JAV prasidėjo unikalus eksperimentas: tokio dar nebuvo per visą valstybės istoriją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ekstrymas 2017-01-24 12:26
'Trumpas netiki globaliniu atšilimu, gali niekais paversti sunkiai pasiektus susitarimus mažinti gamtos taršą' svarstau,kad turi keleta cemento gamybos fabriku ar pan. savo rankose,todel jokio klimato atsilimo nera,o kaip tik atvirksciai.
Audrius 2017-01-24 13:15
Gyvename "F*ck you" rinkejo laikais, todel ir gaunam "F*ck you" lyderius, tokius kaip Trump'as. Bet svarbu suprast, kad Trump'as yra tiesioginis Obamos palikimas. 2008 Obama save pristate kaip pokyciu kandidata ir del to muse populiarumo rekordus. Daugelis jau 2008 nebegalejo pakesti korumpuotos DC sistemos, todel kai atejo laikas rinktis tarp status quo ir pokyciu, daugelis buvo pasiryze balsuoti, ir isrinko, juodaodi su musulmonisku vardu (JAV, tai beprecedentis ivykis). Deje, Obama, melavo-nebuvo jokiu pokyciu. Kaip ir pries tai, puse administracijos atejo is to pacio Wall st. net is to pacio banko-Goldman, o pvz, gynybos ministras isvis nepasikeite. Del 2008 crash'o nieks nesedo i kalejima, too big to fail, tapo dar didesni, turtine atskirtis tik padidejo (JAV PUSE visu full time dirbanciuju gauna maziau nei 30k per metus), daugumos (ypac demokratu ir to pacio Obamos) kritikuoti laikinai Bush'o ivesti mokesciu sumazinimai turtingiesiems, Obamos metu tapo patvirtinti kaip nuolatiniai, kariniu konfliktu tik padidejo, sveikatos apsauga realiai nepasikeite, o 80% palaikyma turejes valstybinis draudimas (public option), nebuvo net svarstomas, gvantanomo baze tebeliko atidaryta ir taip toliau ir panasiai.. Zodziu, kaip ir Europoj, taip ir JAV, korumpuotos technokratines valdzios yra nusluojamos populistais. Populistai/rasistai renkami i valdzia ne del to, kad zmones staiga pasidare rasistai (milijonai balsavusiu uz Obama balsavo uz Trump'a, ypac industrija prarandaciose valstijose kaip Michigan), o del to, kad per paskutinius 30 metu neoliberalizmas daugiau nei puse JAV gyventoju padare varguoliais, neturinciais ka prarast (realus darbo uzmokestis daugumai JAV darbininku nebeauga nuo 70s). Todel ir turim Trump'a. Amerikieciai niekada nebalsuoja "ant" uzsienio politikos-daugumai i tai nusispjaut, esme kekvieno asmenine ekonomine padetis. Tik, aisku, nereikia issivaizduot, kad Trumpas bus sventas. Bus tokia pat, gal net dar didesne korupcija, tik gal keisis kuriam ekonominem elitui ji bus naudinga. Mano prognoze: Trump'o nauji mokesciu mazinimai, reguliaciju panaikinimai ir naujas infrastrukturos stimulus trumpuoju laikotarpiu sukels ekonomini boom, po kurio ateis milziniskas crash (ypac kai, issiputus valstybes skolai padides palukanos). O kaip bus istikruju-pamatysim.
ekstrymas 2017-01-24 15:20
vienodai man tas trampas,tik manau ganetinai skausminga bus 4 metus skaityt,matyt jo marazmus.o ir dar jo gerbejai,reiks nuolankiai pritart ju dziugavimams ties kiekvienu 'teisingu' trampo pirsciojimu,nors man neidomus ju tas trampas.
JediMindaugas 2017-01-24 16:09
Pumper 2017-01-24 16:14
Nes bukapročiai rinko, pvz. http://imgur.com/account/favorites/rWIhcx6
W3rtas 2017-01-24 17:37
Iš pradžių man buvo juokinga, bet po "alternative facts" pasidarė nejauku. Kas negirdėjot, tai . Kas supranta anglų kalba siūlau pažiūrėti video. Sunku įsivaizduoti kas bus toliau, bet Trumpas tikrai stebina...
immortallt 2017-01-24 17:47
Trump'as elgiasi panašiai kaip diktatoriai ir ypač Putinas su savo "kitokia tiesa". Žemina kitus, amžinai išsišoka, jokios pagarbos kultūrai, tradicijai, savo žmonai (kuri beje ir imigrantė). Jokios logikos, racionalaus mąstymo. Taip pat arba neišmano ekonomikos ir verslo, arba yra sukčius. 17 metų nemokėjo pelno mokesčio, nes neuždirbo jokio pelno - nuostoliai didesni už pelną. O tai sakyčiau sudėtinga pasiekti. Kitas variantas, grobsto mokesčius per sudėtingą schemą.
ekstrymas 2017-01-24 17:50
tas 'toliau' yra 'dabar' : http://www.independent.co.uk/news/peopl ... 46445.html
Audrius 2017-01-24 17:59
okay...nesigincyju, daug cia tiesos prirasiai, bet ka tu tuo nori pasakyt? Issiliejai, kad geriau butu ar nori su kokiu trampo fanu del etikeciu pasigincyt? Esminis klausimas, yra KODEL ji isrinko? Ir dar svarbiau, kodel DABAR (jis berods, jau ne pirma karta kandidatavo)? Per kekvienus rinkimus buna visokiu kandidatu, bet kodel staiga 2016-tais visi "anti establishment'a" renka? Ne tik JAV. Kai pradedi lyst i klausima "kodel dabar" prieini prie (grubiai) dvieju galimu isvadu: A) Staiga puse vakaru pasaulio pasidare rasistai runkeliai. arba B) Vakaru salys yra sistemineje, krizeje. T.y. 30+ metu dominaves neoliberalizmas priejo liepto gala, todel zmones griebiasi bet ko, bet tik ne to, kas buvo paskutinius 30metu. Itariu, prie kurios isvados tu prieitum.
kiesza 2017-01-24 18:21
Man patinka tokie žmonės "asmenybės" kurie gyvena ne pagal taisykles (proto ribose) jie visada pasiekia daug tiek kariuomenėj, tiek versle, bei asmeniniam gyvenime, o tokie pilki žmonės kurie gyvena pagal vadovėlį, paklūsta taisyklėms visai neteikia emocijų ir yra neįdomūs... Kogero pasauliui pabodo gyvent gerai, ką rodo referendumas, bei amerikos rinkimai
JediMindaugas 2017-01-24 18:32
eneigiu visų šių kaltinimų, bet man reikėtų pavyzdžių.
Moribus 2017-01-24 18:51
Susimaišiai turbūt, garantuotai aštuonis.
vytautas50 2017-01-24 21:52
Instruktorius 2017-01-24 22:09
Ir kurioje vietoj Rusija gerai laikosi ?, Nesuprantu rusu kodel jie dziaugiasi kad isrinko Trumpa, jis yra sakes , jei skrenda lektuvas su isjungtais atsakikliais numuskite... tai iki tol joks JAV prezidentas su rusijos lektuvais taip nera sakes elgtis.... ar yra? Dar Trumpas pareiske kad neleis niekda niekam pralenkti JAV karineje pramoneje, ir tuo tarpu rusijai siulo nusiginklavima atominiu ginklu sferoje. O visus sajungininkus judina didinti lesas savo ginybai. ?
JediMindaugas 2017-01-24 22:17
reičiausiai dėl to, kad Rusija dabar gan rimtoje recesijoje, o Trumpas žadėjo santykius su ja atšildyti, tuo tarpu H(K)illary, greičiausiai, būtų eskalavusi toliau.
lindemann 2017-01-25 00:43
Rusai džiaugiasi Trumpu, nes niekad dar taip blogai negyveno, kaip prie Obamos. Nesvarbu, kad Obama ne prie ko, kad patys prisižaidė su karu, svarbiausia kaltinti kitus, taip nekris tautos moralė ir pasitikėjimas valdžia. Šiaip įdomu kiek dar tęsis tas Putino ir Trumpo "sucking each other's dicks" politika, iki kito Rusijos išsišokimo? Ar ruseliai pamatys Trumpo tikrąjį veidą, nes dabar mato tik kalną pudros. Europai šiaip svarbiau artėjantys Vokietijos, Prancūzijos vadovų rinkimai. ES gali vėl pamažėti.
vanduo4 2017-01-25 04:17
No matter how much shit was spilled on him Trump fights and WIN. Respect for Trump and good luck. Lietuvos Žalieji - laikykitės. Senoji tvarka dar ilgai priešinsis ir ne tik Lietuvoje. Tas parazitas gyvuoja visame pasaulyje.
vanduo4 2017-01-25 04:31
Kaip neracionalus žmogus gali tapti milijardieriumi? Immortal - iš tavo komentarų aš tave laikiau racionaliu žmogumi, bet kartais tu kliedi tokias nesamones, kad net sunku tuo patikėti. Man tiesiog įdomu nuo ko priklauso tavo vadovavimasis protu arba emocijomis? Gal tu neatsparus daugumos nuomonei? Dažnai kartojama netiesa, immortal privertė patikėti jog tai tiesa.
Pumper 2017-01-25 08:15
Kokio naivumo reikia būti, kad galvotum, jog Karabasas, prie senos tvarkos milijonus susikrovęs, ją dabar keis, kad tuos milijonus prarastų.
immortallt 2017-01-25 09:08
vanduo, eilinį kartą geriau prikąsti liežuvį reikėjo. Tiesą į akis, kaip Karbauskis apie tai, kad viskas tvarkoje su Kildišiene, net pats netikdėdamas. Kūrėjas? Ką jis sukūrė? Tik tėvelio paveldėtus pinigus taško. Racionalus per kurią vietą? Be Gina ir Make America Great again daugiau nieko nėra. Debatus pralaimi, nes moderatorius davė jam laiko TIK šiek tiek daugiau nei oponentei. Pralaimėjo debatus, nes mikrafonas jo neva neveikė, bet veikė kuo puikiausiai. Ir kiti pasiteisinimai, tušti kaltinimai ir pan. "dogmatinės" tradicijos, tai elementariai bent jau užsirišti tinkamai kaklaraištį ir užsisegti švarką duodant priesaiką. Nepagarba savo žmonai - išlipant iš mašinos ją paliko mašinoje, pasižiūrėk šokį. Ir šiaip atkreipk dėmesį bet kurioje video medžiagoje. Tuščia vieta jam jo "žmona". O apie visokias sienas su Meksika, atsisakymo laisvos prekybos, grasinimų, gąsdinimų ir durnų politikų net nekalbu, čia tau per sunku suprasti.