14 netikėtų mikrobangų krosnelės panaudojimo būdų: ji tinka ne tik maistui šildyti  ()

Mikrobangų krosnelė – vienas iš svarbiausių prietaisų šiuolaikinėje virtuvėje. Ar žinote, kad ją galima naudoti toli gražu ne vien maistui pašildyti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Išspausite daugiau citrinų sulčių

Iš citrinų ir iš žaliųjų citrinų išspausite maksimaliai sulčių, jei pirmiausia įdėsite jas 15–25 sekundėms į mikrobangų krosnelę, įjungę ją visu galingumu. Citrusiniai vaisiai bus labai sultingi.

2. Galite džiovinti žoleles

Džiovinti vaistines žoleles ir prieskonius nesudėtinga, jei turite mikrobangų krosnelę. Pakaks įdėti žoleles 2–3 minutėms į mikrobangų krosnelę – greita ir veiksminga.

3. Greičiau nulupsite česnako skilteles

Įdėkite česnako galvutę į mikrobangų krosnelę ir 15 sekundžių ją įjunkite. Pakaitinus česnako skiltelės labai lengvai nusilups.

4. Suminkštės sužiedėjusi duona

Jei duona sužiedėjo, ją suminkštinsite štai tokiu būdu: įvyniokite duoną į drėgną rankšluostį ir 10 sekundžių įdėkite į mikrobangų krosnelę. Procedūrą kartokite, kol duona suminkštės.

5. Traškučiai vėl bus traškūs

Jei traškučiai gavo drėgmės ir prarado traškumą, sudėkite juos ant švaraus rankšluostėlio ir truputį pašildykite mikrobangų krosnelėje – jie vėl bus gardūs ir traškūs.

6. Karštas kompresas

Sudrėkinkite audinį ar rankšluostį ir minutę pašildykite mikrobangų krosnelėje – štai ir pasiruošite karštą kompresą.

7. Lengvai nulupsite vaisius ir daržoves

Persikus ir pomidorus bus lengviau nulupti, jeigu pusę minutės juos pakaitinsite mikrobangų krosnelėje. Po to išimkite, palaukite 2 minutes, o tada jau lupkite.

8. Lengviau nulupsite pašto ženklus

Truputį sudrėkinkite pašto ženklą, tada įdėkite voką į mikrobangų krosnelę 20–30 sekundžių, o tada pašto ženklas lengvai atsiklijuos.

9. Lengviau lupsis svogūnai

Nupjaukite svogūnų galvučių galiukus ir pusę minutės pakaitinkite juos mikrobangų krosnelėje. Po šios procedūros svogūnai lengviau lupsis, pjaustant mažiau ašaros akys.

10. Suskystės susicukravęs medus

Indą su susicukravusiu medumi 1,5–2 min. pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, nustatę vidutinį kaitrumą – medus suskystės.

11. Atšviežinsite sumuštinius

Padžiūvusius sumuštinius suminkštinsite, jei apvyniosite drėgna servetėle ir 30–40 sekundžių pašildysite mikrobangų krosnelėje.

12. Gardus aromatas virtuvėje

15–20 sekundžių pakaitinus mikrobangų krosnelėje riešutus, gvazdikėlius ar kitokius kvapnius prieskonius, virtuvėje ir kambariuose pasklis gardus aromatas.

13. Omletas per tris minutes

Pusryčius ryte patikėkite mikrobangų krosnelei – išplakite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, paskui pašaukite į mikrobangų krosnelę ir 1,5 min. pakaitinkite. Tiesa, po 45 s išjunkite mikrobangų krosnelę ir pamaišykite omletą.

14. Greitai pasigaminsite bulvių traškučių

Ne visi žino, kad bulvių traškučių galima pasigaminti patiems, be to, labai greitai. Vienintelis sunkesnis darbas – plonai supjaustyti bulves. Plonus bulvių griežinėlius sudėliokite ant lėkštės, tada 3 minutėms pašaukite į mikrobangų krosnelę, kartais išimdami ir apversdami traškučius. Kas kartą apvertus reikia sumažinti mikrobangų krosnelės kaitrumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(13)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: