Nori paskolos? Nusifotografuok nuogas  (2)

Ką daryti, jeigu nori studijuoti universitete, bet neturi pinigų? Paprasta – imti paskolą. Bet gauti paskolą nėra taip jau paprasta, jeigu negali užtikrinti, kad pinigus grąžinsi. Tikriausiai, dėl šios priežasties Kinijoje ėmė plisti naujos rūšies užstatai – studentai už paskolos suteikimą kreditoriui palieka savo pačių nuogut nuogutėlių nuotraukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokio pobūdžio užstatus priima kelios internetinės skolinimo platformos Kinijoje ir tai tampa gan populiaru tarp jaunimo. Be nuotraukų, kuriose jaunuoliai matomi Adomo ir Ievos kostiumais, kreditoriui reikia pateikti savo tapatybės kortelės nuotrauką, informaciją apie savo šeimą, adresą bei telefono numerį.

Vos tik įkėlus savo nuogo nuotrauką, kurioje žmogus laiko savo tapatybės kortelę, jaunuoliui suteikiama paskola, ne didesnė nei 15 000 juanių (apie 2000 eurų) maksimaliam 36 mėnesių laikotarpiui.

Tiesa, paskolos dydis priklauso ir nuo to, kokioje aukštojoje mokykloje jaunuolis studijuoja. Paprastuose universitetuose ar kolegijose studijuojantys jaunuoliai gauna minėtą 2000 eurų paskolą, o prestižiniuose universitetuose mokslus kremtantys studentai ar doktorantai gali gauti ir didesnes paskolas.

Tačiau už tokią paskolą prašomos milžiniškos palūkanos – viena studentė, nenorėjusi atskleisti savo tapatybės, teigė, kad kreditorius reikalauja mokėti 30 procentų dydžio savaitines palūkanas.

Ši mergina niekaip negalėjo laiku mokėti įmokų, todėl buvo priversta skolintis dar daugiau pinigų iš to paties kreditoriaus su tokio paties dydžio palūkanomis, kol galiausiai jos skola pasiekė 55 000 juanių. Tuomet kreditorius ėmė grasinti paviešinsiąs nuogos merginos nuotraukas.

Internete platinamos grasinamosios žinutės, kuriose kreditoriai gąsdina skolininkus išplatinti jų nuogų nuotraukas jų šeimoms, jeigu šie skubiai (dažniausiai per savaitę) negrąžins paskolos. Beje, paskolos su savęs nuogo nuotraukos įkeitimu populiarios ne tik imant paskolas studijoms, bet ir kitų rūšių paskoloms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(11)
(5)

Komentarai (2)