Užfiksuota : išprotėjęs balandis Olandijos greitkelyje su mašinomis galynėjosi net 20 km (Video)  (3)

Vairuotojas Olandijoje nufilmavo gluminantį atvejį – išprotėjęs balandis greitkelyje 20 kilometrų lenktyniavo su automobiliais, skrisdamas 100 km/val. greičiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keistai besielgiantis paukštis nufilmuotas A2 greitkelyje, jungiančiame Amsterdamą ir Utrechtą. Pasirodo, tokiam akibrokštui ornitologai turi paaiškinimą.

Nors vaizdo medžiagos autorius mano, kad jis nufilmavo balandį, panašu, kad šiuose kadruose įsiamžino visai ne oro žiurkėmis dar vadinamas uolinis karvelis – labiausiai paplitusi balandžių rūšis. Veikiausiai eismo juostose tarp automobilių taip nardė kažkurios iš naminių karvelių rūšių atstovas. Tiesa, kurios konkrečiai – pasakyti sunku, nes vien rūšių priskaičiuojama apie 310.

Pasirodo, kai kurių rūšių individai geba skristi didesniu nei 90 km/val. greičiu – ir skristi šimtus kilometrų. Beje, pasaulyje organizuojamos naminių karvelių greičio varžybos. O šis nutrūktgalvis sparnuotis nusprendė pademonstruoti dvikojams, ką reiškia skristi 100 km/val. greičiu ne šiaip kelis šimtus metrų, o ištisus 20 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(75)
(3)
(72)

Komentarai (3)