„Ford Focus“ vairuotoją „nušovė“ už greitį, nepasiekiamą ir „Bugatti“: radaras užfiksavo 1418 km/val  (3)

Tokio greičio viršijimo atvejo dar nėra buvę ir greičiausiai ilgai nebus. Rusijos automatinė pažeidėjų fiksavimo sistema užfiksavo „Ford Focus“, lekiantį didesniu greičiu, nei garsas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kameros įamžino pažeidėją, kuris remiantis pateikiamais duomenimis turėtų būti laikomas greičiausiu automobiliu pasaulyje. Rusijos generalinė prokuratūra savaitgalį paskelbė šio „pažeidimo“ nuotrauką.

Oficialiame prokuratūros tinklapyje pateikiamas pramonės ir kelių eismo saugumo įstatymų vykdymą kontroliuojančio skyriaus vedėjo Aleksandro Kanuncevo pasisakymas neseniai vykusiame „Saugumo keliuose svarba gelbėjant žmonių gyvybes“.

Jis pripažino, kad automatinė sistema vis dar veikia su klaidomis. Vienas ir naujausių įrangos sutrikimo pavyzdžių – Oriolo mieste kamera užfiksavo „Ford Focus“ greitį, kuris siekė 1418 km/val.

Kad tai nėra tik anekdotas patvirtino ir socialiniuose tinkluose paplitusi šio pažeidimo nuotrauka. Tai reiškia, kad minėtas automobilis viršijo garso greitį ore, kuris siekia 1234,8 km/val. arba 340 m/s.

Tiesa, prokuratūra net dvejus metus aiškinosi, ar automobilis tikrai negalėjo pasiekti tokio greičio.

Taip pat užfiksuotas „Ford Focus“ turėjo pagerinti dar nuo 1997 metų galiojantį sausumos greičio rekordą. Dviem „Rolls-Royce“ reaktyviniais varikliai aprūpinta transporto priemonė tuomet išvystė beveik 1228 km/val. greitį.

Generalinės prokuratūros atstovas taip pat prisiminė atvejį, kai Tatarstano gyventojui buvo skirta bauda už viršytą greitį, nors jo automobilį tuo metu vežė techninės pagalbos sunkvežimis. Nepamiršo paminėti ir vis pasitaikančių atvejų, kai pažeidimas fiksuotas automobilio šešėliui ar blyksintiems žibintams. Buvo netgi tokių kuriozų, kai greičio viršijimas registruotas stovinčiam automobiliui.

A. Kanuncevas informavo, kad užfiksavus tokius įrangos sutrikimus dalies automatinės pažeidimų fiksavimo įrangos Maskvos mieste veikimas buvo apribotas. Taip pat patikino, kad visos neegzistuojančių pažeidimų baudos buvo anuliuotos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(40)
(20)
(20)

Komentarai (3)