Pamenate paslaptingą metalinį aštuonkojį prie JAV krantų? Jis pagaliau iškeltas, bet kas tai?  (2)

Ar dar pamenate tą paslaptingą metalinį aštuonkojį, aptiktą Vesterlyje, Rod Ailando valstijoje? Didelis, sunkus objektas kažkaip atsirado prie poilsiautojų pamėgto paplūdimio, o niekas negalėjo tiksliai pasakyti, kas tai yra. Šį daiktą pagaliau pavyko iškelti, tačiau klausimų tik padaugėjo - kas tas ir kaip toks sunkus daiktas atsidūrė taip arti kranto?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-09-04 Pamenate paslaptingą metalinį aštuonkojį prie JAV krantų? Jis pagaliau iškeltas, bet kas tai?  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keistas metalinis daiktas, akivaizdžiai pagamintas žmonių, buvo pastebėtas dar prieš kelis mėnesius. Spėjama, kad jis šioje vietoje turėjo praleisti bent kelis metus, tačiau atsakyti, kiek tiksliai laiko jis čia yra - neįmanoma. Viena kompanija turėjo šį daiktą iškelti dar praeitą mėnesį, tačiau orai nebuvo palankūs - nestabiliu krantu negalėjo važiuoti net ir nesunkus ekskavatorius.

Visgi, versijų, kas tai galėtų būti, buvo įvairių. Pagrindinė iš jų skelbė, kad šis metalinis aštuonkojis - tai srovių stebėjimo prietaiso dalis. Vėlgi, neaišku, kaip ji čia atsidurtų, bet geresnio spėjimo nebuvo. Praeitą savaitę smalsuoliai pagaliau daiktą iškėlė į paviršių ir paaiškėjo netikėta tiesa - metalinis rėmas su sunkiu pagrindu yra dvigubai didesnis nei srovių stebėjimo prietaiso dalis. Ekspertai šįkart jau sako užtikrintai - niekas nežino, kas tai yra.

Srovių matavimo prietaisas, apie kurį buvo galvojama, yra maždaug 1,4 metrų skersmens. Šis daiktas - dvigubai didesnis, o ir jo forma skiriasi nuo žinomų mokslinių vandenyno tyrinėjimo prietaisų. Kas tai galėtų būti? Dabar svarstoma, kad gal visi į istoriją įsipainioję žmonės žiūri per rimtai - kas jei čia tik keistas, nepasisekęs meno kūrinys, kurį kažkas atvežė ir numetė į vandenyną? Jis per sunkus, kad ji atneštų bangos, todėl visko gali būti, kad žmonės taip tiesiog atsikratė nereikalingu šlamštu.

Kitos versijos jau peržengia daugeliui priimtinos logikos ribas. Spėjama, kad galbūt šis daiktas nukrito iš dangaus ir kažkaip sugebėjo išlaikyti savo formą. Kai kurie, aišku, iš karto galvoja apie nežemišką gyvybę, tačiau akivaizdu, kad metalas ir jį tvirtinantys varžtai yra tokie, kokius esame matę ne kartą žmonių sukurtuose daiktuose. Galiausiai, svarstoma ir slaptų karinių objektų galimybę - gal tai nepavykusio bandymo liekana?

Paslaptingas daiktas pagaliau iškeltas

Daiktą iškėlę žmonės tikisi, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija ir filmuota medžiaga sudomins žmones, kurie žino, kas tai yra. Šiuo metu jį išsivežė ekspertai - bandys rasti kokių nors žymių ar gamintojo pėdsakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(27)
(0)

Komentarai (2)