Teisėjas pasibaisėjo, kokį įstatymą Lietuvoje priėmė už kanapių laikymą, platinimą ar naudojimą: viena jaunatviška klaida gali visiškai sugriauti gyvenimą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

darius.vitenas 2017-11-09 14:06
Lietuva - Lietuviams ! Juk kuo daugiau baudu musu valstybei tuo geriau bent pinigu yra o apie zmoniu gerove ir visa kita nusisikt! Kanapes draudzia alkoholi leidzia nuo kurio zmones mirsta, mirsta nekalti zmonnes, ir t.t. NEPYKYT BE LIETUVOS SEIMAS IDI... KRUVA ! GEROS DIENOS GERO DUMELIO !
Pumper 2017-11-09 14:20
Skvernelis gal ruošiasi kalėjimus privatizuoti, kad tiek naujų kalinių nori padaryti?
dainius.tamošaitis 2017-11-09 14:34
Cia viskas gerai kuo didesni baudos ir kaleimas tuo gerau mazau norkomaniu salyja nes dar tik tiksinti bomba kada kokis apsirukes sedes uz vairo gali daug zmoniu prazudyti.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-11-09 14:42
Arba kada koks visą naktį besimokęs neišsimiegojęs studentas sės už vairo... Arba kada koks peršalęs verslininkas nusikosės už vairo... Arba darbe pervargęs... Arba seimūnas į darbą girtas ateis... https://tv.lrytas.lt/zinios/lietuvos-di ... s-3455337/ Jeigu pasidalinimas narkotinėmis medžiagomis laikomas platinimu, vadinasi pasidalinimas alkoholiu irgi turi būti laikomas platinimu. O alkoholio platinimui reikalinga licenzija! Vadinasi teisiškai negaliu net panelei šampano taurės nupirkti ar su draugais bonkos išgerti, nes tik įpilsiu stikliuką ir kas kitas išgers - liksiu platintoju. Vadinasi net draugei gėlių negaliu parnešti, nes irgi būsiu gėlių platintojas, o tam reikia registruoti bent jau individualią veiklą, vesti apskaitą, mokėti mokesčius... Jaučiu teks keliauti prie įstatymo šaknų - rašysim įstatymų leidėjams laišką su prašymu paaiškinti platinimo sąvoką!
Berserkas 2017-11-09 14:51
Tame ir esmė. Ne duok dieve, kada apsirūkes sės už vairo ir pražudys daug žmonių. Tik vat. Niekas nemiršta nuo alkoholio. Ir kuomet apie žole kalbi būsimuoju laikų, tai apie alkoholį reikia kalbėti esamuoju laikų.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-11-09 15:11
Beje ką tik patikrinau: (labai didelis kiekis) ar 2.5 kg žolės. Va taip va https://www.infolex.lt/ta/66150:str267-1
PupuDede 2017-11-09 16:40
Na bus įdomu ar marijos žemelėje nutiks kas nors naujo ar vis bijosim visko ir visados.
dainius.tamošaitis 2017-11-09 17:12
Lietuvai per daug nuo alkoholio yra pirklausomi net promogiu be ju neisivazduoja bet gerai yra tai kad isgerusi labai lengva patikriti ir geriu policinku darbiu daug ju sustabdoma o zole pavojingas ir norit patikrinti toki zmogu reiks i ligonine vesti viskas labai ilgai uztruks.
lindemann 2017-11-09 17:12
Kažkas iš žaliųjų tikrai nemėgsta "žolės" Absurdo teatras tęsiasi.
HardAxe 2017-11-09 17:15
. Nuo to, kad tu bandysi kurti nežus niekas, nuo realių narkotikų. už nelegalų disponavimą ginklais (A kategorija) manau (bet nesu tikras) pasibaigtų blogiau nei 125g hašišo.
Niemand 2017-11-09 17:50
Net už disponavimą pačiais galingiausiais ginklais, sprogmenimis pasibaigtų dvigubai lengviau - nuo ketverių iki aštuonerių metų Už cheminę ginkluotę iš vis trigubai mažiau, net bauda galima atsipirkti "baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų" Dabar už 125 g. hašišo baudžiama taip pat, kaip už: - civilių trėmimus, - draudžiamą karo ataką prieš civilius, - išdavystę, - tyčinį nužudymą be sunkinančių aplinkybių, - mažametės išžaginimą. O vat pavyzdžiui Tas, kas karo ar ginkluoto konflikto arba agresijos, okupacijos ar aneksijos metu įsakė, kurstė ar organizavo nežmoniškai elgtis ar nežmoniškai elgėsi su tarptautinės humanitarinės teisės saugomais asmenimis: juos sunkiai sužalojo, susargdino arba kankino; atliko su jais biologinį ar medicininį eksperimentą, neteisėtai paėmė persodinti jų organą ar audinį, neteisėtai ėmė jų kraują arba kitaip nežmoniškai su jais elgėsi; ėmė juos įkaitais; baudė kriminalinėmis bausmėmis be nepriklausomo ir nešališko teismo sprendimo ar be gynybos garantijų teisme; taikė kolektyvines bausmes; žagino ar seksualiai prievartavo žmones, įtraukė juos į seksualinę vergovę ar vertė juos užsiimti prostitucija; priverstinai sterilizavo arba apvaisino; naudojo bauginimo ir teroro priemones; neteisėtai suvaržė ar atėmė jų laisvę; atskyrė vaikus nuo tėvų ar globėjų; sukėlė jiems mirties nuo bado grėsmę; neteisėtai atėmė, konfiskavo civilių asmenų turtą ar vykdė didelio masto jo nusavinimą, nepateisinamą karo būtinumu; užgauliai žemino jų orumą; vertė pereiti į kitą tikėjimą; išniekino nukautųjų palaikus, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dvylikos metų. mažiau nei už 125 g. hašišo
mindaugas.vaitiekūnas 2017-11-09 18:05
narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.
Plastique 2017-11-09 19:08
Žinau, kad čia diskusija be galo, bet visgi paminėsiu, kad prisirūkę žmonės nėra daugiau agresyvus negu buvo prieš tai, nemuša savo žmonų ir vaikų, jeigu ir prieš tai to nedarė. Su alkoholiu patys žinot kaip būną, čia daug išsiplėst nematau tikslo. Dėl vairavimo, žinau žmonių kurie daugiau nei 10 metų rūko ir vairuoja, tai visiškai neįtakoja vairavimo įgūdžių (jeigu esi parūkantis), juk visiškai neadekvatus nesėsi prie vairo, priešingai su alko, reikia pasirodyt koks tu drąsus gali būt ir kaip būna "px". Tik esmė, kad tai jau įtakos reakciją, greitą mastymą ir sugebėjimą tinkamai stebėt aplinką. Nors taipogi žinau žmonių kurie ir po 3 alaus pripučia tuos pačius 0,00 ir vairuoja be problemų nes yra pastovus vartotojai. Faktas yra tas, kad reikia galvot ką darai, o alkoholis smegenų daugiau nepridės. Kaip ir rūkymas. Bet toks mušimas į vienus vartus yra daugiau ar mažiau graudus. Nes kalba apie tai nieko nesuvokiantys dažniausiai pagyvenę žmonės ir dar bando kažką pakeist, nes juk reikia kažką pakeist.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-11-09 19:25
O kas šito straipsnio autorius? Man įdomu iš kur buvo paimta informacija, kad "jaunuoliai buvo teisiami kaip narkodileriai už tai, kad tarpusavyje pasidalino keturiais gramais hašišo."
kiesza 2017-11-10 05:44
Vagis, sukčius, chuliganus reikia kalinti, o ne pienburnius besidalijančius nučiulptu papirosu..
HardAxe 2017-11-10 11:37
nu nėra logikos. Smarkiai perlengvos bausmės tiem nusikaltimam, turėtų būti tikrai duagiau už tyčinį nužudimą. Tačiau už narkotikų platinimą dideliais kiekiais didelės baudos tikrai reikalingos. Ir šiuo atveju reikalingos ne tik didelės baudos, bet ir daugiau nubaudžiamų žmonių.
Arns 2017-11-10 12:37
Dažnas alkoholikas pavojingas kol išgeria. Dažnas narkomanas pavojingas tampa kai baigia galioti "vaistukai" ir dėl brangių lomkių jiems nebėra jokių tabu. Kad tik surinktu dozei. Todėl neskieskit niekų, kad už tai reiktu nebausti ar bausti tik kaip radus neregistruotą ginklą. Jei daugiau nei viena dozė, viskas aišku, bus pardavimui. Ir jokių niekų nereik. leidimas plisti priklausomybei nuo narkotikų tiesiogiai korealiuojasi su plintančiu nusikaltimu. Todėl va tokių budimas yra tiesioginis būdas užkardyti ateity atsirasiančią problemą. Pasižiūrim į kalėjimus. Dažniausiai nelegaliai bandoma įnešti būtent narkotikus. Nes nemaža dalis užkietėjusių nusikaltėlių yra narkomanai ir dėl nuolatinio poreikio jų įsigyti siekė praturtėti.
Niemand 2017-11-10 13:02
Kalba ne apie baudas, o apie sodinimą į kalėjimą ilgiems metams (iki 15 m., kaip už masinius žmonių kankinimus), kas akivaizdžiai neproporcinga, praktiškai iš žmogaus atimtas visas gyvenimas. Mūsų kalėjimai ne švediški, net metai yra žiauri bausmė.
Niemand 2017-11-10 13:13
Nieko panašaus, absoliuti dauguma narkomanais tampa kalėjime dėl nepakeliamų sąlygų.
zet 2017-11-10 16:13
taikliai pastebeta