Neįtikėtina istorija: kaip akylas dėmesys ir išskirtinė atmintis padėjo pabėgti iš kalėjimo  ()

Kalėjime naudojamo visrakčio dizainas padėjo nuteistam žudikui pabėgti iš kalėjimo. Ši neeilinė istorija įvyko 1995 metais Australijoje, o jos kulminacija – net 12 dienų trukusios žudiko gaudynės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, jog Darwine (Australija) esančiame Berrimah kalėjime kiekvienam kaliniui vos atvykus į įkalinimo įstaigą yra duodama užrašų knygelė, ant kurios viršelio yra išspausdintas kalėjime naudojamo visrakčio piešinys. 

Vienas iš kalinių, vardu Danielis Heissas, kuris buvo nuteistas už žmogžudystę, vien žiūrėdamas į užrašų knygelės viršelį įsiminė kiekvieną šio visrakčio dizaino detalę. D.Heisso draugas kalėjime – taip pat už žmogžudystę nuteistas Shane‘as Bakeris – pagamino patį raktą: S.Bakeris buvo juvelyras ir savo kameroje turėjo visą reikiamą įrangą. 

Pats Danielis buvo laikomas kameroje, pro kurios langą iškišęs ranką pasiekė spyną ir atsirakino duris. Tuo tarpu S.Bakeris buo tokioje kameroje, kurioje negalėjo pasiekti spynos. Rakto gamybos metu jis vis duodavo raktą D.Heissui, kuris jį išbandydavo ir pasakydavo, ko dar trūksta. 

S.Bakeris galiausiai pagamino raktą, kuris tobulai atitiko kameros spyną. D.Heissas atsirakino savo kameros duris, išleido S.Bakerį, šie perlipo tris spygliuotas kalėjimo tvoras ir pabėgo.

S.Bakeris buvo pagautas po dviejų dienų, tačiau D.Heissui pavyko slapstytis net 12 dienų. Vienas iš kalėjimo prižiūrėtojų pasakojo, kad Danielis ant savo kameros sienos paliko tokią žinutę – „Paukštis išskrido“. Prižiūrėtojas teigė, kad D.Heisso pabėgimas iš kalėjimo visai kalėjimo administracijai sukėlė didžiulę gėdą. 

Po šio įvykio iš visų kalinių iškart buvo atimtos užrašų knygutės su išpaišytais visrakčiais, o kamerų spynos pakeistos naujomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(52)
(9)
(43)

Komentarai ()