..
Berserkas 2016-06-15 10:18
Taigi galima pasakyti tai, kad jie priešus liudija tai kas jiems gali pakenkti labiausiai, o ne bendrai.
Audrius 2016-06-15 10:32
gal galetum placiau pakomentuoti sita isminti? O kaip tu vertini gresmes? Tas kas labiausiai tau gali pakenkt maziau svarbu, negu tas kas maziau tau gali pakenkt?
SaMaras 2016-06-15 11:27
Na aš manau kad MAN ASMENIŠKAI didžiausią grėsmę kelia automobilis (manau didesnė tikimybė kad mirsiu auto avarijoj, nei nuo IS kovotojo ar Putino priimto sprendimo pasėkmės. Aš mieliau gyvensiu Lietuvoje, o ne Rusijoje ar IS kontroliuojamoje valstybėje. Palyginimas su įsileidimu į savo šalį visiškai ne į temą. IS nariai tai ne tautybė, tai priklausomybė teroristinei organizacijai. Įsileisti 1000 specnazovcų taip pat nenorėčiau...
Berserkas 2016-06-15 12:35
Gal ir sudeliojau nesamone ten, bet omeni turėjau tai, kad jie grėsme vadina labiau tuos kas jiems gali pakenkti, o ne bendrai valstybėm. Tarkim ten kur karšta jie laiko grėsme globalini atšilima, nes ten sparčiai kyla temperaturo ir nyksta upės ir vandens telkiniai, o čia lietuviams, latviams, estams tai nelabai tiek ir kenkia. Ten kur vyksta daugiau IS terorizmo ten ir laiko grėsme didelia, o kokioje Lietuvoje ar šalia kaimynėms negresia tai, bet Lietuvai ir kaimyninėm šalim kaip grėsmė laikoma Rusija, nes jau ir anksčiau kai buvo SSRS buvo nemaža dali rytų europos užėme ir dauguma nenori, kad tai pasikartotu, nes Rusija dabar valdo Putinas, o mes žinom koks jis, nes ir Ukrainos dali bandė ale "susigražinti", nes tai Rusijai priklausė nesvarbu, kad Ukrainai jau seniai priklausė. Mano manymų Rusija taipogi kažkokia grėsmė ir reikėtu bent jau minimaliai atgrasyti ir kaip sakė siusti tam tikra kiek karius, nes kaip sakoma atsarga gėdos nedaro, o šiaip kaip didele grėsme tikrai laiko IS ir su tuom reikia kovoti, o tik poto tvarkytis su klimato atšilimu ir didinti gynyba.
lucy 2016-06-15 17:48
Aš bent jau neįsivaizduoju tokios situacijos jog Rusija pradėtų karą su Europa nzn mano loginis mastymas niekaip to neišneša, paprasčiausiai "does not compute" ir nesvarbu propagandos kiekiui nemanau jog pakeisiu mastymą Aišku gal kažkada žmonės nelabai ir įsivaizdavo pirmojo pasaulinio karo ir tt, bet tada nebuvo masinio naikinimo ginklų. Dabar bet koks didesnis karas anksčiau ar vėliau gali pereiti į branduolinį(jeigu ne iškarto pereitų, dėl pirmos atakos galimybės ir baimės)(pralaiminti pusė sakytų bbd, jei mes skestam skesit ir jūs). Ir todėl nebėra didelių tiesioginių karų, nes tiesiog nebegali būti laimėtojų. Aišku visokie ekonominiai/propogandiniai ir dar kokie ten karai kuo puikiausiai tebėra kariaujami. Utopinė idėja. Aišku vadovaujantis mano logika galima primesti tokią situacija jog sakykim koks Putinas tai supranta ir užpuola Lietuvą ir žino jog vakarai jo nesubombins, nes jis galėtų atsakyti tuo pačiu. Bet vėlgi nzn kokia jam/Rusijai būtų nauda iš Baltijos šalių, priešingai nei politikai mano nieko mes neturim, nei naftos nei aukso nei dar ko ir tiesiog nėra ko čia eiti +toks karas kainuotų siaubingą kainą ir tiesiog "does not compute". Taigi sumoje gaunam dviguba saugiklį.
vanduo4 2016-06-15 17:59
- ISIL nužudė šimtus, o Putinas Ukrainoje nužudė tūkstančius ir dar žudo Sirijoje remdamas diktatūrą. - O vakarai Rusijos nelaiko grėsme nes nieko apie tai nežino. Paklausk ką jie mano apie Krymo okupaciją, tai jie paklaus kas tas Krymas. - Vakaruose televizijoje kalba tik apie sportą, terorizmą ir silikoninius užpakaliukus. Norint specifinės informacijos, reikia užsakinėti specifinius žurnalus. Ne taip kaip pas mus nusipirkai "Lietuvos Rytą" ir sužinojai beveik viską.
Audrius 2016-06-15 18:12
"nusipirkai "Lietuvos Rytą" ir sužinojai beveik viską", ignorance is bliss, ane? Vargsai tie vakarieciai, nieko jie nezino, nieko nesupranta, ne taip kaip Lietuvos Ryto skaitytojai D . balsu zvengiu
Arns 2016-06-15 19:41
Pritariu pilnai Audriui, skaityti Lrytą patikimu šaltiniu tas pats, kas delfi.lt nešališku. Tai pilnai propagandiniai portalai su labai žemo lygio žurnalistika, apie užsienio įvykius rašantys vien versdami "geltonųjų" puslapių straipsnius dar papildydami populiariomis lietuviškomis klišėmis. Jei skaitai tik juos, tai turbūt žinai jog be penkių minučių jau buvo keli pasienio mūšiai su Rusija. Tik net vietiniai pasienio lietuviai net akyse nėra regėję nei priešų nei lietuvių karių
SaMaras 2016-06-15 20:11
Iš esmės sutikčiau su tamstos mintimis, bet lygiai taip pat negalėjau įsivaizduoti "bajeriukų" su Gruzija.. ir palyginus taip greitai po to su Ukraina... būtų kas prieš pusmetį prieš kiekvieną įvykį pasakę, kad bus taip.. irgi būčiau sakęs kad tikrai nemanau kad taip galėtų įvykti.. bet įvyko. Europa kažkokias išvadas padarė, tai dabar tokio scenarijaus tikimybė iš viso neįsivaizduojama.. bet ko galima tikėtis iš beždžionės su granata iš tikro nežinau..
lucy 2016-06-15 22:07
Dėl Gruzijos praktiškai nieko nežinau, bet dėl Ukrainos tai viskas labai buvo nuspėjama, seniau Ukraina buvo tiesiogiai valdoma Rusijos a.k.a satelitinė valstybė ir po perversmo savaime aišku rusai nenorėjo atiduoti turimos teritorijos todėl ir įvyko karas, padeda ir tai jog vienoje pusėje daugiau gyveno rusų kitoje ukrainiečių tai tiesiog Rusija ir EU pasidalino Ukrainą ir tiek. Viskas logiška O kodėl rimto karo neįvyko ir tik šiaip EU ir USA paburnojimai a.k.a sankcijos, todėl jog abi pusės supranta esamą situacija realiai pralaimėjo Rusija išlošė vakarai + Ukraina nebuvo NATO ir Rusija tiesiog pasiemė paguodos prizą a.k.a prorusišką Ukrainos pusę, aišku idealiai vakarams būtų buvę naudingiausia jei visa Ukraina būtų atskilus, bet to tikėtis buvo nelabai realu.
rwc 2016-06-16 01:23
Jap 2016-06-16 20:57
EU salys nesidomincios kazkur toli esanciu rusynu, taip pat nezino ir jo politines padeties. nezino, kad vieno, uzurpavusio valdzia, neuzaugos, turincio rusyne beribe valdzia pirstas gali, bet kada, uzplaukus ant seiles paspausti raudona mygtuka. sakysite fantastika? tai tik todel, kad jus nesidomite tikraja vidaus rusyno santvarka. skaitinejant lietuviskus ar vakarietiskus laikrascius tik is tolo galima suprasti apie putlerio vienvaldyste, o sekant rusijos ivairias opozicijos jegas tikroji padetis nusvinta kurkas niuresnemis spalvomis. todel EU ir bijo klimato kaitos ar isis apie kuriuos vos ne kas diena raso laikrasciai.
Kitesabove 2016-06-16 21:00
Bendravau su vienu Marokiečiu, tai ten visi Prancūzijos kažkodėl nekenčia, kitoms šalims grėsmės jokios nėra dėl to.