Puiki istorija filmui: kaip vienas žymiausių pasaulio tiltų paliko JAV prezidentą beveik be apsaugos (Video)  ()

Vienas geriausiai atpažįstamų ir turistų labiausiai fotografuojamų objektų – pakeliamasis Londono Tauerio tiltas, atidarytas 1884 m. Tuo metu jis buvo revoliucingai modernus, laikytas naujuoju pasaulio stebuklu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau nuo pat šio statinio atsiradimo pirmenybę eisme turėjo ne juo riedantis transportas, o po juo plaukiantys laivai. Ir šiai taisyklei jokios išimtys negalioja – net kai kalbama apie šalyje besisvečiuojantį Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą.

Unikali konstrukcija, technologijos stebuklas – taip prieš 120 metų britai apibūdino naująjį Tauerio tiltą. Temzės krantus jungiantis tiltas pastatytas, kad bent kiek apmažintų eismo spūstis: mat tuo metu Londone jos buvo pačios didžiausios pasaulyje.

Dar ir šiandien 244 metrų pločio pakeliamasis tiltas yra viena svarbiausių miesto transporto arterijų: kiekvieną dieną juo pereina apie 40 tūkst. žmonių. Tačiau net ir piko valandomis laivams visuomet pirmenybė, be jokių išimčių.

„1997-aisiais JAV prezidentas Billas Clintonas su žmona Hillary važiavo vakarieniauti su mūsų premjeru Tony Blairu į netoliese esantį restoraną. Jie vėlavo ir važiavo keturių automobilių kortežu. Pirmieji trys automobiliai spėjo pravažiuoti tilto užtvaras, o B. Clintonas liko pietinėje Londono dalyje, tik su vienu apsaugos darbuotoju ir labai susirūpinusiu vairuotoju“, – kuriozinę situaciją pasakoja Tauerio tilto gidas Richardas Smithas.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“ nuo 5:50

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()