Smūgis į galvą benamį pavertė muzikos genijumi (Video)  ()

Vyras, nerdamas į negilų baseiną, stipriai susitrenkė galvą. Tačiau po šios traumos įvyko kažkas neįtikėtino – jis tapo muzikos genijumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Derekas Amato iš Denverio (JAV) yra vienas iš 30 žmonių visame pasaulyje, „kenčiančių“ nuo įgyto sugebėjimo sindromo, kuomet žmonės, patyrę galvos traumą, įgyja kokį nors talentą.

Derekas buvo bedarbis, vėliau – ir benamis, tačiau dabar mėgaujasi sėkminga muzikanto karjera. Jis moka groti 8 instrumentais, nors niekada nesimokė jais groti. 2006 metais D.Amato linksminosi vieno draugo gimtadienyje ir nusprendė šokti į baseiną. Baseinas buvo negilus, todėl jis susitrenkė galvą.

Išlipęs iš baseino jis suprato, jog apkurto – matė judančias draugų lūpas, tačiau negalėjo girdėti, ką jie sako. Netrukus jis prarado sąmonę ir buvo išvežtas į ligoninę, kur jam buvo diagnozuotas stiprus smegenų sukrėtimas.

Po šio įvykio jis neteko 35 procentų klausos, taip pat stipriai suprastėjo jo atmintis. Tačiau D.Amato mano, kad tai yra maža kaina, kurią jis sumokėjo už įspūdingą muzikanto karjerą.

D.Amato apie savo netikėtai įgytą talentą ir išgyvenimus po traumos

Atsigavęs po traumos, jis pamatė draugo namuose stovintį pianiną ir prisėdęs iškart ėmė juo groti. D.Amato nemokėjo skaityti iš natų, tačiau tiesiog žinojo, ką spausti – jo pirštai judėjo savaime. Keletą metų Derekas keitė darbus, nežinodamas, ko nori iš gyvenimo.

Žlugus verslui, jis tapo benamiu. Dabar jis įrašinėja antrą albumą ir džiaugiasi savo unikalumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(4)
(27)

Komentarai ()