Rusijos astronomas gąsdina vasario 16-ąja: „asteroidas gali sunaikinti miestus ar sukelti cunamį“  (4)

Praėjusiais metais Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA aptiko objektą, kuris galimai yra kometa arba asteroidas, skriejantis Žemės link.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors NASA specialistai paskaičiavo, jog šis paslaptingas objektas turėtų saugiai prasilenkti su mūsų planeta maždaug 51 milijono kilometrų atstumu, vis dėlto atsirado „specialistų“, teigiančių, jog NASA klysta.

Vienas pseudoastronomas pareiškė, jog NASA neteisi tvirtindama, jog šis kosminis objektas praskries pro Žemę tokiu dideliu atstumu ir tai įvyks vasario 25 dieną.

Pasak „eksperto“, iš tikrųjų Žemės ir asteroido keliai susikirs vasario 16 dieną ir nebus išvengta fizinio kontakto. Kai tai nutiks, Žemėje nuo smūgio kils milžiniška cunamio banga, kuri nusineš milijonus žmonių gyvybių.

Kaip rašo „Daily Mail“, paslaptingas objektas, pavadintas kodiniu vardu 2106 WF9, visiškai neseniai praskriejo pro Marso orbitą ir artėja Žemės link. Visgi astronomams kol kas nepavyko konkrečiai nustatyti, ar šis kosminis objektas yra kometa, ar asteroidas.

Neaišku, kokių priemonių pagalba, tačiau rusas Dyominas Damiras Zakharovičius tvirtina nustatęs, jog tai iš tikrųjų yra gigantiškas asteroidas, kurio skriejimo trajektorija nukreipta tiesiai į Žemę.

„NASA žinojo, jog jis (asteroidas – red. past.) rėšis į Žemę. Bet jie tik dabar tai sako žmonėms. Jei asteroidas trenksis į Žemę, jis gali sunaikinti miestus ar sukelti cunamį. Mes visi esame pavojuje“, - savo versiją dėstė rusas.

Visgi NASA ekspertai nemano, jog paslaptingas kosminis objektas gali susidurti su mūsų planeta. Pasitelkę savo techniką jie kelis kartus apskaičiavo, jog asteroidas ar kometa pro Žemę praskries saugiu atstumu, nesukeldamas jokio pavojaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(29)
(36)
(-7)

Komentarai (4)