Keista tendencija: JAV svaiginantis kanapių populiarėjimas, tačiau neužfiksuota piktnaudžiavimo arba priklausomybės atvejų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2016-09-04 08:22
Autoriui matomai jau pakenkė Vartotojų skaičius padidėjo, bet priklausomybės atvejų ne. Tai vis gi kas yra priklausomybė? T.y. jeigu aš rūkau bent kartą per savaitę, tai čia nesiskaito priklausmybė? Anksčiau maniau, kad jei kažką darai periodiškai, tai galima tai vadinti priklausomybe.
Talkatif 2016-09-04 08:53
Rutina tai vadinama, o ne priklausomybe.
amas 2016-09-04 09:57
Aha, rutininiai alkoholokai ir rūkaliai.
punktyras 2016-09-04 21:24
Priklausomybė yra liguistas potraukis, kai nevartojant preparato, kyla abstinencijos reiškiniai. Kanapės negirdėjau, kad sukeltų baltąją karštinę.
fuyu 2016-09-05 03:26
Jau kuris laikas ruosiuosi tokius pacius pusrycius pries darba del patogumo. Bet jei kuri karta nerandu pantry avizu, gyvenimas nesugriuna.
mirtis 2016-09-05 08:25
Yra ir psihologine priklausomybe, nebutinai kad lamkes butu gis Mano begale draugu neislipo is zoles. Keicia ji mastyma per ilga laika, zmogu daro pasyvu is saves, kaip sakant gyvenimas grazesnis parukius Pasakysiu taip, jei esat patenkintas savo gyvenimu ir butent tam taske kur jau ir norit buti, tai galima gal ir zoles patraukt retkarciais, greiciausiai situacijos nesugadins, bet jei dar tik pakeliuj iki savo tikslu, nepradekit nes sansas pasiekt tuos tikslus smuks milziniskai!
Niemand 2016-09-05 12:00
Psichologinė priklausomybė = psichologinės lomkės Priklausomybė, nesvarbu - fizinė ar psichologinė, yra tada, kai nutraukus vartojimą atsiranda reikšmingi santykinai ilgos trukmės fiziniai ar psichiniai sutrikimai.
ate 2016-09-05 14:44
išties reiktų skirti priklausomybę nuo rutinos. Jeigu savaitgalio vakarą išgeriu pora skardinių alaus, tai manes nepadaro priklausomu nuo alkoholio, taip ir su tom kanapėm, parūkant kartą per savaitę netampi narkomanu. Kitas dalykas kai tai darai vos ne kasdien, ir tik apie tai tegalvoji. Iš asmeninnės patirties. Rūkiau keletą metų, pokelio cigarečių užtekdavo kartais dienai, o kartais ir trims. Visada galvojau ir visiems sakiau, kad ne priklausomybė, ir visi su man prieštaravo. Visada galvojau, kad mesti galėsiu kada norėsiu, bet nenorėjau. Kol vieną dieną pamačiau kosintį ir sunkiai kvėpuojantį dienuką, vos ne dūstantį, kuris traukė papirosą. Galvoju, reikia mesti, nesinori tokio likimo. Ir tiek, neberūkau jau ne vienus metus, ir nuo pirmos dienos kai mečiau, daugiau nebekilo noras. Tad taip ir nesupratau, turėjau priklausomybę ar ne..
Talkatif 2016-09-05 19:01
Trumpas anekdotas - priklausomas nuo žolės. Gyvenimo patirtis, - "draugų begalės neišlipusios iš žolės", nikas, - " mirtis". Visiškas hardcore : )