Iš kur gauti pinigų mokslams? Nemirtinga istorija, kaip vaikinas sugalvojo originalų planą, kuris pasiteisino su kaupu  (2)

1987 metais jaunuolis vardu Mike'as Hayesas parašė laišką laikraščiui „Chicago Tribune“. Tuomet 18-metis Mike‘as norėjo stoti į Ilinojaus universitetą. Jis nebuvo varguolis, tačiau nežinojo, iš kur gauti pinigų mokslams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mike‘as nenorėjo prašyti pinigų iš savo tėvų, nes žinojo, kad tai juos įstumtų į didžiules skolas.

Taigi jaunuolis sugalvojo originalią idėją – jis susisiekė su „Chicago Tribune“ žurnalistu Bobu Greenu ir paprašė, kad šis savo laikraščio skiltyje paprašytų skaitytojų Mike‘ui nusiųsti po vieną centą. Juk vienas centas praktiškai nieko nereiškia.

Bobas paklausė, kiek Mike‘ui reikia surinkti. Suskaičiavęs, kad mokslai truks 4 metus, jų kainą, kambario nuomos kainą bei knygų kainas, jis parašė, kad jam reikia 2,8 milijono centų – arba 28 tūkst. dolerių. 28 tūkst. dolerių yra dideli pinigai, tačiau 1 centas – ne.

Taigi Bobas sutiko ir paskelbė įrašą laikraštyje apie Mike‘ą Hayesą. Mike‘as tuo metu išsinuomojo pašto dėžutę, į kurią skaitytojai galėjo siųsti laiškus su 1 centu.

Mike‘as netruko surinkti 2,8 milijono centų. Centai keliavo iš visų 50 valstijų, taip pat iš Europos šalių, Meksikos, Kanados, Bahamų ir netgi Japonijos. Surinkti pinigai leido Mike‘ui pabaigti išsvajotuosius mokslus Ilinojaus universitete, maisto technologijų srityje.

Universitete Mike‘as tapo įžymybe, iš jo interviu ėmė televizijos laidos, merginos iš visos šalies jam siuntė laiškus su savo nuotraukomis, nepažįstami žmonės gatvėje jį kalbino ir uždavinėjo klausimus, jam laišką parašė netgi Mis Amerika! Iš viso Mike‘as sulaukė apie 90 tūkst. laiškų.

Žinoma, ilgainiui jo populiarumas nuslopo, tačiau pats Mike‘as teigia, kad be surinktų pinigų jis nebūtų pabaigęs universiteto.

Įdomu tai, kad jis surinko 29 tūkst. dolerių – tūkstančiu daugiau nei jam reikėjo. Papildomai surinktą tūkstantį dolerių jis paaukojo vienai iš jam laišką parašiusių ir 1 centą paaukojusių šeimų, tiksliau – šeimoje augusio vaiko mokslams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(52)
(3)
(49)

Komentarai (2)