Policija parodė nufilmuotus vaizdus, kaip dronas nuo garantuotos mirties išgelbėjo sušalusį žmogų (Video)  (1)

Britanijos policininkai po automobilių avarijos pradingusio žmogaus paieškoms panaudojo droną. Naudodamas drone įtaisytą infraraudonųjų spindulių kamerą, operatorius aptiko nukentėjusįjį, kurį tada jau buvo ištikusi hipotermija ir į policijos šauksmus jis neatsiliepė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išsivysčiusių šalių policija ir gelbėjimo tarnybos nusikaltėlių ar nukentėjusiųjų paieškai gali naudoti sraigtasparnius. Tačiau tokia technika ir skrydžiai nepigūs ir nuolatiniam naudojimui netinka. Pastaraisiais metais paplitę bepiločiai skraidantys aparatai gelbėjimo tarnyboms suteikė kur kas kas pigesnę ir lankstesnę alternatyvą, daugeliu atvejų prilygstančią ar net pranokstančią įprastus sraigtasparnius.

Didžiosios Britanijos policininkai panaudojo droną, ieškodama nukentėjusiojo avarijoje, įvykusioje Lincolnshire'o grafystėje, greitkelyje A16. Įvykio liudininkai pranešė policijai, kad iš apvirtusio automobilio vairuotojas išlipo lauk, tačiau kadangi viskas vyko naktį, policininkams jo rasti nepavyko ir jie įvykio vieton išsiuntė droną DJI Inspire, turintį infraraudonąją kamerą. Jo operatorius aptiko nukentėjusįjį giliame griovyje už 160 metrų nuo automobilio ir nusiuntė ten policininkus.

Kaip pranešė policininkai, aptiktas nukentėjusysis buvo sušalęs ir į policijos šauksmus neatsiliepė.

Policininkai pažymėjo, kad greitas radimas galbūt išgelbėjo žmogaus gyvybę, nes dėl stipraus šalčio vyrui vystėsi hiptermija. Jis buvo nuvežtas į ligoninę ir dabar sveiksta.



(7)
(3)
(4)

Komentarai (1)