„Barbės vaginos“ mada - kodėl daugybė moterų tyliai svajoja apie lytinių organų plastinę operaciją?  (1)

Pasididinti krūtis buvo madinga vakar, dabar moterų žvilgsniai krypsta žemiau. Vis daugiau dailiosios lyties atstovių kreipiasi į grožio chirurgus, kad sumažintų joms lytines lūpas. Naujoji mados tendencija vadinama „Barbės vagina“. Ji perkelia į realų pasaulį abejotinos vertės Barbės grožio idealą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką reikia žinoti apie lytinių lūpų sumažinimą?

Vis daugiau moterų ima kreipti savo žvilgsnius į intymiąją sritį. Jos trokšta turėti mažesnę, standesnę, jaunesnę vaginą. Pagal Tarptautinės estetinės ir plastinės chirurgijos draugijos paskelbtus duomenis vis daugiau moterų ryžtasi lytinių lūpų korekcijos operacijai. Pavyzdžiui, 2015 metais pasaulyje buvo padaryta daugiau kaip 95 000 tokių operacijų. Ir jų skaičius turi tendenciją kasmet didėti.

Per vadinamąsias labioplastines operacijas dažniausiai sumažinamos vidinės lytinės lūpos. Tokios operacijos tapo vienomis populiariausių iš grožio chirurgijos srities. Vokiečių ginekologas ir intymiosios srities chirurgijos specialistas iš Berlyno grožio klinikos Wolfgangas Hirschas pripažino, kad tokių intervencijų paklausa didėja. „Per metus mes atliekame apie 250 labioplastinių operacijų“.

Iš kur kyla tokia tendencija?

Specialistai dėl to kaltina internetą. „Kiek nuogų moterų per savo gyvenimą buvo mačiusi moteris, kol nebuvo interneto? Nedaug, jeigu kalbėsime apie genitalijas, – sako grožio chirurgas iš Niujorko Nolanas Karpas. – Šiandien žmonės mano turį supratimą, kas yra gražu, kas yra normalu, kas gerai atrodo, o kas ne. Deja, moteriškų genitalijų įvairovė jokiu būdu nepatvirtina tariamojo grožio idealo.“

Kada gali būti prasminga tokia operacija?

Jeigu moteris jaučia skausmus sportuodama arba intymių santykių metu tik dėl to, kad jos vidinės lūpos yra per daug didelės bei plačios ir smarkiai išsikiša už išorinių lytinių lūpų, tokia operacija gali būti prasminga. Grožio chirurgas Wolfgangas Hirschas tokių operacijų nelaiko pavojingomis, nes pacientės kenčia dėl savo intymiųjų lūpų formos.

„Tačiau 40 procentų moterų tik apsimeta, jog jaučia skausmus, – sako prancūzų plastinis chirurgas Nicolas Berrenis. – Iš tikrųjų jos trokšta tik Barbės įvaizdžio. Juk Barbės lėlės vidinių lūpų nesimato.“

Kanados akušerių ir ginekologų draugija (SOGC) įspėja, jog nėra jokių duomenų, kad po kosmetinių genitalijų operacijų pagerėtų moterų seksualinis gyvenimas ar savimonė.

Kaip atliekamos labioplastinės operacijos?

Per operacijas dažniausiai sumažinamos vidinės lytinės lūpos, kad jas uždengtų išorinės lytinės lūpos. Audinių perteklius nupjaunamas, žaizdos susiuvamos specialiais siūlais, kurie vėliau patys suyra. Operacijos daromos ambulatoriškai, su vietine nejautra arba visiška narkoze.

Kokia yra tokių operacijų rizika?

Operacijos pavojų nederėtų nuvertinti. Kaip bet kokios chirurginės intervencijos atveju gresia kraujavimų, kraujosruvų, infekcijų, žaizdų gijimo sutrikimų pavojus. Be to, gali susidaryti randai, kurie gali sumažinti jautrumą ir jausmingumą. Taip pat moteriai gresia chroniški vulvos skausmai. Po operacijos ta vieta dažnai patinsta, tačiau po kelių dienų patinimas nuslūgsta.

Kaip vyksta gijimas?

Žaizdos po operacijos užgyja per 2–4 savaites. Per tą laiką moteris turi griežtai laikytis tokių taisyklių:

  • vengti fizinio krūvio ir sporto (ypač važiavimo dviračiu, jodinėjimo),
  • atsisakyti lytinių santykių,
  • nevilkėti jokių ankštų, priglundančių drabužių,
  • laikytis labai atsargios genitalijų higienos, praustis tik su švariu vandeniu,
  • dėti šaldančius kompresus, kurie skatina gijimą.

Kiek kainuoja operacijos?

Intymiosios srities chirurgas iš Berlyno Wolfgangas Hirschas atskleidė, kad jų grožio klinikoje tokios operacijos kainuoja nuo 1700 iki 2700 eurų. Pacientė visas išlaidas turi padengti pati, nes ligonių kasos už grožio operacijas nieko nemoka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(57)
(61)
(-4)

Komentarai (1)