Įspūdinga „Bosozoku“ subkultūra Japonijoje - tokių automobilių nepamatysite niekur kitur pasaulyje (Video)  ()

„Bosozoku“ subkultūra Japonijoje iki šiol siejama su baikerių klubais ir nusikaltėlių gaujomis. Tačiau jai plintant ekspresyvų stilių perėmė ir automobilių entuziastai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie nėra susiję su abejotinos reputacijos grupuotėmis – žmonėms tiesiog patiko iššaukiantis dizainas.

Įdomu tai, kad šis automobilių puošybos stilius dar skirstomas į penkias kategorijas. Modeliai su maksimaliai žemai nuleistais kėbulais vadinami „Shakotan“. Iš lenktynėse važiuojančios technikos įkvėpimo semiasi „Yankii“ pakraipos šalininkai. Tuo metu konservatyviausi japonai renkasi „Kyusha“ tipo perdarymą, kuris apsiriboja platesniais sparnais, oro aptakais ir kitomis smulkiomis detalėmis. 

Dar yra Fudži lenktynių trasoje aštuntajame dešimtmetyje skriejusių bolidų įkvėptas stilius, vadinamas „Garuchan“. Šių automobilių kėbulai platesni, o aerodinamikos detalės atlieka savo funkcijas. Tai pat jie yra aprūpinti sportinėmis važiuoklėmis ir galingais varikliais.

Visgi pats įdomiausias publikai yra „Bosozoku“ stilius, kuris apima visus aukščiau išvardintus elementus. Taip pat viskas daroma nevaržant fantazijos – automobiliai yra itin žemi ir platūs, turi neįtikėtino ilgio išmetimo vamzdžius.

Pastarieji taip pat neretai užsibaigia įdomiais ornamentais arba montuojami neįprastoje vietoje – tvirtinami šone, kyšo iš variklio dangčio, tęsiasi iki stogo.

Šį stilių jau bando kopijuoti ir rusai, tačiau jų perdaryti automobiliai kol kas atrodo kukliai.

Japonai išties sugeba nustebinti ir visko mačiusius automobilių entuziastus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(22)
(-7)

Komentarai ()