Būna ir taip: operacijos metu orą pagadinusi moteris sukėlė gaisrą ir stipriai nudegė  (1)

Neįvardytos tapatybės trisdešimties metų moteriai Tokijo medicinos universiteto klinikose lazeriu buvo operuojamas gimdos kaklelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, operacija pakrypo ne taip, kaip medikai tikėjosi, pacientei iš žarnyno išėjus dujoms, nuo lazerio įsiplieskė ugnis. Moteris gana stipriai apdegė juosmenį ir kojas.

Nors įvykis užfiksuotas šių metų balandžio 15 dieną, ataskaitą ligoninė pateikė tik prieš kelias dienas – spalio 28 dieną. Išoriniai ekspertai nustatė, kad operacijos metu degiųjų medžiagų operacinėje nebuvo, o įranga veikė normaliai.

„Kai pacientės žarnyno dujos pasklido patalpoje, jos sureagavo su lazeriu, ši reakcija pasiekė chirurginę paklodę, taip ir kilo gaisras“, – rašoma ataskaitoje, pranešė asahi.com.

Lazerinė chirurgija gydant ikivėžinius susirgimus taikoma ir Lietuvoje. Mikroskopu kontroliuojamas ir mikromanipuliatoriumi valdomas lazerio spindulys nukreipiamas tiksliai į pakitusius gimdos kaklelio audinius. Tai leidžia pakitusį audinį identifikuoti ir jį išgarinti arba, jei reikia, išpjauti.

Pasak specialistų, metodas visiškai saugus, o dėl įvykio Japonijoje – nežinomos visos įvykio aplinkybės, todėl vertinti situaciją sudėtinga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(2)
(22)

Komentarai (1)